شنبه/ 14 مهر / 1403
Search
Close this search box.
سرگئی برین

زندگینامه سرگئی برین یکی از موسسان شرکت گوگل

همراهان عزیز مجله اینترنتی تحلیلک؛ در این مطلب می خواهیم شما را با زندگینامه سرگئی برین، یکی از موسسان گوگل آشنا کنیم.

زندگینامه افراد موفق

همراهان عزیز مجله اینترنتی تحلیلک؛ در این مطلب می خواهیم شما را با زندگینامه سرگئی برین یکی از موسسان گوگل آشنا کنیم.

زندگینامه سرگئی برین یکی از موسسان شرکت گوگل

سرگئی برین دانشمند علوم کامپیوتری و کارآفرین اینترنتی است که همراه با لری پیچ، شرکت گوگل را در سال ۱۹۹۸ تأسیس کردند.

سرگئی برین در تاریخ ۲۱ آگوست سال ۱۹۷۳ در مسکو از والدینی یهودی، مایکل برین و یوجینیا برین متولد شد. پدر او  استاد دانشگاه ریاضی و مادرش یک محقق در مرکز پرواز فضایی گودارد ناسا بود. خانواده‌اش زمانی که او شش سال داشت به آمریکا مهاجرت کردند زیرا دنبال کردن تحصیلات عالی و انتخاب حرفه برای یهودیان در مسکو بسیار دشوار بود.

تحصیلات

سرگئی دوران دبستان خود را در مدرسه ای در مریلند گذراند. پدرش او را به فراگرفتن پیشرفته‌ی ریاضیات تشویق می‌کرد. کلاس‌های مدرسه برای سرگئی بسیار آسان و خسته‌کننده بود. در اوایل دهه‌ی ۸۰ هنوز استفاده از کامپیوترهای شخصی و خانگی زیاد معمول نبود. سرگئی نه سال داشت که اولین کامپیوتر کمودور ۶۴ خود را به‌عنوان هدیه تولد از پدرش دریافت کرد. او خیلی زود معلمانش را با یک پروژه‌ی فوق‌العاده کامپیوتری چاپ غافلگیر کرد. سرگئی دوران دبیرستان خود را به مدت سه سال در مریلند گذراند.

دانشگاه

در سال ۱۹۹۰ و پس از اتمام دبیرستان، سرگئی برین وارد دانشگاه مریلند شد و تنها سه سال بعد، دو لیسانس خود را در رشته‌های سیستم‌های کامپیوتری و ریاضیات با درجه‌ی عالی دریافت کرد. بعلاوه بنیاد ملی علوم به او یک بورس معتبر تحصیلی داد که به او کمک کرد هزینه‌ی ادامه‌ی تحصیلاتش را بپردازد.

sergey brin

سرگئی برین در سال ۱۹۹۳ وارد دانشگاه استنفورد کالیفرنیا شد. او رشته‌ی علوم کامپیوتر را انتخاب کرد. سرگئی برین از همان ماه‌های اول استنفورد، مجذوب فناوری‌های اینترنتی و موتورهای جستجو شد و مقالات ارزشمندی درزمینه ی روش‌های استخراج اطلاعات از منابع غیر ساختاری و بازیابی اطلاعات در مجموعه‌های بزرگ متون و داده‌های علمی تألیف کرد. همچنین نرم‌افزاری توسعه داد که کارهای تجربی را با استفاده از یک پردازشگر کلمه به نام TeX، به فرمت HTML  تبدیل می‌کرد.

آشنایی با لری پیج

مقطع مهم زندگی سرگئی در استنفورد، در ماه مارس سال ۱۹۹۵ بود زمانی که او با لری پیج آشنا شد. در تابستان همان سال او به پروژه‌ی دانشگاهی پیج پیوست. در ابتدای کار مشترک آن‌ها در بسیاری از زمینه‌ها با هم اختلاف‌نظر داشتند. سرگئی برین روی توسعه‌ی سیستم‌های داده‌کاوی متمرکز بود و لری پیج روی توسعه‌ی ارتباطات صفحات وب با او کار می‌کرد و اینکه یک مقاله پژوهشی را چطور می‌توان در مقالات دیگر از طریق لینک معرفی کرد. بااین‌حال اختلاف‌نظر آن‌ها زمان زیادی طول نکشید. هردوی آن‌ها به بازیابی اطلاعات از مجموعه‌های بزرگ علاقه داشتند و بعد از اینکه چندین هفته بیشتر با هم وقت گذراندند تا ایده‌های خود را در این زمینه باهم به اشتراک بگذارند و تبدیل به دوستان صمیمی شدند.

