
زندگینامه شیخ مفید
زندگینامه شیخ مفید، محمد بن محمد بن نُعمان مشهور به شیخ مفید (۳۳۶ یا ۳۳۸ ـ ۴۱۳ق) متکلم و فقیه امامیه در قرنهای چهارم و پنجم ق بود که یکی از آثار او المُقنِعَه است.
زندگینامه شیخ مفید، محمد بن محمد بن نُعمان مشهور به شیخ مفید (۳۳۶ یا ۳۳۸ ـ ۴۱۳ق) متکلم و فقیه امامیه در قرنهای چهارم و پنجم ق بود که یکی از آثار او المُقنِعَه است.
این مطلب درباره زندگینامه حضرت زهرا سلام الله علیها دختر پیامبر اسلام و حضرت خدیجه و همسر امام علی است که نسل ائمه اطهار از ایشان ادامه پیدا کرده است.
همراهان محترم مجله اینترنتی تحلیلک؛ در این مطلب می خواهیم اندکی با زندگینامه حضرت زینب سلام الله علیها دخنر امیرالمومنین علی علیه السلام، ملقب به عقیله بنی هاشم آشنا شویم.
در پیرامون این گونه مردان بزرگ که فوق زمان و مکان و از نوابغ دهرند، از چندین بعد باید سخن به میان آورد که کوتاه ترین آن أبعاد بعد زمان و مکان و شرح نحوه تعیش و معاش آنان است و در این بعد مادّی سخن گفتن دور از شأن آن ارواح عرشی است، در این قسمت بهمین گفتار حافظ شیرین سخن اکتفا می کنیم: فلک به مردم نادان دهد زمام مراد / تو اهل دانش و فضلی همین گناهت بس
هفت خوان رستم در کلام علامه حسن زاده آملی: هفت خوان، هفت عقبه و منزل بوده است که وقتى کیکاوس در مازندران به بند افتاده بود، رستم براى نجات او به مازندران مى رفت. در اثناى راه چند جا دیوان و جادوان کشت، و به هفت روز به مازندران رفت و کیکاوس را نجات داد، و به سبب آنکه از هر منزلى که مى گذشت به شکرانه آن ضیافتى مى کرد، آن را هفتخوان گفته اند.
زندگینامه حضرت معصومه سلام الله علیها تنها بانویی که بعد از حضرت زهرا سلام الله علیها از امامان برای ایشان زیارتنامه روایت شده است، ایشان متولد ۱ ذیالقعده سال ۱۷۳قمری هستند.
امام حسن عسکری علیه السلام تحت فشارها و محدودیت های زیادی از طرف خلفای عباسی زندگی می کرد، چرا که در آن دوران شـیعه بـه صورت یک قدرت عظیم در عراق درآمده بـود و این باعث می شد که خلفا احـساس خـطر کنند.
حضرت عبدالعظیم حسنی از صحابه خاص امام هادی که امام رضا و امام جواد علیهم السلام را نیز درک کرده است در ۴ ربیعالثانی سال ۱۷۳قمری دیده به جهان گشوده است. حرم حضرت عبدالعظیم واقع در شهر ری، زیارتگاه شیعیان است. در برخی روایات ثواب زیارت قبر او برابر با ثواب زیارت قبر امام حسین(ع) دانسته شده است.
نقل شده که در هنگام تشییع جنازه خواجه حافظ شیرازی، گروهی از متعصبان که اشعار شاعر و اشارات او به می و مطرب و ساقی را گواهی بر شرک و کفر ورزی می دانستند، مانع دفن خواجه به آیین و رسم مسلمانان شدند.
در مشاجره ای که بین دوست داران خواجه و مخالفانش در گرفت، سرانجام قرار بر آن شد تا تفألی به دیوان خواجه حافظ شیرازی زده و داوری را به اشعار خودش واگذارند. پس از باز کردن دیوان خواجه حافظ شیرازی این بیت شاهد آمد:
قدم دریغ مدار از جنازه حافظ
که گرچه غرق گناه است می رود به بهشت
به بهانه سال روز ارتحال پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله که پس از ۱۴۰۰ سال همچنان بیش از یک میلیارد انسان نامش را عاشقانه بر زبان می آورند و دیگران نیز در صورت آشنایی با احترام یاد می کنند و بیش از هر شخصیت مذهبی، تاریخ بشر لحظه لحظه زندگی او را ثبت کرده است، با بخشی از زندگینامه حضرت محمد صلی الله علیه و آله در خدمتتان هستیم.