چهارشنبه/ 3 بهمن / 1403
Search
Close this search box.
روز جهانی کار و کارگر 1402

روز جهانی کار و کارگر ۱۴۰۲ به همراه پیام تبریک و مطالب خواندنی

همراهان عزیز مجله اینترنتی تحلیلک، در این مطلب تاریخ دقیق روز جهانی کار و کارگر 1402 را به همراه پیام تبریک و مطالب خواندنی برای شما آورده ایم. با ما همراه باشید...

روز جهانی کار و کارگر ۱۴۰۲ به همراه پیام تبریک و مطالب خواندنی

همراهان عزیز مجله اینترنتی تحلیلک، در این مطلب تاریخ دقیق روز جهانی کار و کارگر ۱۴۰۲ را به همراه پیام تبریک و مطالب خواندنی برای شما آورده ایم. با ما همراه باشید…

روز جهانی کار و کارگر ۱۴۰۲

روز جهانی کار و کارگر 1402
روز جهانی کار و کارگر ۱۴۰۲

روز جهانی کار و کارگر ۱۴۰۲ مصادف با دوشنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۱۰ شوال ۱۴۴۴ و ۱ می ۲۰۲۳ است.

روز جهانی (بین المللی) کار و کارگر International Workers’ Day یک یادبود و مراسم از سوی طبقات کارگر است که هر ساله در روز یکم ماه مه برگزار می‌شود.

روز جهانی کار و کارگر ۱۴۰۲

حزب‌های کمونیست، سوسیالیست و آنارشیست و اتحادیه‌های کارگری در بسیاری از کشورهای جهان این روز را با برگزاری تظاهرات خیابانی برگزار می‌کنند. این روز، یادمان اعتراضات منسجم کارگران آمریکایی است که برای نخستین‌ بار در روز ۱ مه ۱۸۸۶ فراخوان اعتصاب سراسری دادند. خواست آن‌ها روزی ۸ ساعت کار به جای ۱۴ ساعت بود.

ده‌ها سال است که به این مناسبت در این روز، در کشورهای گوناگون (به استثنای ایالات متحده آمریکا، کانادا و چند کشور کوچک) مراسم ویژه برگزار می‌شود. ایالات متحده و کانادا نخستین دوشنبه هر سپتامبر (شهریور) را به عنوان روز کارگر برگزار می‌کنند.

تا پیش از انقلاب صنعتی، بیشتر نیروی کار کشاورزی و دهقانانی بودند که به صورت رعیت یا مستاجر زمین داران بزرگ کار می‌کردند. یعنی در ازای اجازه استفاده از زمین، بخشی از محصول خود را به شکل اجاره یا بهره به زمین دار می‌پرداختند. اما انقلاب صنعتی در اروپا در اواخر سده ۱۸ (میلادی) نظام تولید را از شکل سنتی آن خارج کرد و به نظام سرمایه‌داری شکلی تازه، به ویژه، شکل تولید کارخانه‌ای داد. پس از چند دهه، انقلاب صنعتی به دیگر بخش‌های جهان از جمله آمریکا گسترش یافت.

رشد اقتصادی سریع کشورهای سرمایه‌داری در میانه سده ۱۹ (میلادی) به رشد تولید و افزایش نیاز سرمایه‌داران به نیروی کار بیشتر و در نتیجه کمبود نسبی عرضه نیروی کار به ویژه در دوره‌های رونق اقتصادی انجامید. با اینکه در آن هنگام شرایط اجتماعی، اقتصادی و سیاسی کشورهای غربی به گونه‌ای تغییر یافته بود که بسیاری از این کشورها قوانینی را برای به رسمیت شناختن موجودیت و فعالیت آنها برای مذاکره و چانه زنی با کارفرمایان تصویب کرده بودند اما قدرت مالی و نفوذ سیاسی سرمایه‌داران در این کشورها به اندازه‌ای بود که در بسیاری موارد، کارفرمایان به سادگی در برابر خواست کارگران مقاومت می‌کردند و دولت‌ها نیز از آنان پشتیبانی می‌کردند.

در اوایل دهه ۱۸۸۰ (میلادی) اتحادیه‌های کارگری آمریکا برای تصویب قوانینی به منظور کاهش ساعات از ۱۰ ساعت به ۸ ساعت بدون کاهش دستمزد تلاش کرد اما با مخالفت کارفرمایان و دولت مواجه شد و به نتیجه نرسید. در واکنش به تعلل قانون گذاران در تصویب قانون، فدراسیون اتحادیه‌های صنفی و کارگری آمریکا در نشستی در سال ۱۸۸۴ دو سال به دولت و کارفرمایان مهلت داد تا قانون هشت ساعت کار را به تصویب برسانند و به اجرا بگذارند.

