معرفی خوزستان و نقشه این استان
استانی در جنوب غرب ایران است که بر کرانه خلیج فارس قرار دارد و مرکز تولید نفت و گاز ایران به شمار میآید. تحلیلکی های عزیز با ما در معرفی این استان همراه باشید.
معرفی استان خوزستان
- جمعیت:
۴٬۷۱۰٬۵۰۹ نفر (براساس سرشماری سال ۱۳۹۵)
- مساحت:
۶۴٫۰۵۷ کیلومتر مربع
- معرفی اجمالی:
پنجمین استان پرجمعیت ایران محسوب میشود. در سال ۱۳۰۳ مرکز استان از شوشتر به اهواز منتقل شد. از آن زمان تاکنون شهر اهواز مرکز این استان است.
جغرافیای استان خوزستان
خوزستان از شمال شرق به لرستان، از شرق به استان چهارمحال و بختیاری، از شمال غرب به ایلام، از جنوبشرقی به کهگیلویه و بویراحمد، از جنوب به بوشهر و خلیج فارس و از غرب به کشور عراق محدود میشود. این استان از شمال و شرق توسط رشته کوههای زاگرس احاطه شدهاست، با حرکت به سمت داخل استان از ارتفاع این کوهها کاسته شده و جای خود را به تپه ماهورها میدهد.
همچنین این استان شامل دو منطقه کوهستانی و جلگهای است. دو پنجم کل مساحت این استان کوهستانی و سه پنجم آن جلگهای است.
مردم استان
جمعیت استان غالباً از دو گروه زبانی تشکیل میشود: سخنگویان به عربی که در نواحی کشیده شده از خلیج فارس و اروندرود به سوی شهر اهواز و بالاتر از شهر اهواز تا نزدیکیهای مرز استانهای همجوار و قبل از برخورد به روستاهای بختیاری زندگی میکنند و سخنگویان به گویشهای ایرانی که در نواحی به سوی شمال غرب و کوهپایههای رشته کوه زاگرس ساکن هستند.
استان خوزستان بالاترین نرخ مهاجرت را در میان تمام استانهای ایران دارد. تنها در چند سال پیش از ۱۳۹۷، ۴۰۰ هزار نفر از مردم این استان بنا به دلایلی مانند آب ناسالم، ریزگردها و هوای نامطبوع، گرمای زیاد هوا و شرایط اقلیمی نامساعد همچنین بیکاری، فقر و گرانی، محل سکونت خود را ترک کرده و به شهرهای شمال ایران مهاجرت کردهاند.
نقشه و شهرستان های استان خوزستان
- اهواز
- بهبهان
- خرمشهر
- ایذه
- آبادان
- دشت آزادگان
- دزفول
- شوشتر
- مسجدسلیمان
- رامهرمز
- بندر ماهشهر
- شادگان
- اندیمشک
- شوش
- باغملک
- امیدیه
- لالی
- هندیجان
- اندیکا
- گتوند
- رامشیر
- هویزه
- هفتکل
- باوی
- کارون
- حمیدیه
- آغاجاری
- کرخه
مجله اینترنتی تحلیلک