چهارشنبه/ 26 دی / 1403
Search
Close this search box.
معاملات cfd چیست

معاملات CFD چیست و در مورد آن چه می دانید؟

این ابزار معاملاتی جدید توسط معامله گران برای پوشش ریسک خرید و فروش انجام می شد. به مرور زمان و بعد از تعریف معاملات cfd در سیستم معاملات آنلاین توسط شرکت کارگزاری CNI امکان انجام معاملات cfd برای معامله گر حقیقی و حقوقی فراهم کرد.

معاملات cfd

در دهه ۱۹۹۰ میلادی یک کارگزاری معاملات cfd در بورس لندن معرفی شد. این ابزار معاملاتی جدید توسط معامله گران برای پوشش ریسک خرید و فروش انجام می شد. به مرور زمان و بعد از تعریف معاملات cfd در سیستم معاملات آنلاین توسط شرکت کارگزاری CNI امکان انجام معاملات cfd برای معامله گر حقیقی و حقوقی فراهم کرد.

معاملات cfd چیست
معاملات cfd چیست

معاملات cfd چیست؟

شاید برای شما سوال باشد که معاملات cfd چیست و چگونه انجام می شود؟

معاملات cfd جزو ابزار مشتقه هستند. سرمایه گذار در دارایی های پایه سرمایه گذاری نمی کند و فقط در تفاوت قیمت آن ها تمرکز دارد. یعنی اگر شما معامله گر سی اف دی باشید در واقع سهام شرکت خاصی را خریداری نکردید و سهامدار آن شرکت نیستید و تنها از نوسانات قیمتی سهام آن شرکت به سود می رسید.

cfd ابزار مالی فرعی است که بر پایه قراردادهای فیوچرز است.

دارایی های پایه به شکل سهام، اوراق قرضه، ارز و… هستند و  قراردادهای سا اف دی ارزش خودشان را از این دارایی های پایه می گیرند.

بازار معاملات cfd برای کسانی که علاقه مند به سرمایه گذاری در بازار دارایی پایه هستند اما با کمبود سرمایه مواجه هستند بهترین ابزار در بازار است چون نتیجه بازار معاملات cfd مانند نتیجه کار در بازار دارایی پایه است.

معاملات در cfd یکی از بهترین ابزار مالی برای پوشش ریسک در سبد دارایی هاست. شما با این قرارداد می توانید در بازار سرمایه گذاری کنید اما سرمایه گذاری شما محدود به حرکات قیمتی بازار است و نه تنها خرید دارایی پایه.

علاوه بر این، معامله گران می توانند به کمک این قرارداد در شاخص هایی که مجموعه ای از سهام شرکت هاست سرمایه گذاری کنند.

در این میان، اهرم یا Leverage به معامله گران سی اف دی کمک می کند تا با سرمایه ای کم بتوانند سبدی از سهام یا کالا را تشکیل دهند

یکی از ایرادات معاملات آتی این است که در تاریخ سررسید قرارداد فسخ شده و دو طرف باید با هم تسویه کنند. اما آن کسی که ضرر داده، برایش مطلوب نیست، اگر فکر کند ۲ ماه دیگر قیمت پایین می آید.

پس باید این مشکل را چگونه حل کنند؟ سر رسید قراردادها را برداشتند و هرکسی می‌توانست تا هر زمانی که می خواست، معامله خود را نگه داشته و یا قرارداد را بسته و سود خود را دریافت کند.

به این شکل دریچه جدیدی رو به بازارهای مالی و معامله‌گران باز شد. آن‌ها دیگر مجبور نبودند استرس سر رسید قرارداد را داشته و تا هر زمانی که می‌خواستند، می‌توانستند صبر کنند.

بیشتر بخوانید: ابزار مشتقه چیست و هرآنچه باید در مورد آن بدانید

ﻣﺰﺍﯾﺎﯼ ﻗﺮﺍﺭﺩﺍﺩ CFD

  • این نوع قراردادﻫﺎ ﺑﺎ ﻣﺎﺭﺟﯿﻦ ﻣﻌﺎﻣﻠﻪ ﻣﯽﺷﻮﻧﺪ ﺑﻨﺎﺑﺮﺍﯾﻦ ﻣﯽﺗﻮﺍﻧﯿﺪ ﺳﺮﻣﺎﯾﻪ ﻣﻌﺎﻣﻼﺗﯽ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺣﺪﺍﻛﺜﺮ ﺑﺮﺳﺎﻧﯿﺪ.
  • ﺗﻤﺒﺮ ﻣﺎﻟﯿﺎﺗﯽ ﺑﺮﺍﯼ CFD ﻣﻨﻈﻮﺭ ﻧﺸﺪﻩ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺑﻪ ﻣﻌﻨﯽ ۰.۵ % ﺻﺮﻓﻪﺟﻮﯾﯽ ﺩﺭ ﻗﯿﺎﺱ ﺑﺎ ﻣﻌﺎﻣﻼﺕ ﺳﻬﺎﻡ ﺍﺳﺖ.
  • ﺩﺭ ﺷﺮﺍﯾﻂ ﺻﻌﻮﺩ ﯾﺎ ﺳﻘﻮﻁ ﺑﺎﺯﺍﺭ ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮﺍﻧﯿﺪ ﺑﺎ ﺟﻬﺖﮔﯿﺮﯼ ﺧﺮﺩﻣﻨﺪﺍﻧﻪ ﺳﻮﺩ ﺧﻮﺑﯽ ﺑﻪ ﺩﺳﺖ ﺁﻭﺭﯾﺪ.
  • ﺑﺎ ﯾﻚ ﺣﺴﺎﺏ ﻣﻌﺎﻣﻼﺗﯽ ﻣﯽﺗﻮﺍﻧﯿﺪ ﺩﺭ ﻫﻤﻪ ﺑﺎﺯﺍﺭﻫﺎﯼ ﻣﺎﻟﯽ ﻓﻌﺎلیت ﺩﺍﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﯿﺪ.
  • ﺑﺎ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﺍﺯ ﺩﺳﺘﻮﺭ ﺗﻮﻗﻒ ﻭ ﯾﺎ ﻣﺤﺪﻭﺩﺳﺎﺯﯼ ﺿﺮﺭ ﻣﯽﺗﻮﺍﻧﯿﺪ ﺭﯾﺴﻚ ﻣﻌﺎﻣﻼﺕ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﻣﺪﯾﺮﯾﺖ ﻛﻨﯿﺪ ﻭ ﻛﺎﻫﺶ ﺩﻫﯿﺪ.

