شنبه/ 3 آذر / 1403
Search
Close this search box.
عوامل حواس پرتی های دیجیتالی

۴ روش برای اینکه از عوامل حواس پرتی های دیجیتالی بکاهیم(قسمت اول)

تلفن های همراه در هنگام کار، بیشتر از آن که مفید باشند آسیب رسان هستند و موجب حواس پرتی می شوند.

عوامل حواس پرتی های دیجیتالی

در عصر ارتباطات، صاحبان مشاغل از کارکنان انتظار دارند که همیشه در دسترس و پاسخگو باشند. گرچه تحقیقات نشان می دهد که ارتباط دائمی در محیط های کاری می تواند بسیار زیان بار باشد.

امروزه کاربران تلفن های همراه هوشمند به طور میانگین ۱۵۰ مرتبه در روز موبایل خود را چک می کنند که حدودا معادل با ۲.۵ ساعت است. یک پیام متنی ساده که خواندن آن حدود ۲.۲ ثانیه زمان لازم دارد، می تواند میزان خطاهای کاری را ۲ برابر بیشتر کند. کاربران محاسبه کرده اند که بعد از خواندن یک پیامک به طور میانگین ۱۱ دقیقه زمان لازم است تا گوشی را رها کنند و به ادامه کار خود بپردازند.

تلفن های همراه در هنگام کار، بیشتر از آن که مفید باشند آسیب رسان هستند و موجب حواس پرتی می شوند.

تاثیر مخرب عوامل حواس پرتی دیجبتالی

تاثیر مخرب طولانی مدت چنین عاملی بر روی تولید بسیار بیشتر از کارایی آن است. تریستین هریس (Tristan Harris) رفتارشناس سابق گوگل توضیح می دهد که ما در جنگ “اقتصاد توجه” هستیم. یعنی توسعه گران و شرکت های تبلیغاتی دائماً به جلب توجه ما سوق داده می شوند و استراتژی شان هم نتیجه بخش بوده است.

امروزه ۲۶% کاربران موبایل های هوشمند دائما برای چک کردن پیام ها، آلارم ها و تماس های خود آنلاین هستند. حتی زمانی که هیچ صدای زنگ یا ویبره ای به گوششان نرسیده است. برای غلبه یا حداقل جبران کردن اثرات منفی “اقتصاد توجه”، مدیران می توانند قوانینی را اعمال کنند که جنبه های مثبت فرهنگ دیجیتال نیز ترویج داده شود.

 

بازسازی ذهنی

یک فضای آرام برای بازسازی ذهنی ایجاد کنید. حتی برون گرا ترین و اجتماعی ترین افراد هم هنگام کار نیاز به استراحت دارند. فضایی ایجاد کنید تا کارکنان مدت زمان کوتاهی از کار و دستگاه ها فاصله بگیرند تا ذهن شان استراحت کند. نصب کردن برنامه های خواب گوگل یا مدیتیشن مانند Cigna یا حتی اختصاص فضایی با بالشت های راحتی برای استراحت کارکنان، کمک می کند تا حالت پیشفرض شبکه عصبی شان که نقش بنیادی در جمع آوری اطلاعات و ارتباط افکار پراکنده دارد را فعال کند.

در ادامه هریس بیان میکند که؛ بنابر تحقیقاتی که با همراهی مجموعه سفارت، مجموعه هوم وود و مجموعه Home2 انجام دادم، ۸۹% مردم بر این باورند که تغییر فضای محیط کاری در طول روز، باعث افزایش انرژی مثبت می شود.

ادامه دارد…

 

برگرفته از مقاله Amy Blankson، سایت www.hbr.org

 

مجله اینترنتی تحلیلک

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x