در نگهداری لباس های پشمی خود به مشکل برخورده اید؟
مطلب زیر در این مورد به شما کمک خواهد کرد.
یکی از اولین نکاتی که موقع شستن لباسهای زمستانه پشمی به خصوص انواع مدل ژاکت و پلیور بافتنی جلو باز یا بسته که قیمت بیشتری دارند، باید به آن توجه داشته باشید، دمای آب است.
استفاده از آب داغ برای شستن لباس پشمی یا بافت یکی از بزرگترین اشتباهاتی است که ممکن است مرتکب آن شوید.
آب داغ علاوه بر از بین بردن رنگ لباس، باعث تغییر سایز، کش آمدن و بد شکل شدن آن هم می شود. به همین دلیل لازم است دمای آب را هر چه پایینتر انتخاب کنید تا فرم لباستان عوض نشود. دمای آب ۴۵ درجه و حتی پایین تر برای شستن لباس های پشمی و زمستانه مناسب است.
آب
آبی که برای شستن و آب کشیدن لباس های پشمی استفاده می شود باید سرد یا ولرم باشد.
آب داغ، پشم را چروکیده و پشم سفید را زرد می کند.
پودر
اگر از پودر استفاده می کنید پودر را خوب در آب حل کنید، پشم آب زیادی را به خود می گیرد بنابراین آب و کف زیادی تهیه کنید.
لکه لباس
اگر لباس پشمی لک شده است، قبل از شستن لباس آن را پاک کنید.
برای این کار، لک را با آب گرم نمدار کنید، سپس کمی پودر پاک کننده روی آن بریزید و با یک ابر آن را پاک کنید.
طرز صحیح شستشو و خشک کردن لباس پشمی
برای شستن لباس پشمی لازم نیست آن را مالش دهید گاهی با قرار دادن لباس ها در آب و کف، لباس تمیز می شود.
به هر حال ۱۰ – ۵ دقیقه در آب و کف، لباس تمیز می شود.
تا جایی که می توانید لباس را کمتر مالش دهید، چون مالیدن زیاد لباس باعث می شود لباس کش بیاید و شکل خود را از دست بدهد.
پس از خیساندن لباس آب آن را خالی کنید و لباس را آبکشی کنید.
بعد از آبکشی لباس را به آرامی فشار دهید، بهتر است لباس را داخل یک حوله بگذارید و بعد فشار دهید تا آب آن گرفته شود.
برای خشک کردن لباس آن را دور از نور خورشید، روی یک روزنامه یا یک حوله (سطح صاف) پهن کنید تا خشک شود.
موقع اتو زدن همیشه از دستمال یا کاغذ روزنامه که بین اتو و لباس بافتنی قرار می گیرد استفاده کنید و یا از پشت لباس، اتو بکشید.
روش اتو کشیدن لباس پشمی
بهتر است لباس های پشمی را اتو نکشید، بلکه اتو را آرام روی لباس فشار دهید و بردارید.
هنگام اتو باید لباس نمدار باشد. می توانید برای اتو کردن لباس های پشمی از اتوی بخار استفاده کنید.
اگر به آب آخرین آب کشی دو قاشق غذاخوری گلیسیرین اضافه کنید، حالت نرمی پیدا می کنند. همچنین می توانید لباس ها را در مخلوطی از بی کربنات دو سود بخیسانید.
اگر لباس پشمی نمدی را به مدت یک ساعت در آب پخت لوبیای سفید (آبی که سرد شده باشد) قرار دهید، حالت اولیه خود را به دست می آورند.
اگر جوراب های پشمی شما حالت خود را از دست داده است و به صورت صاف و نمدی در آمده اند آنها را یک شب تا صبح در آب مخلوط سیب زمینی خام رنده شده قرار دهید، مجدداً به حالت اول خود بر می گردند.
برای شستن پلیورها بهتر است از شامپو استفاده کنید. شامپو به تار و پودر لباس پشمی آسیب نمی رساند و آن را به هم چسپیده نمی کند، بلکه حالت نرم و لطیف آن را حفظ می کند.
عیب پلیورهای پنبه ای این است که در موقع شستشو به راحتی وا می رود. برای پرهیز از این مسئله باید آن ها را داخل رو بالشی گذاشته و سر آن ها را به دقت بست. سپس داخل ماشین رخت شویی انداخت.
با پرزهای بلوز و لباس های پشمی چه کنیم؟
وقتی فصل سرما از راه می رسد و کم کم لباس های پشمی لا به لای لباس های دیگر خانواده خودشان را نشان می دهند مشکل خانم خانه زیاد می شود چون می بیند بسیاری از بلوزهای پشمی معلوم نیست به چه دلیل پرزهایشان درآمده و به اصطلاح گره گره شده اند.
ضمن آنکه به شکل بدی سر تا سر بلوز یا پولیور را فرا گرفته اند از سوی دیگر هم باعث شده اند که این لباس ها به صورت کهنه یا فرسوده به نظر برسند.
اگر شما هم با این مشکل روبرو شدید، زیاد غصه نخورید چرا که گره های آن را از بالا به پایین و از چپ به راست با یک ماشین ریش تراشی با یک تیغ صورت تراشی بگیرید سپس با یک ماهوت پاک کن (برس لباس) آن را برس بکشید. آن گاه می بینید که خیلی خوب و مثل روز اول پرزدار می شود و کاملاً نو به نظر می رسد.
روش دیگر این است که اگر بلوز یا پلیور شما رنگ نمی دهد، آن را در تشت یا لگن «روی» که در آن آبی که به آن ده تا بیست درجه سرکه یا آبلیمو اضافه کرده اید دو روز بدون کمترین چنگ زدن بخوابانید. بعد بدون آن که فشار دهید و به اصطلاح بچلانید در یک سطح صاف پهن کنید تا خشک شود. آن گاه خواهید دید که چطور «گره گره ها» از یکدیگر باز شده اند.
مجله اینترنتی تحلیلک