کسب و کار
آموزش مرحله ای سرمه دوزی (بخش دوم)
در بخش اول سرمه دوزی وسایل مورد نیاز و چگونگی کشیدن طرح را توضیح دادیم. اکنون به ادامه کار می پردازیم.
باید تمام قسمت هایی که کوک زدیم سرمه دوزی شود. سرمه ها را به اندازه ۱ سانتی متر برش می زنیم. توجه داشته باشید که نخ دوخت دولا باشد.
دوخت ساقه ها
برای ساقه دوزی سرمه اول را از ابتدای ساقه شروع به دوخت می کنیم و سرمه بعدی را از ۱/۳ سرمه قبلی خارج کنیم. برای اینکه دوخت به حالت پیچ بایستد باید سرمه ها را با دست به یک سمت بکشیم. (مطابق شکل)
دوخت برگ ها
دور برگ ها نیز باید مدل پیچ (ساقه دوزی) دوخته شود. برای وسط کار ۳ عدد مروارید را داخل سوزن می گذاریم و به صورت ردیفی دوخت می زنیم. بسته به سلیقه شما می توان از سرمه و مروارید داخل کار استفاده کرد.
دوخت گلبرگ ها
در دوخت گلبرگ ها در سرمه دوزی اگر گلبرگ ها کوچک باشد به اندازه دور گلبرگ سرمه را به صورت ساده می دوزیم (بست می زنیم). در غیر اینصورت همه دوخت ها باید پیچ باشد. اول گلبرگ ها و سپس وسط گل را می دوزیم. برای دوخت گلبرگ ها مروارید را از وسط گلبرگ می دوزیم و بعد اطراف آن را به صورت ردیفی دوخت می زنیم.
برجسته دوزی
قسمت هایی که می خواهیم برجسته باشند (مثل برگ، گلبرگ و…) را با پنبه یا پشم شیشه می پوشانیم. به این صورت که حالت گلبرگ یا برگ را با دست به پنبه می دهیم و آن را روی قسمت دلخواه گذاشته و کوک می زنیم.
با پشم شیشه کار سبک تر می شود و با پنبه برجسته تر می شود.
در هنگام دوخت نخ ها را زیاد نکشید تا پف کار نخوابد.
سرمه تراش برای تزئین کار استفاده می شود. می توان برای کل کار از سرمه یا مروارید به صورت تکی استفاده کرد.
پس از اتمام دوخت ها دور کار را قیطون دوخته و آستر کشی میکنیم.
مجله اینترنتی تحلیلک