معاملات cfd چیست؟

نحوه اصلی محاسبه سود و زیان این است: تفاوت قیمت هنگام ورود و خروج در تعداد واحدهای CFD ضرب می شود. CFDها در طیف گسترده ای از بازارها موجود است.

به عنوان مثال در FXTM، معامله گران می توانند معاملات CFD های سهام، شاخص ها، کالاها و ارزهای دیجیتالی را انتخاب کنند و در مقایسه با معامله مستقیم این ابزارها از چندین مزیت بهره مند شوند.

معاملات cfd چیست
معاملات cfd چیست

ویژگی های معاملات cfd چیست؟

اهرم: در سرمایه گذاری سی اف دی شما لازم نیست تمام مبلغ یک سهام را پرداخت کنید.
سود از روند نزولی بازار: در سی اف دی شما می توانید از کاهش قیمت نیز سود به دست آورید و در دو جهت صعودی و نزولی فعالیت کنید.

عدم نیاز به مالیات: در معاملات سی اف دی شما مالک سهام نیستید پس از مالیات معاف می شوید البته این نکته را در نظر داشته باشید که حق رای مربوط به سهام نیز ندارید.

عدم وجود تاریخ سر رسید: در حساب های CFD تاریخ انقضا برای یک قرار داد وجود ندارد و شما می توانید تا زمانی که تمایل دارید، حساب خود را باز نگه دارید.

کمیسیون بسیار پایین: کارگزاران سی اف دی کمیسیون بسیار پایینی، در حدود ۰.۱ حجم معامله از تریدر ها دریافت می کنند و این یکی از جذاب ترین ویژگی های معاملات CFD است.

 

تسویه قراردادها به چه شکل انجام می‌شود؟

قراردادها همه نقدی تسویه می‌شوند و دیگر خبری از دردسرهای تحویل نیست.

در بازار CFD چه چیزهایی را می‌توان معامله کرد؟

۱-سهام شرکت های مختلف

۲-تمامی اجناس و کالا ها

۳-شاخص های سهام

۴-اوراق قرضه

و هر چیز دیگری که تصورش را بکنید …

معاملات cfd

 

دارایی‌ پایه در CFD

همان‌طور که متوجه شده‌اید، CFD نیز همانند سایر ابزار مشتقه بر اساس دارایی مشخصی معامله می‌شود که اصطلاحاً دارایی پایه نام دارد.

معاملات این ابزار مالی ابتدا صرفاً بر اساس سهام بود؛ اما امروزه با گسترش محبوبیت و کاربرد آن، قرارداد مابه التفاوت بر اساس انواع دارایی‌های پایه نظیر کالا، ارز دیجیتال، شاخص و… معامله می‌شود.

تعدد دارایی‌های پایه در CFD سبب شده است، معامله‌گرانی که توانایی کسب سود از نوسانات قیمتی این نمادهای معاملاتی را داشته باشند؛ به راحتی و بدون مالکیت دارایی اصلی خرید و فروش کنند.

به طور مثال ممکن است شما به عنوان یک معامله‌گر آسیایی به صورت آنلاین در یک کارگزاری اروپایی افتتاح حساب نموده و به واسطه تمرین و تجربیات فراوان، تبحر خاصی در نوسان گیری از برخی سهام فعال در این بازار داشته باشید؛ اما تحویل فیزیکی اوراق سهام و سایر موارد مربوط برای شما ممکن نیست.

در این صورت با استفاده از ابزار CFD می‌توانید، بدون خرید اوراق سهام عیناً از نوسانات آن کسب درآمد کنید.

معاملات cfd چیست
معاملات cfd چیست

جمع بندی پاسخ به سوال معاملات cfd چیست؟

می توان گفت تقریبا همه ما به نوعی معاملات cfd را تجربه کرده ایم اما چون در ایران بازار دوطرفه تعریف نشده است نمی توان روی این معاملات حساب باز کرد.

نکته قابل توجه این است که وقتی این معاملات دو طرفه صورت بگیرد بازار تعادل بیشتری دارد.

 

مجله اینترنتی تحلیلک

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x