گل سانسوریا و آشنایی با روش های روش نگهداری و تکثیر این گیاه
گل سانسوریا شمشیری
عموم مردم گیاه سانسوریا را به وسیله گونه خاص می شناسند. سانسوریای شمشیری برگ هایی کشیده و شبیه نیزه دارد. این برگ ها قادرند در حالت عادی تا ارتفاع ۵۰ سانتی متر رشد کنند. این عدد در شرایط مساعد و رو به رشد به یک متر هم می رسد. سانسوریای شمشیری در دو نوع سبز و ابلق یافت می شود. نوع سبز آن برگ هایی به رنگ سبز کمرنگ و پر رنگ دارد.
سانسوریا پا کوتاه
همانطور که از نامش پیداست، این گونه از سانسوریا ارتفاع کمتری دارد و در نهایت حدود ۲۰ الی ۲۵ سانتی متر رشد می کند. سانسوریا پا کوتاه نیز در دو نوع سبز و ابلق موجود است که نوع ابلق آن به نور بیشتری احتیاج دارد.
سانسوریا لوله ای
نوع لوله ای سانسوریا برگ هایی شبیه یک لوله کشیده دارد. قطر برگ ها در بهترین حالت به ۳ سانتی متر می رسد و تا حدود ۵۰ سانتی متر نیز رشد می کند. اغلب افراد این گیاه را با رنگ های مصنوعی و مخملی که به نوک آن زده می شود، می شناسند. بخش رنگ شده مانع رشد گیاه نمی شود و به صورت همسو با آن رشد می کند. از آنجایی که سانسوریا لوله ای وارداتی است و گیاه کاملی نیست، شرایط نگهداری آن همچون قلمه گیاه است.
آبیاری
گیاه زینتی و دلنشین خواستار آب کم است.
شما می توانید در تابستان گیاهتان را هفته ای یک الی دو مرتبه آبیاری کنید.
دقت داشته باشید که در زمستان نیاز این گیاه بسیار کم است به گونه ای که شما باید هر دو یا سه هفته یکبار با توجه به شرایط آب و هوایی منطقه خود اقدام به آبیاری این گل بکنید.
در صورت چروکیده شدن برگ های گل، گیاه دچار کم آبی شده است.
وجود لکه های قهوه ای روی گیاه نشان از آبیاری زیاد است.
در صورت نیاز می توانید برگ های گلتان را به همراه دستمال مه پاشی کنید و آن را شستشو دهید.
هنگام آبیاری از خشک بودن سطح خاک گلدان اطمینان حاصل کنید.
این گیاه، به آبیاری بیش از حد حساس است و خیس بودن دائم خاک باعث پوسیدگی این گیاه میشود.
میزان آبیاری بسته به محیط نگهداری گیاه، درجه حرارت و میزان نور دریافتی آن متغیر خواهد بود.
نور گل
در وضعیت ایده آل نور متوسط مناسب است. (حدود ۲ متر فاصله از پنجره جنوبی و غربی)
اما این گیاه تحمل محیط های پرنور و کم نور و سایه را هم دارد.
در صورت کمبود نور برای این گونهها، ردههای زرد رنگ گیاه، کمرنگ خواهند شد.
این گیاه در مقابل نور کم مقاوم است اما باید توجه داشت که این گیاه علاقه بسیاری به نور کامل اما غیر مستقیم دارد و این شرایط برای او بسیار خوشایند است. این گیاه در شرایط آب و هوای گرم بسیار سریع تر رشد می کند.
اگر به این گیاه نور کم برسد باعث رنگ پریدگی در برگ ها و یا کمرنگ شدن طرحهای زیبای برگ های آن می شود تابش نور مستقیم نیز باعث پوسیدگی برگ های این گیاه می شود پس از قرار دادن این گیاه در مقابل نور مستقیم بپرهیزید.
به خاطر داشته باشید که گونههای ابلق، به نور بیشتری نیاز دارند.
