جمعه/ 7 دی / 1403
Search
Close this search box.
تاثیر ژنتیک بر اعتیاد

اختلالات روانشناسی

تاثیر ژنتیک بر اعتیاد

تاثیر ژنتیک بر اعتیاد و سوء مصرف مواد مخدر

اعتیاد که امروزه به آن به عنوان یک بیماری نگاه می شود، نوعی بیماری مزمن و وراثتی است. با اینکه عوامل محیطی زیادی می توانند در بروز آن نقش داشته باشند اما تاثیر ژنتیک برای شکل گیری آن به قدری جدی است که نمیتوان از آن غافل شد.

تاثیر اعتیاد بر خانواده

تاثیر اعتیاد بر خانواده و فرزندان

تاثیر اعتیاد بر خانواده یکی از مهم ‌ترین آسیب‌ های آن است که می ‌تواند فرد و جامعه را تحت تاثیر قرار دهد. این تاثیرات مخرب به قدر زیاد و آسیب زا هستند که به راحتی می توانند باعث از هم گسیختگی خانواده شد و تمام اعضا را به بیماری های جسمانی و روانی مبتلا کند.

چرا سیگار میکشیم

چرا سیگار میکشیم؟ / ۱۰ علت مصرف سیگار

سیگار مخدری اعتیاد آور و خطرناک است که به دلیل قیمت پایین، تبلیغات غلط و دسترسی آسان بسیار همه گیر شده است. از همین رو دانستن علل مصرف سیگار یکی از راه های اصلی پیشگیری مصرف سیگار و عوارض جبران ناپذیر آن محسوب می شود.

روش کنترل اضطراب

۵ روش کنترل اضطراب

اضطراب نوعی پاسخی هیجانی به یک محرک تنش زا است که منبع اصلی آن مشخص نیست. تجربه اضطراب به صورت دائم و یا حتی موقت اثرات جسمی و روانی زیادی بر روی فردی که درگیر آن است می گذارد و به راحتی زندگی او را مختل می کند. از همین رو یافتن روش های مناسب برای کنترل اضطراب برای این افراد از اهمیت بسیاری برخوردار است.

5 علت اعتیاد زنان

دلایل گرایش زنان به مصرف مواد مخدر/ ۵ علت اعتیاد زنان

اعتیاد یکی از انحرافات اجتماعی است که امروزه میان زنان بسیار رواج پیدا کرده است. اعتیاد زنان بیشتر نسبت به مردان آسیب های بیشتری را به بنیان خانواده وارد می کند از همین رو توجه به علت های آن برای پیشگیری از اهمیت بسیاری برخوردار است.

اختلال احتکار

اختلال احتکار یا وسواس انباشت انگاری چیست؟

اختلال احتکار یا وسواس انباشت انگاری نوعی مقاومت شدید در برابر دور ریختن وسایل شخصی، حتی آنهایی که از هیچ ارزشی ندارند، است. دور نریختن اشیا تا جایی ادامه می یابد که بیمار در نهایت با خانه ای رو به رو می شود که پر از وسایل اضافه است و جایی برای زندگی در آن نیست. جمع کردن وسایل اضافه، فقدان نظم دهی به آنها و تمیز نکردن خانه باعث بروز ریسک سلامتی و ایمنی در خانه می شود.

علل گرایش به اعتیاد

علل گرایش به اعتیاد/ ۱۱ علت اعتیاد

زمینه و علل گرایش به اعتیاد از شخصی به شخص دیگر متفاوت است و نمی توان علت واحدی را برای آن مشخص کرد. با این حال عوامل متعددی وجود دارند که می توانند به تنهایی یا با تعامل باهم به شکل گیری آن منجر شوند. از جمله این عوامل می توان به بیکاری، تاثیر دوستان، مشکلات روحی و روانی، خوانواده های نابسامان، والدین معتاد، محیط اجتماعی و …. اشاره کرد.

اختلال کنترل تکانه

اختلال کنترل تکانه/ علائم، علل بروز و راه های درمان آن

اختلال کنترل تکانه نوعی اختلال روانشناختی و تکانشگری است. افراد مبتلا به آن نمی‌ توانند در برابر یک تکانه، سائق یا وسوسهٔ شدید مقاومت کنند و رفتارهایی انجام می‌دهند که برای خودشان یا دیگران آسیب‌ زا و زیان‌ بار است. آن ها با وجود آگاهی از عواقب منفی کارشان، برای کسب لذت دوباره آن عمل مخرب را انجام می‌دهند.

آمفتامین

آمفتامین ها/ علائم، عوارض و انواع آمفتامین

آمفتامین محرکی قوی از خانواده مواد مخدر است که با تحریک سیستم عصب مرکزی مغز موجب سرعت بخشیدن به پیام رسان های مغز و بدن می شود. مصرف آمفتامین در طولانی مدت نه تنها موجب سوء مصرف می گردد بلکه به شدت اعتیاد آور است.

تشخیص و درمان اضطراب پس از سانحه

تشخیص و درمان اضطراب پس از سانحه

اختلال اضطراب یا استرس پس از سانحه یا PTSD یک اختلال روانشناختی است که در پی تجربه یا مشاهده یک اتفاق وحشتناک بروز پیدا می کند. فلش بک، کابوس و اضطراب شدید و فکر ناخواسته به رخداد از علائم این اختلال است که روند طبیعی زندگی فرد را مختل می کنند. از همین رو تشخیص زودهنگام برای درمان آن از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.