شنبه/ 14 مهر / 1403
Search
Close this search box.
گل آهار

گل آهار و روش نگهداری آن

گل آهار، هدیه‌ای از مناطق گرمسیری است؛ اما خوشبختانه می‌توان این گل را تقریبا در هر آب و هوایی کاشت. رنگ گل آهار صورتی، بنفش، زرد، نارنجی، یاسی، سفید، قرمز و سبز است.

گل آهار

آهار (Zinnias) گل زیبا و چشم‌نواز است که اصالتا متعلق به آمریکای جنوبی، مکزیک، جنوب شرقی ایالات متحده است.

نگهداری از این گل جذاب آسان بوده و مقاوم در برابر خشکی و سرمای پاییزی است. این گیاه جزو خانواده میناهاست.

گل‌های این گل درشت و زیبا هستند و از اواسط تابستان شکوفا و تا اولین موج سرمای شدید در پاییز روی گیاه باقی خواهند ماند.

گل‌های آهار در کنار زیبایی بی‌حد و مرز خود جاذب پرندگان آواز خوان، زنبورها و پروانه‌ها نیز هستند و باغچه شما را همیشه میزبان این موجودات دوست داشتنی خواهند کرد.

گل آهار

گل آهار، هدیه‌ای از مناطق گرمسیری است؛ اما خوشبختانه می‌توان این گل را تقریبا در هر آب و هوایی کاشت. رنگ گل آهار صورتی، بنفش، زرد، نارنجی، یاسی، سفید، قرمز و سبز است.

آهار گلی تابستانی است که به‌ عنوان گیاهی یک ساله رشد می‌کند.

گل آن نیز ضمن زیبایی خاص خود، نیازی به رسیدگی ویژه نداشته و با حداقل نگهداری می‌تواند به چرخه زندگی خود ادامه دهد.

گل آهار درختچه سالیانه است که ارتفاع گیاه بالغ آن ۱ الی ۱.۲ متر و پهنای آن ۳۰ الی ۴۵ سانتی‌متر است.

گل آهار

روش نگهداری گل آهار

نور مورد نیاز برای نگهداری گل آهار

گل آهار برای گلدهی به نور کامل خورشید نیاز دارد. اگر آهار حداقل ۸-۶ ساعت نور خورشید را در روز دریافت کند، گل‌های بیشتری تولید خواهد کرد. همچنین نور کافی با خشک نگه داشتن برگ‌ها، از بروز سفیدک سطحی و سایر بیماری‌های مشابه نیز جلوگیری خواهد کرد.

با این‌ حال اگر محیط پر نوری ندارید، لازم نیست از کاشت آهار منصرف شوید. مادامی که روزانه ۴ ساعت نور خورشید به این گیاه بتابد، می‌تواند سایه را نیز تحمل کرده و به زندگی خود ادامه دهد.

فقط در نظر داشته باشید که نور روزانه کمتر از این مقدار نشده گیاه شما در سایه بیش‌ از‌ حد قرار نگیرد، چرا که این شرایط مانع از شکوفه‌دهی گل آهار خواهد شد.

بیشتر بخوانید: انواع گل های رونده باغچه ای و نکات نگهداری از آنها

آبیاری

آهار برای داشتن رشدی بهتر نیاز به آبیاری مناسب دارد اما نسبت به خشکی نیز مقاوم است.

آبیاری ناکافی می‌تواند منجر به کوچک شدن گیاه و کاهش تعداد گل‌های آن شود. بنابراین سعی کنید در فصول گرم سال هفته‌ای ۱ الی ۲ بار به گیاه آب بدهید.

فقط مواظب باشید که خاک را اشباع نکنید؛ آهار تمایلی به قرار گرفتن در خاک غرقاب نداشته و این اتفاق ممکن است سبب مرگ آن شود. البته این نکته را فراموش نکنید که آبیاری بیش‌ از حد معمولا برای گیاهان کاشته شده در باغچه رخ نمی‌دهد، اما می‌تواند مشکلی جدی برای گیاهان گلدانی تلقی شود.

