مضرات و خواص باقالا
باقالا یا باقالی سبز یا تازه طبع سرد و تر و باقلای خشک طبع سرد و خشک دارد. سرشار از ویتامین های گروه B، ویتامین C و A، پروتئین، کلسیم، پتاسیم، فسفر، گوگرد، ژلاتین و فیبر است.
خواص باقالا یا باقالی
تقویت کننده و پاک کننده سینه و ریه بوده و سرفه را تسکین می دهد.
برای جلوگیری از پوکی استخوان و کنترل فشار خون بالا مفید است. استفاده از جوشانده آن، برای ورم مثانه، رفع دردهای رماتیسمی و درمان نقرس کاربرد دارد.
پختن آن همراه با سرکه و آب، برای زخم های روده و درمان اسهال تجویز میشود؛ در حالی که خوردن آن با پوست برای افرادی که معده ضعیف دارند توصیه نمی گردد.
حاوی آهن است و مصرف به اعتدال آن برای درمان کم خونی و تقویت مغز استخوان مفید است؛ اما خوردن زیاد آن برای افراد با کم خونی شدید یا خونریزی توصیه نمی شود.
عوارض مصرف باقلا
مصرف بیش از حد موجب نفخ معده و احساس سنگینی در سر شده و حافظه را ضعیف میکند؛ بنابراین لازم است آن را همراه با مصلحاتش یعنی فلفل، گلپر، نمک و دارچین میل شود.
در خوردن باقالا به شکل خام احتیاط کنید، چون ممکن است در برخی افراد تولید مسمومیت و حساسیت شدید کند. همچنین مبتلایان به بیماریهای فاویسم، از خوردن و یا حتی بوییدن باقلا منع شدهاند، زیرا سبب تشدید بیماریشان می گردد.
بیشتر بخوانید: فاویسم چیست؟ / هر آنچه که باید در مورد فاویسم بدانیم
استفاده از ضماد باقالا
ضماد باقالی، چرک جوش و کورک را خارج میکند و استفاده از آن به شکل پخته و له شده به عنوان ماسک صورت جهت شادابی و رفع لک های پوستی مفید است.
خواص گل باقالا
درباره خواص گل باقالا باید گفت که: طبعی گرم دارد و دم کرده آن، ضد تشنج، ادرارآور، دافع سنگ کلیه و درمان کننده قولنج های کلیوی است.
امیدواریم مطلب مضرات و خواص باقالا برای شما مفید بوده باشد.
با تشکر از دکتر علیرضا یارقلی
مجله اینترنتی تحلیلک