شنبه/ 3 آذر / 1403
Search
Close this search box.
واکسن آنفلوآنزا

آنفلوآنزا و واکسیناسیون در کودکان

واکسن در کودکان شش ماه تا سه سال نصف دوز و در افراد دیگر کامل، ترجیحاً در عضله بازو تزریق می‌شود. در کودکان واکسن در نوبت اول، دو بار به فاصله یک ماه تکرار می‌شود و در سال های بعد فقط یک بار کافی است.

آنفلوآنزا و واکسیناسیون

عامل بیماری آنفلوآنزا سه نوع ویروس A, B, C است. تغییرات کوچک (drift) در آنتی ژن ویروس نوع A, B و تغییرات بزرگ (shift) در نوع A  اتفاق می‌افتد و باعث تغییر شکل ویروس شده که این خاصیت منجر به شیوع و اپیدمی سالیانه و چند سال یک بار ویروس می‌گردد.

 

انتقال

انتقال آن از طریق ذرات معلق تنفسی و تماس با ترشحات صورت می‌گیرد. دوره نهفته بعد از انتقال ویروس به بدن ۱۲ تا ۷۲ ساعت ممکن است طول بکشد.

 

علائم

آنفلوآنزای فصلی در ماه های سرد سال صورت می‌گیرد. علائم بیماری با شروع ناگهانی شامل تب، درد عضلانی، لرز، سردرد، بی اشتهایی و بد حالی است. علائم تنفسی شامل آبریزش بینی و گلو درد و سرفه است.

پیشگیری با انجام واکسیناسیون سالیانه واکسن در شهریور و مهر ماه انجام می‌شود. پیشگیری و درمان شیمیایی هم وجود دارد.

 

واکسن آنفلوآنزا

یکی از بهترین راه های پیشگیری از وقوع آنفلوآنزا در افراد مختلف، واکسیناسیون است.

در کودکان انجام واکسیناسیون باعث کاهش ۵۰ تا ۸۰ درصدی از بیماری آنفلوآنزا شده است. میزان مؤثر بودن واکسن از سالی به سال دیگر متفاوت است.

در بعضی افراد واکسیناسیون بهتر است انجام شود مثل: سالخوردگان، بیماران قلبی و ریوی، افراد مبتلا به آسم، کودکان شش ماه تا پنج سال، مادران باردار و افراد دیابتی.

 

عوارض واکسن آنفلوآنزا

عوارض جانبی واکسن از “تب، سرخی ناحیه‌ای، درد عضلانی اسکلتی، خستگی و لرز” که شایع است؛ تا “حساسیت نسبت به واکسن، بیماری عروقی، شوک و حتی بیماری های عصبی عضلانی (گیلن باره)” که بسیار نادر است، متفاوت هست.

این عوارض در بروشور واکسن ذکر شده است و اخیراً توسط هموطنان ما کشف نشده است!!! و توصیه به عدم مصرف واکسن به این دلیل منطقی به نظر نمی‌رسد.

 

میزان مصرف واکسن آنفوآنزا

واکسن در کودکان شش ماه تا سه سال نصف دوز و در افراد دیگر کامل، ترجیحاً در عضله بازو تزریق می‌شود. در کودکان واکسن در نوبت اول، دو بار به فاصله یک ماه تکرار می‌شود و در سال های بعد فقط یک بار کافی است.

واکسن آنفلوآنزا هیچ تأثیری در پیشگیری از وقوع سرماخوردگی ندارد.

 

 

دکتر سید محمد سعید ناصری

مجله اینترنتی تحلیلک

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x