اگر گل آهار خود را داخل گلدان کاشته‌اید همیشه قبل از آبیاری، میزان رطوبت خاک را چک کنید و اگر خاک مرطوب بود، دست نگه دارید تا خاک خشک شود. بهترین کار این است که اجازه دهید خاک بین دفعات آبیاری، کمی خشک شود. سپس به قدر کافی به آن آب برسانید.

گفتنی است اگر فرصت چندانی برای آبیاری گیاه خود ندارید، می‌توانید از کمی کمپوست کمک بگیرید تا رطوبت بیشتر در خاک باقی بماند و نیاز گیاه به آبیاری خیلی کم شود.

گل آهار

خاک مناسب برای نگهداری گل آهار

خوشبختانه آهار خیلی سخت گیر نیست و تقریبا می‌تواند در هر نوع خاکی زندگی کند، اما ترجیح آن زندگی در خاکی بارور، غنی از مواد طبیعی و همچنین دارای زهکشی عالی است.

یک خاک باکیفیت که غنی از هوموس و الیاف طبیعی باشد، سبب داشتن گیاهی سالم‌تر و باطراوت‌تر خواهد شد. می‌توانید خاک انتخابی خود را با افزودن مقداری کمپوست یا ورم کستینگ (کرم خاکی/ نوع کود ارگانیک) تقویت کنید.

برای نگهداری از گل آهار از کاشتن آن در خاکی که آب در آن جمع می‌شود، خودداری کنید، چرا که جمع شدن آب و غرقاب بودن خاک باعث آسیب رسیدن به ریشه گیاه و مرگ آن خواهد شد. البته می‌توانید این مشکل که عمدتا از ضعیف بودن زهکشی خاک است را با افزودن پرلیت یا زغال سنگ بهبود بخشیده و فرایند زهکشی را سریع‌تر کنید.

همیشه PH خاک را در محدوده خنثی نگه داشته و نگذارید خاک اسیدی یا بازی شود.

گل آهار

روش نگهداری گل آهار

کوددهی

از آنجایی که آهار در طول یک فصل به شکل باورنکردنی رشد می‌کند، بهتر است آن را با اضافه کردن پیوسته کودی غنی از فسفر، به‌ این‌ کار بیشتر تشویق کنید.

برای شروع این کار را با تقویت خاک هنگام کاشت گیاه به‌واسطه افزودن مقداری کود گرانوله انتشار آرام انجام دهید. سپس ۲ الی ۳ بار دیگر در طول تابستان این لایه کود را تجدید کنید.

علاوه‌ بر کود گرانوله انتشار آرام می‌توانید از کود حلال در آب یا کمپوست طبیعی چای نیز استفاده کرده و تمام عناصر لازم برای رشد آهار را در اختیار آن قرار دهید. تنها نکته‌ای که در مورد کود گیاه باید در نظر داشته باشید این است که کود انتخابی باید متعادل باشد.

بیشتر بخوانید: اهمیت و تاریخچه گل زنبق / گل زنبق نماد چیست؟

هرس کردن و حذف گل‌های سپری شده

هرس کردن مداوم در طول نگهداری از گل آهار باعث ایجاد گیاهی متراکم‌تر، حجیم‌تر و ظهور تعداد زیادی غنچه جدید در آن خواهد شد. بنابراین هرچه بیشتر آهار را هرس کنید، گیاه پرپشت‌تر شده و شکوفه‌های بیشتری می‌دهد.

باتوجه به این موضوع بریدن گل‌های آهار برای قرار دادن در گلدان و استفاده به‌عنوان گل شاخه بریده اقدامی دو سر سود است و نه‌تنها خانه شما را زیبا خواهد کرد، بلکه به رشد بهتر گیاه نیز کمک موثری خواهد شد. ضمن اینکه حذف گل‌های سپری شده رشد شکوفه‌ های جوان را نیز تقویت خواهد کرد.

