همراهان همیشگی مجله اینترنتی تحلیلک، در این بخش قصد داریم با معرفی اماکن گردشگری ایران در خدمت شما باشیم. امیدواریم که شما عزیزان بتوانید به این اماکن زیبا سربزنید و خوشحال می شویم که تجربه های خودتان را با ما به اشتراک بگذارید. این مطلب به معرفی موزه استاد صبا تهران اختصاص دارد.
استاد صبا
استاد ابوالحسن صبا «واقف موزه استاد صبا» یکی از شخصیتهای برجسته در موسیقی و هنر ایران در نیمهی اول قرن بیستم است. استاد صبا در تهران و در سال ۱۲۸۱ متولد شد. وی از استادان بزرگ موسیقی ایرانی بود. استاد صبا علاوه بر نوازندگی به آهنگسازی هم می پرداخت. او تسلط کامل به زبان انگلیسی و ادبیات کلاسیک فارسی داشت. تخصص اصلی ایشان ویولون بود و وی این هنر را از استاد هنگ آفرین آموخته بود. این موضوع در آثار استاد به راحتی قابل مشاهده است به طوری که با بازدید از موزه استاد صبا به راحتی می توان به تخصص اصلی ایشان پی برد.
وی همچنین نواختن سنتور را از استاد علی اکبر شاهی و حبیب سماعی آموخته بود، نی را از استاد اکبر خان، کمانچه را از استاد اسماعیل زاده، ضرب را از استاد حاجی خان ضربی، سه تار را از استاد میرزا عبدالله و درویش و تار را هم از استاد علی نقی وزیری یاد گرفته بود.
استاد صبا شخصیتی نابغه و هنرمند داشت. نقاشی از دیگر مهارت های ایشان بود که از استاد کمال الملک فرا گرفته بود. ریخته گری، خاتم کاری، نجاری و سوهان کاری از دیگر هنرهایی بودند که ایشان در آن ها ماهر بودند.
موزه استاد صبا
موزه استاد صبا یکی از موزههای استان تهران و مربوط به استاد ابوالحسن صبا، استاد برجسته موسیقی ایرانی است. این موزه هنری، خانه شخصی ابوالحسن صبا است که توسط پدرش ابوالقاسم خان پزشک دربار ناصرالدین شاه خریده شد و تا هفت پشت در آن زندگی کرده اند.
خانه صبا بر اساس وصیت او در ۲۹ آبان ۱۳۵۳، توسط دانشکده هنرهای زیبا به موزه تبدیل شد. همسر ایشان به کمک فرزندان استاد، اشیا و لوازم متعلق به استاد را جمع آوری و به موزه اهدا کردند.
تشکیل خانه صبا به شکل موزه بیو گرافیک به خاطر بزرگداشت صبا و ارج نهادن به میراث ارزشمند او در موسیقی ایران بوده است.
استاد صبا در شب جمعه ۲۹ آذر ماه ۱۳۳۶ در سن ۵۵ سالگی به علت ناراحتی قلبی چشم از جهان فروبست.
موزه استاد صبا به دو بخش مجزا تقسیم شده که در بخش اول ابزار آلات موسیقی استاد صبا شامل دو ویولون، یک سه تار، یک سنتور، نی، تار، کمانچه، ضرب، دف و اشیای دیگر مثل تالیفها و یادداشتهای به جامانده در زمینهی هنر موسیقی، نامهها، اسناد و نوشتههای رسمی و تابلوهای نقاشی و اشیا و اموال شخصی وی را مشاهده میکنید.
در بخش دوم کارهای دستی همسر استاد صبا که شامل مجموعه تندیسهای مومی و لباسهای محلی و سنتی ایران قدیم است را میبینید. در واقع بخش مجموعه خانم صبا مربوط به لباس اقوام مختلف ایران در ۹۰ عروسک خلاصه میشود که به عنوان اولین مجموعه کامل مردم شناسی در ایران به شمار میرود.
روزهای بازدید از موزه استاد صبا
شنبه تا چهارشنبه به جز ایام تعطیل
ساعت بازدید: ۸ الی ۱۶
تلفن: ۳۳۱۱۱۲۴۶-۰۲۱
آدرس موزه استاد صبا
تهران، میدان بهارستان، خیابان ظهیر الاسلام، شماره ۹۰
دسترسی با مترو: برای رفتن به موزه استاد صبا به وسیله مترو، نزدیکترین ایستگاه، ایستگاه بهارستان در مترو خط ۲ (صادقیه-فرهنگسرا) است.
مجله اینترنتی تحلیلک