رب انار و آشنایی با خواص بی نظیر آن
مزاج رب انار ملس (میخوش) سرد و تر (رو به اعتدال) بوده و طبیعت رب انار شیرین معتدل است.
این چاشنی خوشمزه حاوی ویتامینهای گروه B ویتامین A, E کلسیم، آهن، پتاسیم، آنتی اکسیدان و … بوده و چاشنی غذای بسیار مناسبی برای مبتلایان به دیابت، مشکلات کبدی، بیماری ام اس و … است.
خواص رب انار
این فرآورده خوش طعم و محبوب انار، خواص بسیاری دارد از جمله: مقوی اعصاب و آرامبخش، تقویت کننده پوست، باز کننده رنگ چهره و ضد جوش، تصفیه کننده خون و خونساز، معالجه آفت، برفک و زخمهای دهانی، صفرا بر، بهبود دهنده کارکرد مغز، کاهنده کلسترول خون قند و فشار خون، تقویت کننده سیستم ایمنی بدن، ضد سرطان (سینه و پروستات) مناسب برای رژیمهای لاغری، ضد تهوع، مقوی دستگاه گوارش و بهبود دهنده ی عمل هضم، اشتها آور، حافظ قلب و … است.
همچنین مصرف رب انار ملس برای کودکان در رفع مشکلات گفتاری و برای زنان باردار در رفع تهوع و ویار بارداری بسیار مفید است.
مضرات زیاده روی در مصرف رب انار
لازم به ذکر است که مصرف زیاد این چاشنی برای مبتلایان به زخم معده و روده، یبوست مزمن، گلو درد، مشکلات ریه مثل آسم شدید و … مضر بوده و با داروهای کنترل فشار خون و کاهنده کلسترول خون تداخل دارد.
در پایان توصیه میشود سرد مزاجان و صاحبان معده های سرد و ضعیف، در استفاده از رب انار احتیاط کرده و آن را با مصلحاتش یعنی عسل و نبات میل کنند.
نکته مهم درباره مصرف و خواص رب انار
معرفی تمامی گیاهان دارویی و مواد خوراکی به عنوان دارو، صرفا جهت بالا بردن دانش عمومی جامعه است و توصیه برای مصرف نیست. برای بهره مندی درست از خواص دارویی گیاهان حتما با پزشک متخصص مشورت کنید.
برای سلامت خود جانب اعتدال را در مصرف تمامی مواد غذایی و گیاهی رعایت نمایید.
بیشتر بخوانید: خواص غوره و آشنایی با این مهمان بهاری پرخاصیت
با تشکر از دکتر علی رضا یارقلی
مجله اینترنتی تحلیلک