در مورد هرس کردن گل آهار همیشه در نظر داشته باشید هنگامی که گل عمر مفید خود را سپری می‌کند (یا به اصطلاح خرج می‌شود)، آن را از گیاه جدا کنید تا دانه‌ای تولید نشود؛ چرا که تولید دانه انرژی گیاه را گرفته و آن را از کار اصلی خود باز می‌دارد. ناگفته نماند گاهی اوقات حذف این دسته از گل‌ها منجر به توقف گلدهی می‌شود، اما جای نگرانی نیست زیرا پس از مدتی مجددا گل‌ها رشد کرده و این بار طول مدت گلدهی نیز افزایش پیدا خواهد کرد.

این کار را به شکل اصولی و درست انجام دهید. در واقع نه در انجام این کار افراط کنید و نه تفریط!

گل آهار

روش نگهداری گل آهار

سمی بودن

گل آهار برای کودکان و حیوانات سمی نیست.

زمستان گذرانی و نگهداری از گل آهار در سردترین فصل سال

آهار گلی یک ساله است. پس تنها راه برای حفظ آن از زمستان این است که گیاه را کاملا از باغچه خارج و آن را به داخل خانه منتقل کنید.

روش تکثیر گل آهار

تکثیر آهار از طریق کاشت دانه یا قلمه زدن امکان‌پذیر بوده و هر دو روش آن بسیار آسان است. اگر می‌خواهید روش قلمه را امتحان کنید، باید یک ساقه بدون گل به اندازه ۷ الی ۱۰ سانتی‌متر را از گیاه جدا کرده و برگ‌های پایینی آن را جدا کنید. سپس باید ساقه را از محل بریدگی، در هورمون ریشه زنی فرو کنید. در ادامه آن را در خاکی نسبتا سبک کاشته و در نهایت گلدان را تا زمان ظهور رشد جدید، در مکانی مرطوب قرار دهید.

بیشتر بخوانید: آموزش کاشت گل رز با سیب زمینی (قلمه زدن گل رز در سیب زمینی)

اما اگر می‌خواهید از طریق کشت دانه گل آهار خود را تکثیر کنید، می‌توانید به محض سپری شدن زمستان به‌طور کامل و گرم شدن نسبی خاک، دانه‌ها را مستقیم روی خاک بریزید. همچنین می‌توانید حدود ۴ الی ۶ هفته قبل از آخرین موج سرمای زمستانی، دانه‌ها را در داخل خانه فعال کنید تا رویش سریع‌تر صورت بگیرد. اگر دانه‌های آهار را ندارید می‌توانید آن‌ها را از گل‌فروشی ها تهیه کنید؛ دانه آهار در اغلب گل‌فروشی‌ها به‌راحتی قابل دسترسی است.

گل آهار

آفات و بیماری‌ها در طول نگهداری از گل آهار

آفات

آفت این گیاه کنه تار عنکبوت است. کنه تار عنکبوتی می‌تواند سبب آسیب دیدن برگ‌ها شود. بعد از مشاهده این آفت سریعا برای حذف آن اقدام کرده و پیش از درست شدن مشکل جدی برای گل آهار این آفت را حذف کنید.

این نکته را نیز فراموش نکنید که اگر گل را به داخل خانه آورده‌اید، همواره تمامی بخش‌های آن را با دقت از نظر حضور کنه تار عنکبوتی بررسی کنید. این کار از وارد کردن آفات به داخل خانه جلوگیری کرده و مانع از بیمار شدن سایر گیاهان آپارتمانی شما خواهد شد.

بیشتر بخوانید: معرفی گلهای باغچه ای مناسب برای زیباسازی حیاط منزل

بیماری‌ها

یکی از ناامیدکننده‌ترین موضوعات در خصوص گل آهار، سر کردن با بیماری‌های مختلف نظیر سفیدک سطحی و لکه باکتریایی است؛ به‌طوری‌که ظهور سفیدک سطحی می‌تواند به مشکلی جدی در مناطق گرم و مرطوب تبدیل شود. البته نیازی نیست نگران شوید، چون این اتفاق به ندرت رخ می‌دهد.