The cofounders of Google have a salary of 1 a piece. Ralph Orlowski Getty Images 1064x798

امکانات موجود برای جستجو در صفحات وب آن‌ها را بر اساس تعداد تکرار یک کلمه‌ی خاص در یک متن رده‌بندی می‌کرد برای همین هر جستجو، تعداد بی‌پایانی از صفحات را به کاربران پیشنهاد می‌کرد که اغلب با موضوع مورد نظر کاربران ارتباط کمی داشتند. پیج و برین فکر می‌کردند رده‌بندی وب‌سایت‌ها بر اساس لینک‌های مرتبط آن‌ها با سایر صفحات، می‌تواند مبنای بسیار بهتری برای یک موتور جستجو باشد.

نتیجه‌ی این بحث‌ها و پژوهش‌های مشترک، مقاله‌ای بود به نام «آناتومی یک موتور جستجوی بسیار بزرگ فرا متنی». آن‌ها در این مقاله الگوریتمی طراحی کرده بودند که با استفاده از داده‌های لینک ورودی، وب‌سایت‌ها را بر اساس اهمیت محتوا درجه‌بندی می‌کرد. این مقاله هم‌زمان بود با پروژه‌ی دکترای لری پیج که BackRub نام داشت.

تحقیقات مشترک سرگئی برین و لری پیج مورد استقبال شدید استادان استنفورد قرار گرفت و آن‌ها متوجه شدند که با توسعه‌ی این الگوریتم، می‌توانند یک موتور جستجوی واقعی فوق‌العاده بسازند. الگوریتم جدیدی که برین پیشنهاد می‌کرد، مبتنی بر تکنولوژی جدیدی بود که رابطه‌ی پیوندهای لینک شده به یک صفحه‌ی وب را با هم آنالیز و تحلیل می‌کرد.

توسعه‌ی موتور جستجو

سرگئی و لری برای عملی کردن ترکیب ایده‌هایشان، اتاق لری را در خوابگاه به آزمایشگاه مونتاژ قطعات کامپیوتری ارزان‌ قیمت تبدیل کردند تا با اتصال این قطعات دستگاهی بسازند که بتواند شبکه‌ی جستجوی آن‌ها را (که هنوز به نام پروژه‌ی لری پیج یعنی BackRub خوانده می‌شد) به پهنای باند شبکه اینترنتی دانشگاه استنفورد متصل کند. این موتور جستجوی اولیه که با زبان HTML برنامه‌نویسی شده بود، گرافیکی ساده و عملکردی بسیار عالی و کاربردی داشت.

در آگوست سال ۱۹۹۶ نسخه‌ی اولیه‌ی موتور جستجوی آن‌ها روی وب‌سایت دانشگاه قرار گرفت. البته در آن زمان BackRub  فقط برای دانشجویان استنفورد قابل‌ دسترسی بود ولی از آنجا که مورد استقبال شدید دانشجویان قرار گرفت و کاربران آن در مدت کوتاهی بسیار زیاد شدند آن‌ها به سرورهای بیشتری نیاز پیدا کردند.

موتور جستجوی سرگئی برین و لری پیج عملکردهای اولیه و ویژگی‌های یک موتور جستجوی واقعی را داشت. یک ورودی جستجو که موضوع خود را در آن تایپ می‌کردند و فهرستی از لینک‌های رتبه‌بندی شده بر اساس اهمیت دریافت می‌کردند. خیلی زود تعداد جستجوی روزانه‌ی آن‌ها به ۱۰ هزار مورد در روز رسید و برین و پیج متوجه شدند که توان بالقوه‌ی این موتور می‌تواند خیلی بیشتر از این باشد. حالا آن‌ها حداقل به بیست هزار دلار احتیاج داشتند تا سرورهای خود را گسترش دهند.

تأسیس گوگل

در پاییز سال ۱۹۹۷ سرگئی برین و لری پیج به دنبال نام جذاب‌تری برای موتور جستجوی خود می‌گشتند و دوست آن‌ها، شان اندرسون، Googolplex را پیشنهاد داد که آن‌ها ترجیح دادند این نام را به Googol کوتاه کنند. Googol عددی بسیار بزرگ و معادل یک و صد صفر جلوی آن بود و به‌نوعی نماد حجم انبوه داده‌کاوی‌های موتور جستجوی آن‌ها بود. آن‌ها این نام را برای صفحه‌ی وب خود ثبت کردند با این توافق دوطرفه که سرگئی برین، رئیس هیئت‌مدیره‌ی شرکت باشد و لری پیج مدیرعامل. طبق بیانیه‌ای که منتشر کردند، هدف آن‌ها از کار شرکت به این صورت اعلام شد: «سازمان‌دهی اطلاعات جهان و در دسترس نهادن آن برای عموم مردم».

