مجله اینترنتی تحلیلک

شنبه/ 1 اردیبهشت / 1403
Search
Close this search box.
آمازون

فعالیت های موفقیت آمیز آمازون

آمازون یک شرکت تجارت الکترونیک آمریکایی می باشد که در سال ۱۹۹۴ در “سیاتل”، ایالتی در “واشنگتن” تأسیس شد. این وبگاه در سال ۱۹۹۵ با عنوان فروشگاه آنلاین کتاب آغاز به کار کرد و در حال حاضر به عنوان بزرگترین شرکت آنلاین خرده فروشی در دنیا شناخته می شود. پس از آن به فروش کالاهای نو و یا دست‌ دوم از طریق اینترنت مبادرت ورزید. هم‌اکنون کالاهای مختلفی از جمله کتاب، سی‌دی، دی‌وی‌دی، بسته‌های نرم‌افزاری و حتی کفش هم عرضه می‌کند. جف بزوس مؤسس و مدیرعامل فروشگاه اینترنتی آمازون پس از فارغ‌التحصیلی در سال ۱۹۸۶ چندین شغل با درآمد بالا داشت، اما او مصمم بود کسب و کار خودش را شروع کند و در نتیجه، آمازون را به راه انداخت. حمایت مالی از سایت به گفته خود بزوس از تمام سرمایه و پس اندازخانواده اش تامین شده.

حمل و نقل

رمز موفقت عظیم آمازون در تجارت الکترونیک به سیستم لجستیک این شرکت برمی‌گردد. آمازون در سال ۲ روز ارسال رایگان را برای تمامی مشترکان پرایم خود در نظر گرفته و همچنین سرویس ارسال رایگان ۲ ساعته در برخی شهرها و برای بیش از ۲۵ هزار قلم جنس را نیز اجرا می‌کند. آمازون در حال حاضر بیش از ۱۸۰ انبار، ۲۸ مرکز دسته‌بندی، ۵۹ مرکز ارسال بسته‌ها و ۶۵ منطقه معین برای ارسال‌های رایگان دو ساعته در اختیار دارد. طبق نتایج به‌دست آمده از تحقیقات، حداقل ۴۴ درصد از جمعیت آمریکا، در ۲۰مایلی یک انبار یا مرکز پخش محصولات آمازون قرار دارند.

آمازون پرایم؛ قلب آمازون

سرویس آمازون پرایم در سال ۲۰۰۵ و زمانی که شرکت در رکود نسبی قرار داشت و سرمایه‌گذاران منتظر ارائه طرح درآمدزایی انقلابی از طرف آمازون بودند، معرفی شد. اما جف بزوس مدیرعامل آمازون همان موقع در مصاحبه خود گفت که برای کسب درآمد از این سرویس باید کمی صبور باشیم، چرا که نتایج آن را در چند سال آینده خواهیم دید. او گفت: «اگر رضایت مشتریانمان را جلب کنیم، بازار سهام نیز در طولانی‌مدت رضایت ما را جلب خواهد کرد.» حال ۱۰ سال پس از این اظهارات، سرویس آمازون پرایم به‌ یکی از منابع کسب درآمد میلیارد دلاری شرکت تبدیل شده که نه‌ تنها دو روز ارسال رایگان، بلکه پخش موسیقی، سرویس پخش برنامه‌های نتفلیکس، کتاب‌های الکترونیکی و دسترسی به بخش‌های خاص وب‌سایت آمازون را به مشتریان پرایم خود ارائه می‌دهد. بزوس درباره سرویس پرایم می‌گوید: «هدف ما از طریق آمازون پرایم این است که به مشتریان بفهمانیم در صورتی که عضو پرایم آمازون نیستید، پس در زندگی‌تان انسان مسوولیت‌پذیری نیستید.» طبق آمار در حال حاضر بیش از ۶۳ درصد از کاربران آمازون از سرویس پرایم استفاده می‌کنند و تخمین زده شده که تا پایان سال ۲۰۱۷ بیش از نیمی از خانواده‌های آمریکایی از سرویس پرایم استفاده کنند. البته سرویس پرایم صرفا برای گرفتن ۹۹دلار از مشتریان نیست بلکه شواهد نشان می‌دهد که پرایم محبوب‌ترین سرویس شرکت آمازون محسوب می‌شود و به دلیل کارآمدی آن، مشتریان علاقه زیادی به استفاده از آن دارند. مشترکان پرایم آمازون به‌طور میانگین در سال بیش از ۱۳۰۰دلار خرید از وب‌سایت آمازون انجام می‌دهند و ۷۸ درصد از این افراد همواره ارسال رایگان دو روزه را دلیل اصلی انتخاب این سرویس می‌دانند. آمازون در آخرین گزارش مالی سه‌ماهه خود اعلام کرد که درآمد حاصل از سرویس‌های اشتراکی این شرکت در این سه‌ماه حدود ۴/ ۱میلیارد دلار بوده است که بخش اعظم آن مربوط به مشترکان پرایم می‌شود. بخش دیگر این درآمد هم از سرویس‌های اشتراکی پخش فیلم، موزیک، کتاب‌های الکترونیکی و… به‌دست آمده است. نکته مهم در رابطه با این سرویس‌های اشتراکی این است که مشترکان با خرید این سرویس‌ها خود را موظف به خرید مجدد از فروشگاه آمازون می‌دانند و این مساله موجب تضمین درآمد آمازون در آینده نیز خواهد بود.

