مصرف کله پاچه و آشنایی با مزاج قسمت های مختلف آن
بهترین نوع کله پاچه نوع گوسفندی آن بوده و مطلوب ترین زمان مصرف آن فصل پاییز و زمستان است.
از منظر طب سنتی (ایرانی) کله پاچه در بدن تولید خلط غلیظ می کند و هر بخش آن (مغز، پاچه، زبان و …) طبع متفاوتی دارد و مصرف آن برای برخی مزاج ها مناسب نیست.
مزاج قسمت های مختلف کله پاچه
به طور کلی می توان گفت مزاج مغز سرد و تر، مزاج گوشت سر، بناگوش، زبان و چشم گرم و تر و طبع پاچه معتدل رو به سرد است.
بنابراین بهترین بخش کله پاچه همان پاچه است که در مقایسه با سایر قسمت ها چربی و تری گلیسرید کمتری داشته و کیفیت بهتری دارد و مواد زائد کمتری در بدن تولید می کند. بدترین قسمت کله پاچه نیز می توان به مغز و چشم اشاره کرد که چربی بیشتری داشته، سنگین تر و دیر هضم تر است.
بیشتر بخوانید: جک فروت بزرگ ترین میوه درختی جهان
چند توصیه برای مصرف
دوستداران کله پاچه حتما این نکته مهم را در نظر داشته باشید که این غذای چرب و خوشمزه را با دارچین، آبلیموی تازه، گلپر و زیره میل کنید تا از مضرات آن تا حدودی در امان بمانید. علاوه بر این در خوردن آن جانب اعتدال را رعایت کنید و بعد از سرو آن از خوابیدن بپرهیزید. چرا که موجب افزایش غلظت خون به خصوص در افراد مبتلا به پر خونی می گردد.
چه افردای نباید کله پاچه مصرف کنند
البته افرادی هم هستند که مصرف کله پاچه برای آن ها توصیه نمی شود. افرادی چون: مبتلایان به نارسایی کلیه، افراد دارای کبد چرب، افراد با چربی خون بالا و غلظت خون، افراد مبتلا به دیابت، رماتیسم، چاقی، نقرس و کسانی که اسید اوریک بالا دارند.
با رعایت نکات و اعتدال در خوردن این غذای خوشمزه ایرانی از میل کردن آن لذت ببرید و از بدن خود در برابر آسیب ها حفاظت کنید تا سالم بمانید.
با تشکر از دکتر علیرضا یارقلی
مجله اینترنتی تحلیلک