در این هنگام آن‌ها تحصیلات خود را در مقطع دکترا متوقف کرده بودند، کاری که اصلاً والدینشان را خوشحال نمی‌کرد.

آن‌ها به دنبال سرمایه‌گذاری می‌گشتند که ایده‌ی آن‌ها را حمایت کند و با کمک او بتوانند سرمایه‌ی اولیه‌ی شرکت را تهیه کنند. پس از شکست در جلب نظر مدیر آلتاویستا و یاهو، بالاخره مدیرعامل شرکت سان مایکروسیستمز، برای آن‌ها چکی به مبلغ یک‌ صد هزار دلار به نام شرکت Google نوشت. مشکل اینجا بود که شرکتی به نام گوگل وجود نداشت و آن‌ها تا چند ماه بعد که نام رسمی گوگل را برای خود ثبت کردند، نتوانستند این چک را نقد کنند. به همین دلیل مجبور شدند از همه‌ی دوستان، همکلاسی‌ها، خانواده و حتی استادان خود کمک بگیرند تا با وام‌های کوچک متعدد، مبلغ یک‌ میلیون دلار جمع کنند که سرمایه و ارزش اولیه‌ی شرکت شان باشد.

jbareham 170504 1691 0004.0.0

در سال ۱۹۹۸ شرکت گوگل هنوز در آستانه‌ی رشد خود بود که مجله‌ی PC، این موتور جستجو را در صدر ۱۰۰ وب‌سایت برتر سال معرفی کرد. چندی بعد کریگ سیلوراشتین به‌عنوان اولین کارمند آن‌ها مشغول به کار شد و یک سال بعد آن‌ها توانستند به دفتر دیگری در پالوآلتو نقل‌ مکان کنند.

تعداد کاربران گوگل به‌سرعت در حال افزایش بود و کلمه‌ی گوگل همه‌ جا به چشم می‌خورد. آن‌ها به طرح کسب‌وکار جدیدی نیاز داشتند تا هم بتوانند سرمایه‌ی بیشتری برای توسعه‌ی کار خود جمع کنند و هم کنترل امور را از دست ندهند.

درحالی‌که منبع درآمد اصلی سایر موتورهای جستجوی آن زمان (مثل آلتاویستا و اکسایت) استفاده از تبلیغات گسترده‌ی تصویری و ویدیویی بود، سرگئی برین و لری پیج با تبلیغات تصویری بزرگ در وب‌سایت خود مخالف بودند و به طراحی ساده و سبک صفحه‌ی خود افتخار می‌کردند.

در پایان سال ۱۹۹۹ گوگل تقریباً در هر روز ۷ میلیون جستجو انجام می‌داد و در اواسط سال ۲۰۰۰ این رقم به ۱۸ میلیون جستجو در روز رسیده بود. هزینه‌های عملیاتی آن‌ها به ۵۰۰ هزار دلار در ماه می‌رسید و آن‌ها ناچار بودند راهی پیدا کنند که هم با سیاست عدم استفاده از تبلیغات تصویری آن‌ها سازگار باشد و هم هزینه‌های روزافزون شرکت را پوشش بدهد. درنهایت آن‌ها موفق شدند تبلیغات متنی را به‌صورت لینک به وب‌سایت خود اضافه کنند و در ادامه در اکتبر سال ۲۰۰۰ آن‌ها Google AdWords را به‌عنوان سرویس خدمات تبلیغاتی آنلاین خود معرفی کردند.

در ماه می سال ۲۰۰۰ تیم گوگل با همراهی یک عنصر قوی جدید یعنی مریسا میر توانست دو جایزه‌ی Webby Award و Choice Award  را برای دستاوردهای فنی پیشرو خود دریافت کند. یک ماه بعد گوگل با رسیدن به یک میلیارد URL در فهرست خود رسما به بزرگ‌ترین موتور جستجوی جهان تبدیل‌ شده بود.

در سال ۲۰۰۱ هم‌زمان با رشد بالای سودآوری گوگل، سرگئی برین به‌عنوان رئیس فناوری و لری پیج به‌عنوان مسئول توسعه محصول به کار خود ادامه دادند.

در آگوست سال ۲۰۰۴ گوگل در اولین عرضه‌ی عمومی سهام خود حدود ۲۰ میلیارد دلار سهام فروخت و مؤسسین جوان خود را به‌عنوان «میلیاردرهای شایسته و باصلاحیت تکنولوژی» معروف کرد.

