شرایط استفاده از شیر خشک برای برخی از نوزادان
غلظت شیر خشک
غلیظ یا رقیق درست کردن شیر خشک میتواند مشکلزا باشد و حتی موجب عوارضی جدیی مثل تشنج به علت کاهش یا افزایش سدیم خون شود، بنابراین اندازه را رعایت کردن مهم است. در صورت نیاز به مصرف شیرخشک، حتماً دستور آن را از پزشک بگیرید. به دلایل اشکالات احتمالی بهتر است آب را در ماکروفر گرم ننمود. خصوصاً گذاشتن شیشه و سر شیشه در ماکروفر خطرناک است.
ضدعفونی و تمیز کردن شیشه شیر
بطری ها معمولاً از جنسی ساخته شدهاند که میتوان آنها را در آب جوش روزی ۱ الی ۲ بار جوشاند تا آلودگیهای میکروبی و … از بین بروند. در ضمن باید انواعی از آنها را انتخاب کرد که بتوان تمام قسمت های داخل آن را با شیشه شور تمیز کرد وگرنه میکروب ها در گوشه های آن جمع میشوند و دردسر ایجاد میکنند
سر شیشه
سر شیشه ها هم انواع متنوعی دارند و برای نوزادهای کوچک و ضعیف سر شیشه های مناسب آنها و برای بزرگ ترها سر شیشه های درشت تر تولید شده است. سر پستانک ها هم باید خوب شسته شوند و حتی روزانه ا الی ۲ بار جوشانده شوند.
سوراخ سر شیشه هم باید نه آنقدر کوچک و نه آنقدر بزرگ باشد که برای نوزادها دردسر ایجاد کند.
انواع شیر خشک
انواع مختلف شیرخشک وجود دارد که البته با توجه به سیاست حمایتی دولت ها و سازمان بهداشت جهانی از شیر مادر، تبلیغ و ترویج آنها ممنوع است و شرکت های تولید کننده شیر خشک هم به این موضوع کاملاً متعهدند.
شیر خشک های اولیه روز به روز جای خود را به شیر خشک های با کیفیت بهتری میدهند. همه آنها سعی میکنند بیش از پیش خود را به شیر مامان من مشابه کنند. اگر چه “شیر مامانم شیر تکی است و هیچ شیری شیر مادرم نیست!” اما هیچ غذایی هم نمیتواند جای شیر خشک را پر کند و بعد از شیر مادر بهترین غذا برای نوزادان شیرخشک است.
ادامه دارد…
بر گفته از کتاب نوزادان
دکتر سید محمد سعید ناصری
مجله اینترنتی تحلیلک