مجله اینترنتی تحلیلک

یکشنبه/ 16 اردیبهشت / 1403
Search
Close this search box.
روز مالیات 1403

روز مالیات ۱۴۰۳ به همراه نکات مفید

همراهان عزیز و بزرگوار مجله اینترنتی تحلیلک، در این مطلب تاریخ دقیق روز مالیات 1403 را به همراه نکات مفید و خواندنی برای شما آورده ایم. در تقویم ایران ۱۶ تیرماه روز ملی مالیات و تا ۲۳ همین ماه به نام هفته مالیات نامگذاری شده است. با ما همراه باشید...

روز مالیات ۱۴۰۳ به همراه نکات خواندنی و مفید

همراهان عزیز و بزرگوار مجله اینترنتی تحلیلک، در این مطلب تاریخ دقیق روز مالیات ۱۴۰۳ را به همراه نکات مفید و خواندنی برای شما آورده ایم. در تقویم ایران ۱۶ تیرماه روز ملی مالیات و تا ۲۳ همین ماه به نام هفته مالیات نامگذاری شده است. با ما همراه باشید…

روز مالیات ۱۴۰۳

روز مالیات 1403
روز مالیات ۱۴۰۳

روز مالیات ۱۴۰۳

روز مالیات ۱۴۰۳ مصادف با شنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۳، ۲۹ ذی الحجه ۱۴۴۵ و ۶ جولای ۲۰۲۴ است.

در تقویم ایران ۱۶ تیرماه روز ملی مالیات و تا ۲۳ همین ماه به نام هفته مالیات نامگذاری شده است. در نظام اقتصادی اسلام هدف از دریافت مالیات اداره جامعه اسلامی، تأمین نیازهای نیازمندان، حفظ سرمایه ها، اصلاح و تقویت نیروهای مسلح است. مالیات واژه‏ای عربی است که در زبان فارسی به معانی باج، خراج، ارتفاع، حاصل و محصول به‏ کار می ‏رود.

روز مالیات ۱۴۰۳

روز مالیات 1403
روز مالیات ۱۴۰۳

روز مالیات ۱۴۰۳

این واژه جمع مالیه به معنای چیزی است که به دارایی و اموال تعلق دارد. مالیات در اصطلاح، سهمی است که به موجب اصل تعاون ملی و براساس مقررات، شهروندان موظفند از ثروت و درآمد خود، به‏ منظور تأمین هزینه‏ های عمومی و حفظ منافع اقتصادی یا سیاسی و اجتماعی کشور، به قدر و توانایی خود به دولت بدهند تا دولت در هر موردی که مصلحت بداند، مصرف کند.

۱۶ تیر همه ساله چنین روزی تحت عنوان روز مالیات گرامی داشته می شود. وجوهی که دولت برای تأمین هزینه های خود از اشخاص اخذ می نماید مالیات نامیده می شود. مانند مالیات بر ارث – حق تمبر – مالیات بر درآمد املاک- مالیات بر درآمد حقوق – مالیات بر درآمد- مشاغل مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی – مالیات بر درآمد اتفاقی.

ایرانیان از زمان هخامنشیان برای دریافت مالیات و امور مالی کشور دفاتر و سازمان های مرتبطی داشتند. در زمان ساسانیان اخذ مالیات صورت کامل تری به خود گرفت و سه نوع مالیات به نام های اراضی، سرشماری و سرانه دریافت می شد.

پس از تسلط اعراب به ایران، در زمان حجاج بن یوسف ثقفی دفاتر مالیاتی از فارسی به عربی برگردانده شد و در دوره سلجوقی با دستور عبدالملک کندری وزیر طغرل مجدداً به فارسی بر گردانده شد.

روز مالیات ۱۴۰۳

روز مالیات 1403
روز مالیات ۱۴۰۳

روز مالیات ۱۴۰۳

در زمان سلطنت صفویه تجارت خارجی و درآمد گمرکی به مالیات اضافه و در دوره افشاریان گسترش بیشتری یافت. در دوره قاجاریه وضع مالیه کشور به واسطه جنگ ها، مسافرت ها و ضعف پادشاهان رو به رکود گذاشت و با زحمات طاقت فرسای امیرکبیر گام های سودمندی برداشته و برای وصول، نگهداری و مصرف خزانه مقررات جدیدی وضع گردید.

قبل از مشروطیت شاهان تمام در آمدها و عواید کشور را در اختیار داشته و تمام مخارج نیز به فرمان و تصویب شخص او صورت می گرفت. با انقلاب مشروطه در سال ۱۲۸۵ اولین کابینه قانونی تشکیل و ناصرالملک به عنوان نخستین وزیر مالیه از مجلس شورای ملی رای اعتماد گرفت. از سال ۱۳۰۰ به بعد دگرگونی های زیادی در وزارت مالیه رخ داد. بالأخره در سال ۱۳۵۳ قانون تشکیل وزارت امور اقتصادی و دارایی با ۶ ماده به تصویب مجلس شورای ملی سابق رسید.

با توجه به این که حکومت اسلامی از اهم احکام اسلام و حاکم بر بقیه احکام فرعی است، لذا خداوند متعال برای حکومت، منبع مالی قرار داده است که این منابع مالی همان مالیات های شرعی و اسلامی است.

خمس و زکات دو مورد از عمده ترین مالیات های اولیه اسلام است که حکومت اسلامی با اخذ مالیات از مردم، به مصرف اداره جامعه و پیشرفت و توسعه کشور اسلامی می رساند. همچنین هزینه ها و مخارج تشکیلات حکومت اسلامی از محل همین مالیات ها تأمین می شود. امیرمؤمنان علی علیه السلام درباره اثرات مالیات در اداره جامعه اسلامی می فرمایند: «ولم یستقم امره الا قلیلا»

حکومت با نابودی مالیات جز اندکی دوام نمی آورد. با این حال می فرمایند: «ولا تضربن احدا سوطا لمکان درهم» برای گرفتن درهمی (مالیات) کسی را با شلاق نزنید.»

در نظام اقتصادی اسلام هدف از دریافت مالیات اداره جامعه اسلامی، تأمین نیازهای نیازمندان، حفظ سرمایه ها، اصلاح و تقویت نیروهای مسلح است.

روز مالیات ۱۴۰۳

روز مالیات 1403
روز مالیات ۱۴۰۳

روز مالیات ۱۴۰۳

بیشتر بخوانید:

روز ولادت زرتشت ۱۴۰۳ به همراه مطالب و نکات خواندنی

 

مجله اینترنتی تحلیلک

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x