سرویس کلاد آمازون (AWS)

سرویس وب آمازون که با نام AWS هم شناخته می‌شود در حال حاضر به میلیون‌ها مشتری در سراسر دنیا سرویس‌ می‌دهد و از سال تاسیس آن یعنی ۲۰۰۶، هرساله با رشد ۵۰ درصدی مشتریان همراه بوده است. این سرویس در ابتدا به کمک چند مهندس برجسته با نام‌های بنجامین بلک، کریس پینکهام و تیم برنامه‌نویسی قدرتمندشان طراحی و ساخته شد. هدف از ساخت چنین سرویسی ایجاد فضای ذخیره‌سازی اطلاعات برای تمامی افراد دنیا بود. طراحی و ساخت این سرویس از اوایل دهه ۹۰ میلادی آغاز شد و ابتدا تنها برای وب‌سایت فروشگاه آمازون استفاده می‌شد اما با گسترش آن، امروزه این سرویس برای تمامی کاربران دنیا قابل استفاده است.

سخت‌افزار

شرکت آمازون در گذشته سخت‌افزارهای مختلفی را تحت برند خود معرفی کرده که چندان موفقیتی کسب نکرده‌اند اما همان‌طور که می‌دانید میلیون‌ها نسخه از اسپیکر «اکو» این شرکت در آمریکا و سراسر دنیا به‌فروش رفته و محبوبیت خاصی در بین مشتریان به‌ ویژه طرفداران دستیارهای صوتی هوشمند پیدا کرده است. اسپیکرهای اکو که از دستیار صوتی هوشمند «الکسا» بهره می‌برند در مدل‌های مختلفی از جمله اکو دات، اکو لوک و اکو شو عرضه می‌شوند که هرکدام قابلیت‌های متفاوتی دارند. میزان بالای محبوبیت این اسپیکرها موجب شد دیگر کمپانی‌ها از جمله گوگل (گوگل هوم) و اپل (هوم پاد) هم شروع به ساخت چنین اسپیکرهای هوشمندی کنند. البته با توجه به حضور طولانی‌مدت اسپیکرهای اکو در بازار، گوگل و اپل کار سختی برای جلب مشتری و رقابت با آمازون خواهند داشت. شرکت آمازون به‌دنبال ورود به‌ بخش‌های مختلفی از تجارت الکترونیک است و همچنین در این زمینه از به‌خدمت گرفتن دیگر شرکت‌ها و فروشگاه‌های اینترنتی هم دریغ نمی‌کند.

مجله اینترنتی تحلیلک

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x