 

توسعه‌ی سرویس‌های گوگل

گوگل از ابتدای تأسیس تاکنون سرویس‌های جدید زیادی توسعه داده است. مهم‌ترین این خدمات عبارت‌اند از:

  • Google AdSense: پلتفرمی برای تبلیغات هدفمند ناشران و محاسبه‌ی درآمد آن‌ها به ازای هر کلیک
  • Google Book Search: پلتفرمی برای جستجو در کتاب‌های اسکن شده‌ی کتابخانه‌های دانشگاه‌های استنفورد، آکسفورد، میشیگان و کتابخانه عمومی نیویورک
  • Google toolbar: نوارابزاری برای جستجو بدون وارد شدن به صفحه‌ی گوگل
  • Gmail: خدمات رایگان ایمیل برای همه‌ی کاربران، با بالاترین حجم ذخیره‌ی اطلاعات بین سرویس‌های مشابه
  • Google Maps: سرویس نقشه‌های وب گوگل
  • خریداری YouTube  به مبلغ ۱.۶۵ میلیارد دلار، سرویس به اشتراک‌گذاری ویدیو
  • +Google: سرویس شبکه اجتماعی گوگل
  • Google Earth: سرویس ارائه‌ی تصاویر ماهواره‌ای سراسر جهان

بعلاوه در می سال ۲۰۱۵ سرگئی برین مدیریت پروژه‌های ویژه‌ی گوگل به نام Google X را به عهده گرفت که روی طرح‌هایی با ریسک بالا مثل عینک‌های گوگل، توربین‌های بادی و لنزهای هوشمند متمرکز شده است.

آلفابت

در سال ۲۰۱۱ اریک اشمیت از مقام مدیرعاملی گوگل کنار رفت و لری پیج دوباره به این سمت برگشت هرچند چهار سال بعد در آگوست ۲۰۱۵ سرگی برین و لری پیج اعلام کردند که شرکت گوگل به‌عنوان زیرمجموعه‌ای از شرکت هلدینگ آلفابت درخواهد آمد و آن دو سرپرستی و مدیریت آلفابت را به عهده خواهند داشت. در این زمان ساندار پیچای به‌عنوان جانشین لری پیج در شرکت گوگل انتخاب شد. ساندار پیچای پیش‌ از این معاون ارشد پیج در گوگل بود و توانایی‌های خود را در توسعه‌ی خدمات این شرکت ثابت کرده بود.

شرکت آلفابت فعالیت‌های گوگل ایکس را تحت عنوان پروژه‌ی ایکس به‌طور مستقل زیرمجموعه‌ی خود قرار داده است. بعلاوه بخش‌های تازه‌ی سرمایه‌گذاری و تحقیقات، تلفن‌های هوشمند، هواپیمای بدون سرنشین و کالیگو (شرکتی که برای بهبود زندگی انسان‌ها تلاش می‌کند) هم بخشی از زیرمجموعه‌های دیگر هلدینگ آلفابت هستند.

زندگی شخصی

سرگئی برین در سال ۲۰۰۷ با یکی از موسسان ۲۳andMe  آن وجچیکی ازدواج کرد. این زوج در سال ۲۰۰۸ صاحب یک پسر و در سال ۲۰۱۱ صاحب یک دختر شدند. این زوج در سال ۲۰۱۵ از یکدیگر طلاق گرفتند. سرگئی و همسر سابق او بنیاد برین و وجچیکی که برای اهداف مختلف اجتماعی پول اهدا می‌کند را اداره می‌کنند.

سرگئی برین

جوایز

سرگئی برین تاکنون جوایز متعدد معتبری را از آن خود کرده است که ازجمله‌ی آن‌ها می‌توان به جایزه‌ی بهترین نوآوری در توسعه‌ی نرم‌افزار در سال ۲۰۰۰ جایزه‌ی بهترین کارآفرین سال در سال ۲۰۰۳ جایزه‌ی بهترین مهندسی از بنیاد مارکونی در سال ۲۰۰۴ و جایزه‌ی طلای Academy of Achievement به همراه لری پیج در سال ۲۰۰۴ اشاره کرد. در نوامبر ۲۰۰۹ مجله فوربز سرگئی برین و پیج را در رده‌ی پنجمین مردان قدرتمند دنیا قرار داد. این مجله در اکتبر ۲۰۱۶ ثروت سرگئی برین را ۳۹.۲ میلیارد دلار اعلام کرد و او را دوازدهمین فرد ثروتمند جهان معرفی کرد.

مجله اینترنتی تحلیلک

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x