آیا مصرف داروهای گیاهی بهتر از داروهای شیمیایی نیست؟
عوارض جانبی داروهای گیاهی هم مانند داروهای شیمیایی باید مد نظر قرار گیرد و تنها به خاطر گیاهی بودن دارو نمیتوان به بیضرر بودن دارو برای نوزاد اطمینان حاصل کرد.
بعضی از دارهای گیاهی واقعاً برای نوزاد سمی و خطرناک است. با مراجعه به کتب مربوط به داروهای گیاهی باید از ی خطر بودن داروها، حتی داروهایی که به وفور در خانواده ها استفاده میشوند مطمئن شد.
مثلاً مصرف چای سبز، گزنه، توتون هندی، زنجبیل، اوکالیپتوس و… نه تنها در نوزادان که در شیرخواران هم ممنوع است.
پس گیاهی بودن دارو مترادف با بیضرر بودن آن نیست.
دمای اتاق نوزاد چند درجه باید باشد؟ پوشش نوزاد چگونه باید باشد؟
دمای اتاق نوزاد بین ۲۴ تا ۲۸ درجه مناسب است و در صورت رطوبت مناسب هوا دما ممکن است مطبوعتر باشد.
در دمای ۲۸ درجه پوشش نوزاد کمتر و در دمای ۲۴ درجه پوشش بیشتر باشد. نباید طوری نوزاد را پوشاند که منجر به تعریق شده و آن ها دچار عرق سوز در زیر گردن و کشالهی ران گردد.
نوزادان از کودکان و بالغین حرارت بیشتری از دست میدهند (به دلیل نازکی پوست و سطح بالایی پوست نسبت به جثه) بنابراین در هوای سرد پوشش بدن و سر نیز باید مناسب باشد.
آیا مسافرت برای نوزادان مجاز است؟
نوزاد انسان حساس و ظریفی است و شرایط زندگی در این جهان را تجربه نکرده است و قدرت تطابق کمتری با شرایط مختلف محیطی دارد.
بعلاوه تماس زیاد افراد با او هم میتواند منجر به بیماری های عفونی در او شود؛ بنابراین بهتر است در ۲۸ روز اول تولد شرایط ثابتتر و یکنواختی داشته باشد و کمتر در معرض تغییر باشد؛ اما در عین حال این به معنی ممنوعیت سفر نیست.
توصیه من این است که حتیالامکان آن ها را خیلی در شرایط غیرقابل پیش بینی قرار ندهیم.
سفر با وسایل نقلیهی مدرن امروزی کار را راحتتر کرده است و میتوان نوزاد را با هواپیما، قطار و اتوبوس و یا وسیله نقلیه شخصی به مسافرت برد ولی تا ضرورت این کار جدی نشده، سفر را میتوان ۱ الی ۲ ماه به تعویق انداخت.
دکتر سید محمد سعید ناصری
مجله اینترنتی تحلیلک