مجله اینترنتی تحلیلک

شنبه/ 6 مرداد / 1403
Search
Close this search box.
روز دامپزشکی 1403

روز دامپزشکی ۱۴۰۳ به همراه پیام تبریک های زیبا

در این مطلب تاریخ دقیق روز دامپزشکی 1403 را به همراه پیام تبریک های زیبا و نکات خواندنی برای شما آورده ایم. امیدواریم از مطالعه این مطلب لذت ببرید.

روز دامپزشکی ۱۴۰۳ به همراه پیام تبریک های زیبا

همراهان عزیز مجله اینترنتی تحلیلک، در این مطلب تاریخ دقیق روز دامپزشکی ۱۴۰۳ را به همراه پیام تبریک های زیبا و نکات خواندنی برای شما آورده ایم. امیدواریم از مطالعه این مطلب لذت ببرید. با ما همراه باشید…

روز دامپزشکی ۱۴۰۳

روز دامپزشکی 1403
روز دامپزشکی ۱۴۰۳

روز دامپزشکی ۱۴۰۳

روز دامپزشکی ۱۴۰۳ مصادف با شنبه ۱۴ مهر ۱۴۰۳، ۱ ربیع الثانی ۱۴۴۶ و ۵ اکتبر ۲۰۲۴ است.

در سال ۱۳۶۹ خورشیدی به دنبال تلاش برای اختصاص روزی به نام روز دامپزشکی، دکتر حسن تاج بخش روز ۱۴ مهر را به یاد (گوش روز) که در ایران باستان روز مبارکی بوده پیشنهاد کردند که مورد موافقت همه قرار گرفته و تائید شد.

در ایران باستان آن‌ها به روز ۱۴ هر ماه گوش روز می‌گفتند که این نام برگرفته از نام فرشته‌ای به نام گائوش (فرشته‌ی نگهدار چهارپایان و جانوران سودمند) است.

روز دامپزشکی ۱۴۰۳

روز دامپزشکی 1403
روز دامپزشکی ۱۴۰۳

روز دامپزشکی ۱۴۰۳

دامپزشکی دانشی تجربی است که به شناخت، درمان و پیشگیری بیماری های حیوانات به غیر از انسان (non-human animals) می‌پردازد. در این رشته همچنین به بیماری های مشترک انسان و دام پرداخته می‌شود. دامپزشکی دانشی کهن است و در ایران قدیم از دامپزشک به عنوان بیطار یاد می‌شده است. واژه انگلیسی دامپزشکی (veterinary) برای اولین بار توسط توماس براون در سال ۱۶۴۶ به کار گرفته شد.

دامپزشکی صرفا به معنای درمان یک بیماری در دام نیست، بلکه این رشته نقش موثری در بهداشت عمومی و ارتقای سلامت جامعه دارد و با فقدان دامپزشکی، بدون شک بخشی از سلامت جامعه به خطر خواهد افتاد. در قانون سازمان دامپزشکی کلمه دام به حیوانات اهلی، طیور، ماهی، زنبور عسل، کرم ابریشم، حیوانات آزمایشگاهی و حیوانات باغ وحش اطلاق می‌شود و مقصود از کنترل بهداشتی، بازرسی و اقداماتی است که از لحاظ پیش‌گیری و مبارزه با امراض دامی و بیماری های مشترک بین انسان و دام لازم و ضروری است.

روز دامپزشکی ۱۴۰۳

تاریخچه دامپزشکی در جهان

علم دامپزشکی با عبور انسان نخستین از حالت شکارچی به کشاورز متولد شد. همزمان با رواج اهلی کردن حیوانات، دامپزشکی اهمیت بیشتری یافت. در لوح حمورابی (۲۲۰۰ سال قبل از میلاد) ارزش کار فردی که به معالجه گاو و سایر حیوانات می‌پرداخته تعیین نموده‌ است. بعد از سقوط امپراطوری روم و تا حدود قرن سیزدهم میلادی، اسناد کلی راجع به دامپزشکی وجود دارد. در قرون وسطی و اعراب اطلاعاتی را در مورد دامپزشکی از هند و ایران کسب نمودند. کلود بورگلا (۱۷۷۹ – ۱۷۰۲) مطالعات فراوانی بر روی اسب انجام داد و دائرهالمعارف جالبی راجع به آن به رشته تحریر در آورد.

