
6 علت بوی بد دهان
بوی بد دهان یکی از مشکلات متداول در جامعه است که می تواند علت های مختلفی داشته باشد.
بوی بد دهان یکی از مشکلات متداول در جامعه است که می تواند علت های مختلفی داشته باشد.
آفت نوعی زخم در دهان است که بیشتر افراد در طول عمر خود دچار آن می شوند. عواملی مانند کمبود برخی از ویتامین ها مانند آهن و ب 12، استرس و فشارهای هیجانی، داشتن سابقه فامیلی و حساسیت داشتن به برخی از مواد غذایی در بروز این بیماری تاثیر دارند.
مشکلات شایع دهان و دندان نشانگر بیماری های جدی تری هستند. بسیاری از پزشکان دهان را پنجره ای رو به سلامت عمومی می دانند به این معنی که گاهی مشکلات پزشکی و بیماری ها را می توان از طریق علایمی که در دهان پدیدار می شوند، شناسایی نمود.
به این مسئله مهم توجه کنید که به هیچ عنوان دندان خارج شده را دور نیندازید و از هرگونه دست کاری سطح دندان خودداری کنید.
تاثیر رژیم غذایی بعد از اینکه دندان ها رویش پیدا کردند بسیار مهم است. نوع قند مصرفی و حالت فیزیکی آن و مدت زمانی که قند در دهان باقی می ماند در شروع و گسترش بیماری نقش اساسی دارد.
هر ماده غذایی که وارد دهان می شود باعث تغییر اسیدیته محیط دهان و اسیدی شدن آن شده که این شرایط تا یک ساعت بعد از خوردن در دهان باقی می ماند و می تواند باعث آسیب به دندان ها و در نهایت پوسیدگی آن ها شود.
همه انسان ها در دوران زندگی خود دو سری دندان شیری و دائمی دارند. دندان های شیری تقریبا از سن 6 ماهگی تا 3 سالگی در دهان می رویند که نقش مهمی را در سلامت دهان و دندان دارند و تعداد این دندان ها در هر فک 10 عدد است.
پلاک میکروبی علاوه بر ایجاد پوسیدگی، عامل اصلی عفونت لثه نیز است. با گدشت زمان و رعایت نکردن بهداشت دهان، میکروب های بیشتری در پلاک جایگزین می شوند.
با مسواک نمی توان سطوحی از دندان که بین دو دندان مجاور قرار دارد را تمیز کرد و برای تمیز کردن این ناحیه از دندان ها که از اصلی ترین محل های پوسیدگی است، باید از نخ دندان استفاده کرد.
خانم های باردار باید توجه داشته باشند که در دوران حاملگی باید به صورت جدی و با وسواس بیشتر بهداشت دهان و دندان را رعایت کنند.