لطفا برای خواندن ادامه این مطلب بر روی عکس زیر کلیک کنید
مشکلات سانسوریا و نکات مهم درباره این بیماری های گل سانسوریا
یکی از مشکلات گل سانسوریا قارچ است که در برابر قارچ ضعیف عمل می کند. این بیماری در اثر آبیاری بیش از حد گیاه به وجود می آید.
اکثر عوارض این گیاه مربوط به برگ است. ممکن است برگ گیاه رنگ پریده شده و نقوش پر رنگ خود را از دست بدهد. در این حالت لازم است سانسوریا را به محلی روشن تر منتقل کنید و با تغذیه های مصنوعی آن را تقویت کنید.
در حالتی که برگ ها قهوه ای شده و خشک می شوند نیز نیاز به آبیاری بیشتر دارند و باید گیاه را به محیط خنک تر منتقل کنید.
دو نوع آفت اصلی گیاه سانسوریا را تهدید می کنند.
شپشک آردی و نوزاد عنکبوت.
آنها شیره گیاه را می مکند و به تدریج باعث پلاسیده شدن برگ ها می شوند و اگر آنها را به موقع از بین نبرید می توانند باعث نابودی گیاه شوند.
گاهی هم ممکن است با ایجاد حفره و زخم بر روی برگ ها باعث حساس شدن آنها شوند به طوری که در اثر کوچترین آفت و یا بیماری، گیاه مقاومتی نکند و از بین برود.
شپشک آردی قابل رویت است. پس گیاه را بررسی کنید و اگر آنها را دیدید، کافی است با دست از روی گیاه بردارید. برای پیشگیری از حمله شپشک آردی می توانید کمی الکل به سطح برگ ها اسپری کنید. اما در مورد نوزاد و تخم عنکبوت، باید همیشه برگ ها را تمیز نگه دارید. پس مرتبا آنها را با آب بشویید.
لطفا برای خواندن ادامه مطلب بر روی عکس زیر کلیک کنید.
ویژگی های خاک سانسوریا / آشنایی با خاک مناسب این گیاه
علاوه بر در نظر گرفتن شرایط مختلف برای رشد گیاه سانسوریا باید خاک مناسب این گیاه را نیز تهیه کرد. انتخاب خاک مناسب به نوع گل بستگی دارد.زهکشی بالای خاک برای این گیاه مناسب است و برای این منظور استفاده از خاک سبک می تواند گزینه خوبی باشد.
میتوانید به خاک این گیاه پرطرفدار، پرلیت و ورمی کولیت اضافه کنید تا هوادهی خاک بیشتر شود و به هیچ عنوان رطوبت در خاک باقی نماند و ریشهی آن نپوسد.
خاک کمپوست نیز مناسب برای گیاه سانسوریا است.
در کل خاک این گیاه باید بافت متوسط و مناسبی داشته باشد و علاوه بر آن به زهکشی مناسب نیز نیاز دارد تا در شرایط مناسب به رشد خود ادامه دهد.
یک نمونه از ترکیب خاک مناسب برای این گیاه ترکیب خاک معمولی و خاک برگ به همراه مقداری شن است.
خاک مناسب سانسوریا برای تکثیر
اگر از گیاه سانسوریا قلمه تهیه کردید و قصد دارید آن را در خاک ریشه دار کنید بهتر است گلدان را پر از ماسه بادی شسته شده کنید و قلمه ها را داخل گلدان قرار بدهید و خاک را کاملا آبیاری کنید و هر زمان آب گلدان کمی پایین رفت مجدد به آن آب اضافه کنید.
اگر قلمه ها را در آب ریشه دار کردید و دارای پاجوش است بهتر است از ترکیب خاک برگ + پرلیت + خاک باغچه برای گلدان استفاده کنید.
لطفا برای خواندن ادامه این مطلب بر روی عکس زیر کلیک کنید.
مجله اینترنتی تحلیلک