روز شهادت حضرت رقیه ۱۴۰۳ به همراه مداحی های زیبا و عکس
همراهان همیشگی مجله اینترنتی تحلیلک، در این مطلب تاریخ دقیق روز شهادت حضرت رقیه ۱۴۰۳ را به همراه مداحی های زیبا و عکس های جدید برای شما آورده ایم. امیدواریم از این مطلب بهره کافی ببرید…
روز شهادت حضرت رقیه ۱۴۰۳
روز شهادت حضرت رقیه ۱۴۰۳
روز شهادت حضرت رقیه ۱۴۰۳ مصادف با شنبه ۲۰ مرداد ۱۴۰۳، ۵ صفر ۱۴۴۶ و ۱۰ آگوست ۲۰۲۴ است.
گفته شده است دختری سه یا چهار ساله همراه اسیران کربلا در شام بوده است. او شبی پدر را در خواب دید؛ هنگامی که از خواب بیدار شد، بسیار گریه و بیتابی میکرد و پدرش را میخواست. یزید با شنیدن صدای گریه او، دستور داد سر امام حسین علیه السلام را نزد او ببرند. این دختر با دیدن این منظره ناراحتی اش بیشتر شد و به سبب همین ناراحتی درگذشت.
محل دفن حضرت رقیه سلام الله علیها کنار یک بازارچه قدیمی و با فاصله از مسجد اموی در دمشق قرار دارد و تا کنون چند بار تعمیر شده است.
روز شهادت حضرت رقیه ۱۴۰۳
روز شهادت حضرت رقیه ۱۴۰۳
رقیه (س) دردانه سه ساله حسین بن علی (ع) است. نام مبارک او در بعضی از کتابهای تاریخی و مقاتل نقل شده است و برخی دیگر مانند ریاض الاحزان از او با نام فاطمه صغری یاد کرده اند.
حضرت رقیه (س) الگوی تربیت صحیح است. با تدبر در جملات کوتاهی که او هنگام دیدن سر بریده پدر به زبان آورده به خوبی میتوان دریافت که این کودک از چه معرفت والایی برخوردار بوده است.
روز شهادت حضرت رقیه ۱۴۰۳
روز شهادت حضرت رقیه ۱۴۰۳
شهادت غم انگیز حضرت رقیه (س) براساس ۳ منبع
شهادت غم انگیز حضرت رقیه (س) دختر امام حسین (ع) چنین است:
در خرابه در کنار حضرت زینب (س) نشسته بود. جمعی از کودکان شامی را دید که در رفت و آمد هستند.
پرسید: عمه جان! اینان کجا می روند؟ حضرت زینب (س) فرمود: عزیزم این ها به خانه هایشان می روند. پرسید: عمه! مگر ما خانه نداریم؟ فرمودند: چرا عزیزم، خانه ما در مدینه است. تا نام مدینه را شنید، خاطرات زیبای همراهی با پدر در ذهن او آمد.
بلافاصله پرسید: عمه! پدرم کجاست؟ فرمود: به سفر رفته. طفل دیگر سخن نگفت، به گوشه خرابه رفته زانوی غم بغل گرفت و با غم و اندوه به خواب رفت. پاسی از شب گذشت. ظاهراً در عالم رویا پدر را دید. سراسیمه از خواب بیدار شد، مجدداً سراغ پدر را از عمه گرفت و بهانه جویی نمود، به گونه ای که با صدای ناله و گریه او تمام اهل خرابه به شیون و ناله پرداختند.
خبر را به یزید رساندند، دستور داد سر بریده پدرش را برایش ببرند. رأس مطهر سید الشهدا را در میان طَبَق جای داده، وارد خرابه کردند و مقابل این دختر قرار دادند. سرپوش طبق را کنار زد، سر مطهر سید الشهدا را دید، سر را برداشت و در آغوش کشید.
