بغلی شدن نوزاد یک باور غلط است و هیچ پایه علمی ندارد. نقش مادر در شکل گیری اعتماد به نفس و عزت نفس کودک بسیار مهم تر از پدر است و یکی از مهم ترین راه های رفع نیاز عاطفی کودک در آغوش گرفتن و نوازش وی تا زمانی است که این نیاز در وی رفع شده و به آرامش برسد.
بغلی شدن نوزاد
بغل کردن نوزاد
بغل کردن و در آغوش گرفتن کودکان به خصوص در گروه سنی صفر تا دو سال از مهم ترین نیازهای عاطفی آن هاست.
آغوش مادر امن ترین و پر آرامش ترین مکان برای کودک است و حس امنیت را در کودک پایه ریزی می کند.
بوسیدن، بغل کردن و بازی با بچه ها باعث افزایش هوش آن ها می شود.
بیشتر بخوانید: تفاوت ترکیب شیر مادر با یکدیگر و نگرانی مادران از شیر دهی
هر چه نوزاد بیشتر مورد توجه قرار گیرد بیشتر با اصوات و تصاویر افراد آشنا شده و حواس حتی تکلم وی تقویت می شود. تا ١۴ ماهگی می بایست نیاز کودک بلافاصله برطرف شود.
کودکی که تحت حمایت عاطفی والدین قرار گرفته در آینده از هر گونه استرس در امان است. پس از محبت کردن به کودکانتان دریغ نکنید.
بغلی شدن نوزاد
بغلی شدن نوزاد یک باور غلط
عوام معتقدند که اگر مادر یا پدر مدت زمان زیادی از روز کودک خود را در آغوش بگیرند وی در اصطلاح “بغلی” می شود و این موضوع باعث وابستگی های روحی وی در زندگی آینده و بزرگسالی کودک می شود که این باور بسیار غلطی است و در واقع عکس آن صادق است. اگر این نیاز در کودکی برطرف نشود باعث وابستگی های شدید عاطفی و روانی این فرد در بزرگسالی می شود.
بیشتر بخوانید: شروع و نحوه دادن غذای کمکی به شیرخواران طبق توصیه های جدید
بدو تولد تا دو سالگی زمانی است که اعتماد در کودک پایه ریزی می شود و وی به خود، والدین و دنیای اطراف اعتماد می کند. اگر در این سن به نیازهای عاطفی کودک پاسخ داده نشود وی دچار بی اعتمادی شده و این عدم اعتماد در بزرگسالی موجب شک، کم رویی و خجالتی شدن فرد می شود.
وظیفه والدین محبت کردن و آماده کردن کودک برای ورود به زندگی اجتماعی با روحیه ای مناسب و شخصیتی متعادل است و این امر تنها از طریق رفع نیاز عاطفی و روانی کودک میسر می شود.
با تشکر از دکتر شادی مدرس
مجله اینترنتی تحلیلک