روز جهانی کار و کارگر ۱۴۰۲

روز جهانی کار و کارگر 1402
روز جهانی کار و کارگر ۱۴۰۲

روز جهانی کار و کارگر ۱۴۰۲

نفوذ افکار غربی در ایران از هنگام انقلاب مشروطه که به ویژه تحت تاثیر بازگشت کارگران مهاجر ایرانی از شهرهای روسیه، به خصوص باکو و عشق‌ آباد بود باعث آغاز نهضت سندیکایی پس از پیروزی انقلاب مشروطه شده بود که در سال‌های بعد نیز ادامه یافت.

در ایران، نخستین مراسم روز جهانی کارگر در سال ۱۹۲۱ (۱۳۰۰ خورشیدی) و به ابتکار یک تشکل چپ گرا به نام “شورای مرکزی فدراسیون سندیکای کارگری” و در حالی برگزار شد که شمار کارگران شاغل در واحدهای نوین تولیدی، به استثنای صنعت نفت ایران، بسیار کم بود و عمدتاً به کارگران واحدهای کوچکی مانند چاپخانه‌ها، کارگاه‌های تولیدی و کارکنان بخش دولتی محدود می‌شد.

پس از انقلاب ۱۳۵۷ ایران در سال ۱۳۵۸ و با توجه به نقش اعتصاب‌های کارگری در جریان انقلاب، تلاش‌هایی برای احیای جنبش‌های کارگری و تشکیل اتحادیه‌های مستقل آغاز شد اما این تلاش‌ها بدون پشتیبانی دولت به نتیجه چندانی نرسیدند. حتی قانون کاری که مجمع تشخیص مصلحت نظام در سال ۱۳۶۹ تصویب کرد نیز هیچ چارچوب قانونی برای تشکیل اتحادیه‌های کارگری نداشت.

بر خلاف اتحادیه‌های مستقل کارگری، اعضای شورای اسلامی کار که می تواند در کارگاه‌هایی با بیش از سی و شش کارگر تشکیل شود، منحصر به نمایندگان منتخب کارگران نیست بلکه علاوه بر آنان، نمایندگان مدیریت نیز در آن عضویت دارند و براساس قانون، نقش مشورتی برای مدیریت را ایفا می کند.

در روز ۱۱ اردیبهشت ۱۳۲۵ (۱ مه ۱۹۴۶ میلادی) تظاهرات کارگران در کرمانشاه مورد حملهٔ پلیس قرار گرفت. در این تظاهرات ۱۴ کارگر کشته و ۱۲۰ کارگر زخمی شدند. این کارگران نخستین جانباختگان ۱ مه در ایران هستند. در حمله پلیس ترکیه به تظاهرات کنندگان در شهر استانبول در ۱ مه سال ۱۹۷۷ نیز ۳۴ کارگر کشته شدند.

روز جهانی کار و کارگر ۱۴۰۲

روز جهانی کار و کارگر 1402
روز جهانی کار و کارگر ۱۴۰۲

روز جهانی کار و کارگر ۱۴۰۲

پیام تبریک روز جهانی کار و کارگر ۱۴۰۲

بر دستان پر تلاشتان نقشی از بوسه پیامبر است.

روزتان مبارک کارگران پرتلاش و زحمتکش

****

شانه‌هایت بوی کار می‌دهد

و دست‌هایت بوی نان

روزت مبارک نان آور خانه…

****

از عذاب کار می‌ریزد عرق آنطور که

ذره‌ای باقی نماند هیچ نای کارگر

آی پیمانکار! کمتر خرده بر کارش بگیر

می‌رسد یک روز بر دادش خدای کارگر

روز کارگر گرامی باد

****

کارگر از رنج و زحمت روز و شب باشد مریض

نیست دارویی بود یک دم شفای کارگر

روز جهانی کار و کارگر گرامی باد

****

Men that live without labour live in solitary and with no dignity and true independence Happy Labor Day

مردانی که بدون کار کردن زندگی می‌کنند، همیشه تنها هستند و بدون عزت و استقلال واقعی زندگی می‌کنند.