بر پیشانی و لبهای پدر بوسه زد و آه و ناله اش بلندتر شد، گفت: پدر جان چه کسی صورت شما را به خونت رنگین کرد؟ پدر جان چه کسی رگ های گردنت را بریده؟ پدر جان «مَن ذَالَّذی أَیتَمَنی علی صِغَرِ سِنِّیِ» چه کسی مرا در کودکی یتیم کرد؟ پدر جان یتیم به چه کسی پناه ببرد تا بزرگ بشود؟ پدر جان کاش خاک را بالش زیر سرم قرار می دادم، ولی محاسنت را خضاب شده به خونت نمی دیدم.
دختر خردسال حسین (ع) آن قدر شیرین زبانی کرد و با سر پدر ناله نمود تا خاموش شد. همه خیال کردند به خواب رفته است. وقتی به سراغ او آمدند، از دنیا رفته بود.
شرح شمع: صفحه ۳۱۰ / نفس المهموم: صفحه ۴۵۶ / الدمع الساکه: صفحه ۱۴۱
روز شهادت حضرت رقیه ۱۴۰۳
روز شهادت حضرت رقیه ۱۴۰۳
مرقد مطهر حضرت رقیه (س)
ساکنان محله الامین که رقیه (س) در آن مدفون است نکتهاى را متذکر مىشوند و آن اینکه ایشان به خواب یکى از سادات علوى از خاندان مرتضى آمده که آب به داخل قبر ایشان نفوذ و آن را تخریب کرده است. این فرد رقیه علیها السلام را سه شب در خواب مىبیند و لذا قبر را حفر و در آن جنازه دو کودک خردسال که ۵ سال بیشتر نداشتند را مشاهده مىکند و آنگاه قبر را تعمیر و مرمت مىکند و سپس خود از دنیا مىرود.
چون فضاى این مکان گنجایش زائران را نداشت، مرحوم شیخ نصراللّٰه خلخالى در ۱۳۵۰ ش در صدد توسعۀ مقبره و حرم برآمد؛ لذا خانههاى اطراف را با کمک مردم خَیّرِ محل خریدارى کرد ولى عدهاى راضى نشدند و به همین منوال باقى بود تا در سال ۱۳۶۳ ش به گفتۀ جناب حجهالاسلام فهرى زنجانى، نمایندۀ وقت مقام معظم رهبرى در سوریه، با خرید آن خانهها و پرداخت چندین برابر قیمت آنها، امر پىریزى بناى جدید حرم از سوى جمهورى اسلامى و با حضور مقامات سوریه آغاز شد.
مساحت ساختمان حرم بیش از چهارهزار متر مربع است که ششصد متر مربع از آن، صحن و فضاى باز است و بقیه را حرم و شبستان آن و مسجد دیگرى که در مجاورت ضریح ساخته شد، تشکیل مىدهند. در بازسازىهاى اخیر، اطراف ضریح و شبستانها را توسعه فراوانى دادهاند و صحنهاى جدیدى نیز در حال احداث است. نوع معمارى، که اکنون در بناى حرم به کار رفته، معمارى ایرانى – اسلامى است.
صحن مسجد که گرداگرد آن به صورت ایوانى بهاندازۀ یک و نیم متر مسقف است، با ستونهاى بسیار زیباى سنگى سفید و کنگرهاى ساخته شدهاند. گنبد آن به کلى تعویض و براساس معمارى ایرانى ساخته شده و دوازده ستون مرمرین در داخل حرم آن را نگهداشتهاند. گرداگرد سقف و دیوارهها نیز کاشىکارى است. (منبع پایگاه اطلاع رسانی حوزه)
روز شهادت حضرت رقیه ۱۴۰۳
روز شهادت حضرت رقیه ۱۴۰۳
مداحی شهادت حضرت رقیه (س)
بیشتر بخوانید:
- نامگذاری شب های ماه محرم / به همراه مداحی
- در رثای حضرت رقیه سلام الله علیها / پاسخ به شبهه وجود ایشان در کربلا
مجله اینترنتی تحلیلک