لکه باکتریایی سطحی نیز ممکن است به آهار حمله کند. نشانه این بیماری، ایجاد لکه‌های آبی در سطح برگ است که به مرور زمان ابتدا قهوه‌ای و سپس سیاه می‌شوند. این مشکل، نتیجه جمع شدن آب در سطح برگ‌هاست. خوشبختانه این نوع بیماری‌ها فقط به برگ گل آهار حمله کرده و شکوفه‌ها را درگیر نمی‌کنند. هنگام مشاهده اولین نشانه‌های بیماری، می‌توانید برگ‌ها را با یک محلول قارچ کش حاوی روغن چریش، پتاسیم، بی‌کربنات، مس یا آهک درمان کنید. فقط یادتان باشد قبل از اسپری کردن محلول، برگ‌های آسیب دیده را از گیاه جدا کنید.

برای جلوگیری از ابتلای گل آهار خود به بیماری پیشنهاد می‌کنیم با فراهم کردن فضای کافی و گردش هوای مناسب در اطراف آهار و آبیاری گیاه از پایه و در سطح خاک، از ابتلای گیاه به بیماری‌های مختلف پیشگیری کنید.

گل آهار

مشکلات رایج گل آهار در طول نگهداری از آهار

قهوه‌ای شدن برگ‌ها: آبیاری کمتر از میزان مورد نیاز گیاه یا آفتاب سوختگی از دلایل این مشکل هستند. در نتیجه برای جلوگیری از بروز این مشکل هرگز اجازه ندهید که کل خاک کاملا خشک شود. اگر گیاه نوپای شما یا جوانه‌ها دارای برگ‌های قهوه‌ای هستند، گیاه را به نقطه‌ای دارای سایه منتقل کنید و آن را به مرور زمان زیر نور کامل خورشید ببرید. یادتان باشد این پروسه باید چند هفته طول بکشد.

پودر سفید رنگ در سطح برگ‌ها: اگر لکه‌هایی سفیدرنگ با حالت آردی در سطح برگ‌ها مشاهده کردید، به احتمال زیاد مشکل “سفیدک سطحی” است. اگر گیاه به این بیماری مبتلا شده باشد، نمی‌توانید از شر آن خلاص شوید، اما می‌توانید با اسپری کردن قارچ‌کش طبیعی به تمامی بخش‌های گیاه و آبیاری آن به‌صورت درست از پایه و سطح خاک، از گسترش سفیدک جلوگیری کنید.

زرد شدن برگ‌ها: این اتفاق در طول نگهداری از گل آهار معمولا به علت کافی نبودن عناصر مغذی خاک رخ می‌دهد، با این‌ حال می‌تواند نتیجه آبیاری بیش‌ از حد نیز باشد. اگر حدس شما کمبود عناصر مغذی است، به گیاه کود ارگانیک مایع بدهید. در غیر این صورت، از خیس و غرقاب نبودن خاک اطمینان حاصل کنید.

سیاه شدن برگ‌ها: اگر لکه‌های سیاه رنگ در سطح برگ‌ها مشاهده کرده‌اید، احتمالا گیاه به لکه باکتریایی مبتلا شده است. برای جلوگیری از این مشکل می‌توانید برگ‌های گیاه را خشک نگه دارید. اما اگر برگ‌ها به‌طور ناگهانی سیاه شده‌اند، احتمالا یخ‌زدگی یا هوای سرد عامل اصلی ماجراست و برای حل مشکل باید گیاه را به محیطی با دمای مناسب و دور از یخ‌زدگی منتقل کنید.

گل ندادن: چند دلیل برای گل ندادن یا کم بودن تعداد غنچه‌های آهار وجود دارد که شامل سایه بیش‌از‌حد، آبیاری نامناسب یا کمبود عناصر مغذی می‌شود. در طول نگهداری از گل آهار برای حل مشکل گل ندادن آن مطمئن شوید که آهار در مکانی آفتابی قرار دارد و خاک آن نیز بین دفعات آبیاری کمی خشک شده اما کاملا خشک و سفت نمی‌شود. ضمن اینکه کوددهی مناسب را نیز فراموش نکنید.

گل آهار

منبع: گلستان

مجله اینترنتی تحلیلک

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x