شیر خشک
دنیا پر از تنوع و شرایط خاص است و من نمیتوانم این واقعیت را انکار کنم که “شیر خشک توانسته است جان هزاران دوستم را نجات دهد.” من از تولید کنندگان این ماده غذایی مخصوص نوزادان تشکر میکنم.
در این متن راجع به شیر خشک صحبت میکنم تا مامانم اطلاعات خوبی داشته باشد و اطلاعات خود را به دیگر مامانهای دنیا انتقال دهد.
شیشه یا بطری شیر خوری
به دلیل چیزهایی که دربارهی شیشه شیر شنیده بودم به شدت از آن تنفر پیدا کرده بودم. بعدها متوجه شدم که شیشه هم یک وسیله است و استفاده بد از آن بد است.
پزشک من به مامانم گفت: که هرگز برای مصرف موقتی شیر خشک نباید از شیشه شیر استفاده کنند. ولی به مامان دوستم (که مجبور است همیشه شیرخشک مصرف کند) طرز استفاده از شیرخشک و شیشه شیر را یاد داده بود.
او گفته بود: شیشه ها جنس های متفاوتی دارند و اندازه شان هم فرق میکند. درجات اونس و سیسی (میلیلیتر) روی آن ثبت شده است. هر اونس تقریباً معادل ۳۰ سیسی است و برای هر پیمانه سر صاف لازم است ۳۰ میلیلیتر (یک اونس) آب ولرم استفاده نمود. تنها از پیمانه شیر خشک استفاده کنید زیرا بی دقتی در اندازه گیری و پیمانه مشکل ایجاد میکند.
باید اول آب ولرم (نه داغ که باعث خرابی بعضی از مواد شیر خشک میشوند) را داخل بطری ریخت و سپس پیمانه های شیر را روی آن ریخت و کاملاً به هم زد طوری که هیچ جایی از شیرخشک مخلوط نشده باقی نماند.
شیر خشک تهیهشده باید تازه تازه مصرف شود؛ و مصرف شیرخشک مانده کار درستی نیست. مقدار نیاز به شیرخشک در هر وعده بسته به تقاضای نوزاد، سن، وزن و… فرق میکند و اعداد پشت قوطی به صورت تخمینی ذکر شده است و هر نوزاد، سبک و شیوهی مخصوص به خود را دارد.
ادامه دارد… .
برگرفته از کتاب نوزادان
دکتر سید محمد سعید ناصری
مجله اینترنتی تحلیلک