مجله اینترنتی تحلیلک

پنجشنبه/ 9 فروردین / 1403
Search
Close this search box.

ثبت نام الکترونیکی و پیش ثبت نام کد اقتصادی مؤدیان مالیاتی و فرآیند انجام آن

ثبت نام الکترونیکی ، گام نخست اجرای طرح جامع مالیاتی

شاید بتوان مهم‌ترین موضوع موردبحث در سازمان امور مالیاتی را طی چند سال اخیر، اجرای طرح جامع مالیاتی دانست. موضوعی که نیازمند پیاده‌سازی دقیق زیرساخت‌های آن بوده که اقداماتی ازجمله الکترونیکی شدن پرونده‌های مالیاتی، ثبت نام الکترونیکی و … ازجمله آن‌ها می‌باشد. دراین‌بین قطعاً الکترونیکی شدن ثبت نام مؤدیان مالیاتی به‌عنوان ابتدایی‌ترین گام جهت اجرای کامل ابن طرح موردتوجه قرار دارد، به‌طوری‌که در حال حاضر ثبت نام الکترونیکی مؤدیان در سامانه تحت وب مالیاتی از اقدامات الزام‌آور آن‌ها بوده و بدون سپری کردن آن امکان برخی امور ازجمله ارسال اظهارنامه الکترونیکی عملکرد برای آن‌ها میسر نمی‌باشد.

بیشتر بدانید: ارائه اظهارنامه مالیاتی صابان مشاغل و پیش نیازهای لازم (کلیلک کنید)

ثبت نام الکترونیکی چیست؟

ثبت نام الکترونیکی که با نام‌های دیگری همچون پیش ثبت نام کد اقتصادی و یا اعتبارسنجی شناخته می‌شود، به‌صورت خلاصه عبارت است از ثبت نام و ارائه اطلاعات شناسایی و شغلی مؤدیان مالیاتی در سامانه تحت وب سازمان امور مالیاتی و تأیید ثبت نام آن‌ها توسط واحدهای مالیاتی مربوطه.

بیشتر بدانید: آشنایی با برخی اصطلاحات و واژگان مالیاتی (کلیلک کنید)

 

در حال حاضر ساز کار این سامانه ثبت نام الکترونیکی بدین‌صورت است که مؤدیان مالیاتی، پس از ثبت نام در ادارات مالیاتی به‌صورت سنتی و ارائه اسناد و مدارک شناسایی، شغلی و اقامتگاه قانونی (محل فعالیت شغلی) به‌صورت فیزیکی و دریافت کلاسه و واحد مالیاتی، به سامانه اینترنتی سازمان امور مالیاتی به نشانی http://e2.tax.gov.ir/pages/action/RegistrationSelector مراجعه کرده و نسبت به ثبت نام اقدام می‌نمایند.

فرآیند انجام ثبت نام الکترونیکی

ثبت نام الکترونیکی شامل ۵ گام و یا مرحله اصلی است که در ادامه به شرح آن‌ها خواهیم پرداخت

۱- پیش ثبت نام الکترونیک: این گام نقطه شروع ثبت نام بوده و در آن، مؤدیان مالیاتی نسبت به درج برخی اطلاعات پایه و اولیه در سامانه مذکور اقدام می‌نمایند. مواردی از قبیل تأیید شماره تلفن همراه و بارگذاری تأییدیه پستی مرتبط با کد پستی محل فعالیت در سیستم ازجمله آن می‌باشد.

۲- صحت سنجی اطلاعات: در این مرحله بخشی از اطلاعات ثبت‌شده مؤدیان مالیاتی که در مرحله قبل نسبت به درج آن در سامانه مذکور اقدام کرده بودند از منابع مختلف سازمانی استعلام و بررسی ‌شده و صحت آن مورد آزمون قرار خواهد گرفت. لازم به ذکر است که پس از تأیید شماره تلفن همراه، موارد مغایرت و برخی موارد دیگر به‌صورت پیامک برای مؤدیان ارسال خواهد شد که این امر اهمیت درج شماره تلفن همراه فعال و در دسترس را نمایان می‌سازد.

۳- تولید و ارسال اطلاعات کاربری: درصورتی‌که اطلاعات درج‌شده مؤدی مالیاتی در مراحل قبل مورد تأیید سازمان قرار گیرد، برای وی یک نام کاربری و کلمه عبور ایجاد و از طریق پیامک به وی اطلاع داده خواهد شد که از طریق این نام کاربری و رمز عبور می‌بایست نسبت به تکمیل ثبت نام خود اقدام نماید.

۴- ثبت نام الکترونیکی: پس از دریافت اطلاعات کاربری و رمز عبور، مؤدی مالیاتی باید وارد سامانه ثبت نام شده و اطلاعات تکمیلی در خصوص بنگاه اقتصادی (فعالیت شغلی) خود را در فرم‌های این سامانه تکمیل نماید. لازم به ذکر است که در صورت نیاز در این گام می‌توان برخی اطلاعات واردشده در گام نخست را ویرایش کرد.

۵- اعتبارسنجی ستادی و میدانی اطلاعات و رسیدن به مرحله نهایی ۴۵: در این مرحله تمامی اطلاعات مؤدی مالیاتی که در مراحل قبل در سامانه درج گردید، توسط واحدهای مالیاتی موردبررسی قرارگرفته و پس از مقایسه اطلاعات با پرونده فیزیکی و همچنین انجام بررسی‌های میدانی، در صورت صحت کلیه اطلاعات مندرج، ثبت نام مؤدی مالیاتی مورد تأیید و به مرحله نهایی ۴۵ می‌رسد. لازم به ذکر است در صورت وجود مغایرت پیامکی جهت اصلاح اشکالات به وی ارسال خواهد شد.

 

مجله اینترنتی تحلیلک

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x