روز کارگران زحمتکش گرامی باد

****

روز جهانی کار و کارگر ۱۴۰۲

روز جهانی کار و کارگر 1402
روز جهانی کار و کارگر ۱۴۰۲

روز جهانی کار و کارگر ۱۴۰۲

توان کارگر نور خدایی است

زبان کارگر وصف الهی است

که او همراه مولایش نشیند

به لطف نور زهرایش ببیند

دوست عزیزم روز کارگر مبارک

*****

تبریک ویژه به کسانی که هر روز تلاش می‌کنند تا بهترین چیزها را به خانواده خود بدهند. شما کسانی هستید که اقتصاد این کشور را به حرکت در می‌آورید و به همین دلیل شایسته بهترین تبریک‌ها در روز جهانی کارگر هستید.

روز جهانی کار و کارگر بر کارگران متعهد ایران اسلامی مبارک باد

****

استقلال یک کشور وابسته به کار است.

یازدهم اردیبهشت روز جهانی کار و کارگر بر تمامی تلاشگران عرصه کار و تولید مبارک باد.

*****

روز کارگر، روز فریاد، روز عدالت و روز همبستگی همه اقشار است.

روز جهانی کار و کارگر بر این قشر مظلوم و زحمتکش مبارک.

****

غذای روی میز، سقف روی سر و لبخندهای روی صورت ما به این دلیل است که تو برای آن سخت زحمت کشیده‌ای.

روز کارگر بر تو مبارک پدر مهربانم

******

کارگران پر تلاش و غیور… الهی همیشه نزد خانواده و خداوند رو سفید و سر بلند باشید و
هیچ وقت شرمنده زن و بچه‌هایتان نباشید.

خداقوت کارگران زحمتکش… روزتان مبارک

****

روز جهانی کار و کارگر ۱۴۰۲

روز جهانی کار و کارگر 1402
روز جهانی کار و کارگر ۱۴۰۲

روز جهانی کار و کارگر ۱۴۰۲

بازوان خسته‌ات، افتخار روزهای خودکفایی است و چشمان بلند نظرت، چون خورشید برف‌های وابستگی را به رودخانه‌های عزت و سربلندی بدل می‌کند.

روز کارگر مبارک همسر زحمت‌کش من

****

روزت مبارک ای مرد والامقام

زنده باشی و زندگی ببخشی

چشم‌های زیادی امید به تو بسته اند

روز کارگر مبارک بابای خوبم

****

روز کارگر را به متعهدترین و فداکارترین مردی که می‌شناسم تبریک می‌گویم. افتخار می‌کنم که همسر تو هستم چون تو الهام بخش ما هستی.

روزت مبارک همسر بزرگوارم

****

کارگران بازوهای فعال هر جامعه هستند که بی حضور آنها هیچ پیشرفت و آبادانی امکان ندارد.

پدر بزرگوارم روز کارگر گرامی باد …

****

یازدهم اردیبهشت روز کار و کارگر بر تمامی کارگران عرصه کار و تلاش گرامی باد.

****

روز کارگر وقت آن است که از همه کارگرانی که در جهت تبدیل کشورمان به مکانی بهتر برای زندگی گامی به جلو برداشته اند قدردانی کنیم…

روز کارگر مبارک

****

برادر عزیزم دستانت را می‌بوسم که برای خانواده ات زحمت می‌کشی و روزهای جوانی‌ات را این گونه با تلاش و رنج سپری می‌کنی. به وجود پر مهر و پر تلاش تو افتخار می‌کنم.

روز جهانی کارگر بر تو مبارک

****

زمین قبله گاه قدم‌های خسته ات گشته و آسمان نگاه مهربانش را فدای چشمان غبار گرفته و کم سویت کرده است.

روزت مبارک کارگر دلسوز

***

مثل خورشید همیشه آسمان را روشن می‌کنید. مثل ماه همیشه تاریکی را از بین می‌برید. کار سخت شما کارگران است که همیشه غیر ممکن را ممکن می‌کند.

روزتان مبارک مردان غیور و بی ادعا

****

هر نوع کاری که بشریت را ارتقا بدهد، با احترام و عزت همراه است و باید با خوبی از آن یاد کرد چرا که هیچ کاری بی اهمیت نیست.

روز جهانی کار و کارگر گرامی باد

*****

روز جهانی کارگر ۱۴۰۲

بیشتر بخوانید:

 

مجله اینترنتی تحلیلک

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از


0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x