مهندسان آمریکایی رباتی ساختهاند که میتواند به راحتی در تاریکی از پلهها بالا و پایین برود.
ربات دو پای نابینا
این ربات که “کیسی”(Cassie) نام دارد توانست پلههای دانشگاه ایالتی اورگن (Oregon) را با مهارت ۸۰ درصدی بدون استفاده از چشم و حسگر طی کند. این ربات دو پا آموزش دیده است که با استفاده از حس عمقی یا تَن آگاهی از سطوح ناهموار بالا برود. حس عمقی حسی است که به وسیله آن فرد حرکت و موقعیت اعضای بدن خود را درک میکند.
محققان میگویند، این موضوع از آن جهت اهمیت دارد که ممکن است زمانی به دلیل وجود مه، نور کم یا عوامل دیگر هوش بصری ربات محدود شود.
“کیسی” توسط آزمایشگاه دینامیک دانشگاه اورگن در سال ۲۰۱۷ ساخته شده است.
طبق گفتهی موسسهی مهندسین برق و الکترونیک: “کیسی” سر ندارد اما میتواند پاهای خود را به جلو، عقب و طرفین حرکت دهد و بچرخاند.
این ربات تاکنون توانسته آزمایشهای سختی مثل راه رفتن در میان آتش و اسکیتسواری انجام دهد. مدتهاست که رباتها میتوانند به وسیلهی دوربینها و حسگرهایشان از پلهها بالا و پایین بروند اما در شرایطی خاص مثل نور کم نمیتوان از دادههای بصری استفاده کرد.
محققان در مقالهی خود که در مجلهی “ARXIV” منتشر شده است توضیح میدهند که پیش از اینکه “کیسی” در شرایط واقعی مورد آزمایش قرار بگیرد مهندسان به طور مجازی به وسیلهی یک شبیهساز آن را آموزش دادند و به آن یاد دادند که چگونه در موقعیتهای مختلف مثل پلهها و سطوح صاف حرکت کند.
سرانجام وقت آزمایش واقعی رسید، محققان کیسی را به دانشگاه ایالتی اورگن بردند و شاهد حرکت آن بر روی پله و سطوح ناهمواری بودند که “کیسی” تاکنون ندیده بود.
این ربات دو پا طی انجام ۱۰ آزمایش، ۸۰ درصد در بالا رفتن از پلهها و ۱۰۰ درصد در پایین آمدن از آنها موفق بود.
این ربات محدودیتهای کمی نیز داشت از جمله حفظ سرعت ثابت خود در طول حرکت.
“کیسی” تنها پس از تنها سه ماه توانست بدون افتادن روی سطوح مختلف حرکت کند که این موفقیت چشمگیری است.
منبع: ایسنا
مجله اینترنتی تحلیلک