جمعه/ 2 آذر / 1403
Search
Close this search box.

معرفی روستای مصر واقع در خور و بیابانک اصفهان

روستای مصر با نام های پیشین چاه دراز، کلاته یوسف و مزرعه یوسف، روستایی از توابع شهرستان خور و بیابانک در استان اصفهان است. این روستا در دشت کویر ایران و در 45 کیلومتری شرق جندق و در 60 کیلومتری شمال خور واقع شده است.

مجله اینترنتی تحلیلک، در این بخش قصد داریم با معرفی اماکن گردشگری ایران در خدمت شما باشیم. امیدواریم که شما عزیزان بتوانید به این اماکن زیبا سر بزنید و خوشحال می شویم که تجربه های خودتان را با ما به اشتراک بگذارید. این مطلب به معرفی روستای مصر اصفهان اختصاص دارد.

روستای مصر فقط یک روستا نیست؛ یک مکان تفریخی بسیار زیبا و مناسب برای کسانی است که به کویر علاقه دارند.

روستای مصر

در ورودی روستا دو طاق کوچک مقابل هم قرار دارد. داخل یکی از این طاق ها ژنراتور بزرگی وجود دارد که برق مصر و روستای هم جوار آن یعنی روستای فرحزاد از این طریق تامین می گردد و دیگری تنها مغازه‌ روستاست که مجهز به خط تلفنی ثابت برای ارتباطات مخابراتی ساکنان یا مسافران است.

خانه های روستا، مسجد و دبستان نیز در دو طرف خیابان اصلی قرارگرفته اند و جوی آبی که از قنات سرچشمه گرفته، آن ها را از هم جدا کرده است. برق روستا در گذشته به دلیل عدم قرارگرفتن درشبکه سراسری از ۵ صبح تا ۱۰:۳۰ شب متصل بود و رأس ساعت ۱۰:۳۰ برق قطع می شد و چون موتور برق هم خاموش می شد، سکوت دل نشینی روستا را فرا می گرفت. اما اکنون درتمام طول شبانه روز برق روستا وصل است.

برای آشنایی بیشتر با روستای مصر با ما همراه باشید.

معرفی روستای مصر

گردشگری اصفهان

چندین سال پیش بنیانگذار این روستا فرد سرمایه‌داری به نام یوسف بود که به شبانی و چراندن گوسفندان می‌پرداخت. عمر این روستا شاید بیشتر از ۱۰۰ سال نباشد، اما همه آن را به نام مزرعه یوسف می‌شناختند تا آنکه قنات های روستا خشک و کم آب شد و یوسف را مجبور به حفر چاه با موتورهای دیزلی انگلیسی کرد. چند سال بعد از بهره‌برداری از این چاه، دوباره سفره‌های زیرزمینی آب پائین‌تر رفت تا اینکه یوسف چاه عمیق‌تری را حفر کرد به همین دلیل اهالی روستاهای همجوار، این روستا را «چاه دراز» نامیدند.

اما از آنجایی که یوسف این نام را دوست نداشته از اهالی خواست چون نام وی یوسف و داستان یوسف پیامبر نیز در سرزمین مصر اتفاق افتاد بود از آن به بعد نام این روستا را مصر بنامند. اهالی روستا نیز از آنجا که برای یوسف احترام زیادی قائل بودند، این روستا را “مصر” نامیدند. یوسف دستور داد تا در وسط روستا نیز خیابان عریضی به طول حداقل ۵۰۰ متر احداث شود و در پاسخ به ابهامات اهالی که می‌گفتند روستای ما کوچک است و نیازی به احداث این خیابان عریض و طویل نیست می‌گفت که در آینده‌ای نزدیک اینجا معروف و شلوغ می‌شود. جالب اینکه این پیش بینی یوسف درست از آب درآمد و اکنون گردشگران زیادی از این روستا دیدن می‌کنند. به نحوی که اکنون این روستا یکی از مقاصد مهم طبیعت گردی در ایران به شمار می‌آید.

416516 739

 

وجود چاه آب عمیق، سرسبزی منطقه بیابانی و کشت درختان متعدد از جمله گز جهت جلوگیری از جابجایی شن ‌های روان، بلوار به عرض حدود ۵۰ متر داخل روستا، وجود خانه ‌های قدیمی و بازسازی آن ها جهت اسکان توریست، موتور سواری، شترسواری در کویر و از همه مهم تر وجود نیزارهایی وسیع و سرسبز در فاصله ۵ کیلومتری روستا و همچنین وجود تپه ‌های شنی در اطراف آن از جمله عوامل جذب توریست در دل کویر است و حضور گردشگران خارجی برای دیدن عجایب کویر مرکزی ایران در این منطقه فراوان است.