بورگلا با همکاری آلمبرت، مالشرب، ولتر، دیدرو و تورگو اولین مدرسه دامپزشکی را در شهر لیون فرانسه تاسیس نمودند. با موافقت لوئی پانزدهم، شورای دولتی پادشاهی قانون تاسیس مدارس دامپزشکی را در تاریخ ۴ اوت ۱۷۶۱ تصویب نمود و در تاریخ ۱۰ ژانویه ۱۷۶۲ اولین مدرسه دامپزشکی در دنیا افتتاح شد. دامپزشکی همگام با پزشکی پیشرفت نموده و روش ها و تکنیک های مورد استفاده خود را به صورت مشترک با آن به دست آورده‌ است. دامپزشکی در واقع در تقاطع راه پزشکی و کشاورزی قرار گرفته و در روابط میان انسان و حیوان نقش مهمی را ایفا می‌کند. در رشته دامپزشکی به بیماری های مشترک انسان و دام نیز پرداخته می‌شود

روز دامپزشکی ۱۴۰۳

روز دامپزشکی 1403
روز دامپزشکی ۱۴۰۳

روز دامپزشکی ۱۴۰۳

دامپزشکی کهن در ایران

در سفرنامه فیثاغورث در مورد زرتشت و آیین او نکته جالبی وجود دارد و آن نکته این است که زرتشت از فن دامپزشکی و درمان حیوانات اطلاع داشته‌است که در کتاب اوستا می‌توان نکات متعددی درباره پرورش حیوانات و روش درمان بیماری های دام مشاهده کرد. در این کتاب برای اولین بار به طبقه‌بندی حیوانات بر می خوریم. مسئولیت پرورش و درمان بیماری های حیواناتی چون اسب، گاو، گوسفند، شتر، سگ، و پرندگان به عهده دامپزشکان بوده‌است و دامپزشکان بدین جهت دارای مقامی ارجمند و با ارزش بوده‌اند.

علاوه بر این چون اسب در ارتش ایران باستان نقش بسیار ارزنده و مهمی داشته‌است، لذا دامپزشکانی که عهده دار تربیت و پرورش و همچنین درمان بیماری های آنها بوده‌اند، دارای مقامی بسیار والا بوده‌اند. چنانکه رئیس اداره دامپزشکی ارتش در زمان داریوش دارای مقام سپهبدی و فرماندهی دسته سواره نظام بوده‌ است. فن دامپزشکی در حدود ۵۰۰ سال بعد از میلاد مسیح در ایران به صورت علمی و کلاسیک در آمده‌است.

دامپزشکی نوین در ایران

در سال ۱۲۹۰ هجری شمسی که دولت ایران تصمیم گرفت تشکیلات ژاندارمری نوینی را پایه‌گذاری نماید از دولت سوئد عده‌ای کارشناس نظامی برای تاسیس ژاندارمری استخدام نمود که به همراه افسران سوئدی دو نفر دکتر دامپزشک نیز بودند این دو نفر افسر دامپزشک به اتفاق دامپزشکان اقدام به تاسیس مدرسه دامپزشکی برای تربیت کادر مورد احتیاج ارتش نمودند. در سال ۱۳۱۱ بنای دانشکده دامپزشکی ابتدا به صورت مدرسه و بعداً دانشکده گذارده شد. در ابتدای امر این دانشکده زیر نظر وزارت کشاورزی بود ولی بعد با اعزام تعداد قابل ملاحظه‌ای دانشجو به کشور فرانسه و مراجعت ایشان از وزارت کشاورزی منتزع گردید و ضمیمه دانشگاه تهران شد.

روز دامپزشکی ۱۴۰۳

پیام تبریک روز دامپزشکی ۱۴۰۳

کسی که برای التیام درد انسان ها می کوشد مهربان است
و کسی که برای درد حیوانات دل می سوزاند مهربان ترین انسان هاست…

روز دامپزشکی بر فعالان این عرصه مبارک باد

****

تا همتت ای دامپزشک باقیست دستان تو نعمتی الهیست

روز دامپزشک مبارک

****

باید دامپزشکان نیز مانند پرستاران، معلمان و پاسداران ستایش می شدند،
این عالمان نجیب، خدوم، بی ادعا و گمنام برای حراست از سلامت جامعه در صف اول مبارزه با بیماری های مشترک بین انسان و حیوان هستند
چرا که خطر ابتلا به بیماری های هولناکی مانند هاری، جنون گاوی، آنفلوانزای پرندگان و … را برای حفظ سلامت هموطنانشان به جان می خرند.

****

۱۴ مهر روز دامپزشک است
در این روز باید از دامپزشک های عزیز ممنون باشیم که با دقت و وسواس نقش اصلی در تامین خوراک سالم برای جامعه رو دارند.
همینطور باید از اونها ممنون باشیم بخاطر اینکه به حیوانات خانگی دوست داشتنی ما رسیدگی پزشکی می کنند.
تقدیم به همه دامپزشکان

****

دامپزشکان
سربازان بی سنگر
افتخار و غرور
متعهد و مظلوم
روز دامپزشکی بر شما مبارک باد

****

دامپزشکان برای محافظت از بیماری های

مشترک بین انسان و حیوانات زحمات فراوانی می کشند

روز دامپزشکی مبارک

****

روز دامپزشک به تمامی دامپزشکان خوب کشورم که تنها حامی حیوانات در ایران هستن مبارک

****

روز دامپزشکی ۱۴۰۳

بیشتر بخوانید:

 

مجله اینترنتی تحلیلک

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x