مجله اینترنتی تحلیلک

یکشنبه/ 18 شهریور / 1403
Search
Close this search box.
رفتار با نوجوانان

۷ قاعده طرز رفتار با نوجوانان از زبان لارنس استاینبرگ

لارنس استاینبرگ، استاد روانشناسی دانشگاه تمپل بر اساس آخرین نتایج پژوهش‌ های علمی بر روی نوجوانان این هفت قاعده را به والدین در برخورد با نوجوانان توصیه می‌ کند.

«۷ قاعده طرز رفتار با نوجوانان از زبان لارنس استاینبرگ»

دوره نوجوانی که دوره انتقال از کودکی به بزرگسالی است یکی از حساس ترین دوره های زندگی همه افراد به حساب می آید. بلوغ تغییرات بسیاری از لحاظ فیزیکی، عاطفی و اخلاقی و جنسی را برای فرزندان به همراه دارد، از همین رو این دوران یکی از مهم ترین برهه های زمانی والدین برای تربیت فرزندان به حساب می آید.

در دوران بلوغ که اغلب بین ۱۰ تا ۱۶ سالگی رخ می دهد، والدین کودک ناگهان متوجه سرکش شدن او می شوند و در این میان ناآگاهی از اصول تربیتی مخصوص این دوره می تواند برای آن ها بسیار خطرناک باشد.

اگر والدین آگاهی کافی در مورد طرز رفتار با نوجوانان داشته باشند، بهتر می توانند تغییرات رفتاری و جسمی آن ها را درک کنند، در نتیجه کمک شایانی به انتقال فرزندشان از کودکی به بزرگسالی می کنند.

با ما باشید؛ ۷ قاعده طرز رفتار با نوجوانان از زبان لارنس استاینبرگ

بیشتر بخوانید: با نوجوان بالغ چگونه رفتار کنیم؟

رفتار با نوجوانان
«۷ قاعده طرز رفتار با نوجوانان از زبان لارنس استاینبرگ»

۷ قاعده طرز رفتار با نوجوانان از زبان لارنس استاینبرگ

لارنس استاینبرگ، استاد روانشناسی دانشگاه تمپل براساس آخرین نتایج پژوهش‌ های علمی بر روی نوجوانان این هفت قاعده طرز رفتار با نوجوانان را به والدین توصیه می‌ کند.

قاعده اول طرز رفتار با نوجوانان

«از کارهایی که باید انجام بدهید غافل نشوید، عملکرد شما اهمیت زیادی دارند.»

اغلب پدر و مادرها گمان مى‌ کنند با بزرگتر شدن فرزندشان دیگر به عنوان مربی کاری از دست‌ آن ها بر نمی‌ آید. این نظر کاملاً غلط است. بررسی‌ های علمی به وضوح نشان می‌ دهند که فرزندپروری به شیوه درست همچنان به رشد سالم فرزندان در دوره نوجوانی، دور ماندن آنها از دردسرها و عملکرد تحصیلی خوب کمک شایانی می کند.

قاعده دوم طرز رفتار با نوجوانان

«از محبت به فرزند نوجوانتان دریغ نکنید.»

هیچ دلیلی وجود ندارد که فکر کنید نوجوانان از محبت بی‌دریغ پدر و مادرشان آسیب مى‌ بینند. از همین رو ستایش شفاهی فرزندتان و نشان دادن عواطفتان به طور فیزیکی را هرگز ترک نکنید. البته هرگز آن ها را در جمع و جلوى دوستانشان در آغوش نکشید!

بیشتر بخوانید: علت اعتیاد در نوجوانان / دلیل گرایش نوجوانان به مصرف مواد مخدر

قاعده سوم طرز رفتار با نوجوانان

«وظایف خود را فراموش نکنید و کنار نکشید.»

یکی از اشتباهات والدین این است که، زمانی که فرزندشان وارد سن نوجوانی می شود مانند قبل او را همراهی نمی کنند. هرگز فراموش نکنید شما باید مانند قبل (شاید حتی بیشتر از قبل) در زندگی فرزندتان دخیل باشید. سعی کنید در برنامه‌های مدرسه فرزندتان شرکت کنید، دوستان او را بشناسید و زمان‌هایی را با هم بگذرانید.

قاعده چهارم طرز رفتار با نوجوانان

«روش‌ های فرزندپروری‌ خود را با سن فرزندتان سازگار کنید.»

بسیاری از راهبردهای فرزندپروری که در یک دوره سنی موثر بوده‌اند، در مرحله بعدی رشد فرزندتان کارآیی‌ خود را از دست می‌ دهند. برای مثال با بزرگتر شدن کودکان توانایی استدلالشان هم بیشتر مى‌شود و اگر چیزی که از آنها می‌خواهید، از نظرش بی‌‌ معنا باشد، با شما مخالفت خواهد کرد. پس همیشه سن او را در نظر داشته باشید.

بیشتر بخوانید: علائم اوتیسم در نوجوانی

قاعده پنجم طرز رفتار با نوجوانان

«برای فرزندتان حد و حدود تعیین کنید.»

مهم ترین نیاز کودکان دریافت عشق و محبت از والدین است اما اولویت بعدی که به همان اندازه مهم است، ایجاد یک ساختار است. نوجوانان نیاز بسیار زیادی به تعیین قواعد و حدود دارند. سعی کنید در روابط خود با آن ها محکم و در عین حال منصف باشید. در صورتی که فرزندتان پختگی بیشتری از خود نشان داد، قواعدتان را آسان‌ تر کنید. اگر او نمی‌تواند به درستی از این آزادی استفاده کند، دوباره قواعد را سخت‌ تر کنید و چند ماه دیگر با آزادتر کردن او را امتحان کنید.

قاعده ششم طرز رفتار با نوجوانان

«فرزندتان را برای استقلال داشتن تشویق کنید.»

بسیارى از پدر و مادرها به نادرست میل به استقلال در فرزندان خود را به سرکشى، نافرمانى و یا بى‌ احترامى تعبیر می‌ کنند. در نظر داشته باشید میل به استقلال رفتارى کاملاً طبیعى و سالم است. فضاى روانى لازم براى اتکا به خود را در اختیار فرزندتان قرار دهید، وسوسه کنترل همیشگی او را در خودتان مهار کنید.

بیشتر بخوانید: ۱۰ روش فرزند پروری مثبت

قاعده هفتم طرز رفتار با نوجوانان

 «دلیل تصمیمات‌ خود را بیان کنید.»

هر پدر و مادر خوبى انتظارات خاصی از فرزندان‌ خود دارند اما برای آنکه نوجوان‌ شما این انتظارات را برآورده کند، دلایل قواعد و تصمیماتتان باید واضح و متناسب باشند. در حالی که کودکتان با افزایش سن مهارت بیشتری در استدلال پیدا می‌کند دیگر اصلاً خوب نیست که به او بگویید: «حرف حرف من است.»

 

مجله اینترنتی تحلیلک

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x