معرفی دریاچه دوقلوی سیاه گاو در استان ایلام
همراهان مجله اینترنتی تحلیلک، در این بخش قصد داریم با معرفی اماکن گردشگری ایران در خدمت شما باشیم. امیدواریم که شما عزیزان بتوانید به این اماکن زیبا سر بزنید و خوشحال می شویم که تجربه های خودتان را با ما به اشتراک بگذارید. این مطلب به معرفی دریاچه دوقلوی سیاه گاو که در نزدیکی شهرستان آبدانان استان ایلام قرار دارد، اختصاص یافته است.
دریاچه دوقلو سیاه گاو آبدانان به عنوان آکواریوم طبیعی ایلام شناخته می شود که هر ساله مورد استقبال گردشگران قرار می گیرد.
شهرستان آبدانان دارای آثار تاریخی و گردشگری متنوعی است. مهمترین پدیده گردشگری این شهرستان، دریاچه دوقلوی سیاه گاو است.
دریاچه دوقلوی سیاه گاو آبدانان
درباره نام این دریاچه اقوال مختلفی ذکر شده است. برخی بومیان معتقد هستند به علت شباهت شکل دریاچه به شاخ گاو، نام آن سیاه گاو است و به گفته برخی و بر اساس افسانهها در گذشتههای دور در این دریاچه اسب آبی زندگی میکرده و از آنجایی که اسب آبی سیاه رنگ و ناشناخته بوده، به سیاه گاو معروف شده است.
در مورد وجه تسمیه دریاچه سیاه گاو به زعم دوستان آبدانانی «سیاگ او» نام درست این دریاچه است. سیاگ در گویش مردم منطقه به معنی فیلی یا همان کبود و سیاه است و او همان آب است.
دریاچه دوقلوی سیاه گاو از نادرترین پدیدههای طبیعی کشور است و همواره مورد توجه بسیاری از گردشگران بوده است. اطراف آن را دشت ها و کوه های نسبتاً مرتفع فراگرفته و دارای جلوههای بهاری و پاییزی جذاب و دیدنی است.
بیشتر بخوانید: قلعه والی / موزه مردم شناسی ایلام
دریاچه دوقلوی سیاه گاو استان ایلام
دو دریاچه زیبا به وسیله کانالی طبیعی به عرض ۸ متر و عمق ۴ متر به طول ۷۰ متر به هم مرتبط هستند. این دو دریاچه دارای آبی زلال هستند، به طوری که می توان تا عمق ۳۰ متری آن را که شبیه آکواریوم پر از ماهی است، مشاهده کرد.
دریاچه دوقلوی سیاه گاو آبدانان یکی از جاذبههای بکر طبیعی و نادر در ایران به شمار میرود که سرچشمه این دریاچه از اعماق زمین بوده و دارای منابع زیبا و دیدنی است. این دریاچه شگفت انگیز و دیدنی با عمری هزاران ساله به علت فرسایش مساحت آن در حال کم شدن است.
رودخانه سیاه گاو پس از عبور از بین صخره، دره و ارتفاعات کبیرکوه در ۴۵ کیلومتری جنوب شرقی شهرستان آبدانان به دو دریاچه تبدیل میشود که دریاچه نخست با اختلاف سطح اندک در بالا دست دریاچه دوم قرار گرفته است.
آب زلال، نیزار، ماهیان رنگارنگ، رقص نور در ساعات میانی روز و تشکیل طیفهای متنوع نوری ناشی از آن به این پدیده شگفتانگیز جلوه و زیبایی منحصربه فردی بخشیده است و این دو دریاچه دایره وار، هر کدام به شعاع ۳۰ متر مربع، حدود ۳ متر ژرفا دارند و با یک جوی آب طبیعی به عرض یک و طول ۸ متر به هم متصل هستند.
دریاچه دوقلوی سیاه گاو در فصل بهار از تفرج گاه های اهالی مردم استان ایلام و شهرستان آبدانان است، اما آب و هوای منطقه شرایطی فراهم آورده است که این دریاچه در هر فصلی گردشگران را به زیباییهای طبیعی خود فراخواند.
از دیگر ویژگی های این پدیده نادر، وجود املاح مختلف و گوگردی بودن آب دریاچه و وجود چشمههای جوشان شیرین داخل دریاچه است. اما جدا از زیباییهای این پدیده، کارشناسان جغرافیایی و زمینشناسی معتقد هستند در حال حاضر فرسایش این دریاچه را تهدید میکند و مساحت دریاچه به همین دلیل در حال کم شدن است.
برای رسیدن به دریاچه سیاه گاو باید از درون شهر آبدانان ۸ کیلومتر جاده آسفالت را پشت سر بگذارید و با عبور از پل و ۵۰۰ متر پیاده روی به دریاچه میرسید.
امیدواریم از مطالعه معرفی دریاچه دوقلوی سیاه گاو آبدانان لذت برده باشید.
مجله اینترنتی تحلیلک