روستای مصر

بسیاری از منجمان ایرانی و خارجی از آسمان صاف و شب های رویایی این منطقه برای رصد کردن کهکشان ها و ستارگان بهره مند می شوند و بسیاری از عکاسان نیز دل به طبیعت کویری آن سپرده، عکس های خاطره انگیزی ثبت می کنند.

مصر ایران

معماری روستای مصر دارای ویژگی های جالبی است. معماری همان معماری درون گرای ایرانی است. اما عنصر ایوان از عناصر جدایی ناپذیر در معماری مصر است. در خانه های مصر پس از ورود از درگاه از دالانی عبور کرده سپس با چرخشی ۹۰ درجه ای به میان سرا یا همان حیاط می رسید. همه خانه ها تک ایوانی است که البته شاه نشین تلقی می گردد. پوشش ایوان یادآور معماری دوره ساسانی با قوس های مازه دار مانند طاق کسری است.

قنات راز شگفت انگیز حیات انسان در کویر است. ابداع پیشینیان ما در احداث قنات، باعث به وجود آمدن روستاهای کویری شده است. روستای مصر با بهره‌گیری از آب قنات صاحب نخل‌ هایی بلند شده ‌است که علاوه بر اینکه نماد حضور انسانی است، بر زیبایی و شکوه مصر افزوده است.

شهرت کویر مصر زندگی اهالی مصر را تغییر داده است. مردم مصر در سال های اخیر و به خصوص در ایام گردشگری بیشتر به مشاغل مربوط به اسکان و خدمات به مسافران مصر می پردازند. اما پیش از این بیشتر به کشاورزی و دامداری مشغول بودند و در کنار کاشت زعفران و گندم به پرورش شتر نیز اشتغال داشتند.

معرفی روستای مصر

رمل‌ ها، اصلی ‌ترین جاذبه کویر مصر هستند. پشته ‌های شنی از ماسه روان تا پشت دیوار خانه‌ های روستایی سرک کشیده‌ اند. تجربه تماشای وسعت زرد رنگ رمل ‌ها در کویر مصر تجربه‌ ای به یادماندنی‌ است که چشم هر انسانی را به حیرت وا می دارد.

روستایمصر

تمام زیبایی و شگفتی های این منطقه به روز کویر مصر و شن ‌ها و رمل ‌هایش ختم نمی شود. افسون کویر در دل شب نیز شما را به دنبال خود خواهد کشاند. کافی است نگاهی به آسمان بیندازید تا نتوانید دیگر از آن چشم بردارید. آسمان شب کویر چنان به شما نزدیک است که حس می‌ کنید اگر دستتان را دراز کنید می ‌توانید ستاره ‌ای از آن بچینید. این آسمان خیره کننده نه تنها مورد علاقه ستاره شناسان است بلکه مردم عادی نیز می توانند در تمام فصول سال بدون هیچ مانعی به تماشای ستارگان بنشینند.

روستای مصر

کویر طبقه یا دریاچه نمک خور بزرگترین دریاچه نمک فصلی ایران است. زمین نمکی این منطقه یاعث شده است که از هرگونه پوشش گیاهی و زندگی جانوری خالی باشد. اما شکل شگفت انگیز کویر آن را به جاذبه ای شگفت انگیز بدل کرده است. زمین کویر پوشیده از اشکال پنج ضلعی نمک است که در زمستان و با مخلوط شدن با خاک رس به رنگ سیاه و در تابستان به رنگ سراسر سفید در می آید. نمک این دریاچه قدیمی ترین دریاچه نمک در سراسر ایران است.

نیزار مصر نیز در ۵ کیلومتری شرق مصر قرار دارد که در اثر آب چشمه ای زیبا پدید آمده است. این نیزار دارای نی های بلند است که ارتفاع بعضی از آن ها به ۴ متر می رسد.

625785 328 1

مسیرهای دسترسی به روستای مصر

– از تهران: تهران، سمنان، دامغان و تغییر مسیر به طرف جنوب و از جاده معلمان به سمت جندق و روستای مصر و فرحزاد

– از اصفهان: از سمت شرق – نایین – جندق و روستای مصر

زمان سفر برای بازدید از  کویر مصر چه فصلی از سال است؟

 سفر به این روستا معمولا از اوایل مهرماه آغاز می شود و تا پایان زمستان و حتی نوروز ادامه می یابد.

 

امیدواریم از معرفی روستای مصر لذت برده باشید و با سفر به این مکان زیبا اوقات خوشی را سپری کنید.

 

مجله اینترنتی تحلیلک

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x