معرفی استان گلستان و نقشه آن
از استانهای شمالی ایران است. این استان بخشی از مازندران بود که در سال ۱۳۷۶ به صورت استانی مستقل به این نام درآمد و گرگان به عنوان مرکز آن برگزیده شد. تحلیلکی های عزیز با ما در معرفی این استان همراه باشید.
معرفی استان گلستان
- جمعیت
۱۸۶۶۰۸۷ نفر (براساس سرشماری سال ۱۳۸۵)
- مساحت
۲۰۳۶۷ کیلومترمربع.
جغرافیای استان گلستان
در محدوده جغرافیایی ۵۴ درجه تا ۵۶ درجه طول شرقی و ۳۶٫۳۰ تا ۳۸٫۱۵ عرض شمالی و در بین استانهای مازندران، سمنان و خراسان شمالی قرار دارد. این استان با کشور ترکمنستان نیز همجوار و دارای ۳۴۸ کیلومتر مرز خاکی و ۹۰ کیلومتر مرز آبی با این کشور است. این استان به دلیل جایگاه جغرافیایی ویژهٔ خود از آب و هوای گوناگونی برخوردار است. بخشی از رشته کوه البرز شرقی از غرب به سوی شرق استان کشیده شده که گرایش زیادی به سوی شمال شرقی دارد و رفته رفته از بلندی کوههای آن کاسته میشود.
میزان بارندگی در این استان هر چند از دو استان شمالی مازندران و گیلان کمتر است، اما نسبت به استانهای دیگر بسیار بهتر است و میانگین بارش سالانهٔ آن ۳ برابر میانگین بارش سالانه کشور است.
نزدیک ۱۸ درصد از سطح این استان را جنگلها پوشاندهاند، اما چرای بیرویهٔ دامها، گسترش زمینهای کشاورزی، برداشت بیرویه از جنگل، آتشسوزی و سیلابهایی که در این چند ساله در استان رخ داد، آسیب زیادی به جنگلها استان وارد کردهاست.
بیشتر بخوانید: معرفی جزیره آشوراده در گلستان / تنها جزیره ایرانی دریای خزر
مردم استان
مذهب اکثریت مردمان این استان تشیع بوده و اقلیتی از آنان اهل سنت هستند. حدود ۶۱٪ جمعیت استان گلستان را اهل تشیع و حدود ۳۹٪ مردم اهل تسنن تشکیل میدهد. اهل تشیع را تمامی گروههای فارسیزبان اعم از بومیان کهن، سیستانی، کرد (کرمانج)، ترک (آذری و قزلباش) تشکیل میدهند و اهل تسنن را تمام گروههای بلوچ، ترکمن، کرد و قزاق تشکیل میدهند. مسیحیان و صوفیان گنابادی از اقلیتهای کوچک مذهبی استان هستند.
نقشه و شهرستان های استان گلستان
- آزادشهر
- آققلا
- گرگان
- گنبدکاووس
- بندر ترکمن
- گمیشتپه
- رامیان
- کردکوی
- بندرگز
- علیآباد کتول
- گالیکش
- کلاله
- مراوهتپه
- مینودشت
مجله اینترنتی تحلیلک