دمنوش بارهنگ و بالنگو از دمنوش های مناسبی است که به شدت برای این روزها و مقابله با ویروس کرونا توسط استادان این طب پیشنهاد می شود.
تخم بالنگو چیست؟
در طب ایرانی در اکثر مواقع زمانی که سخن از بالنگو به میان می آید، منظور تخم بالنگو است که اگر در آب خیس بخورد، لعاب می دهد و مزه خاصی ندارد.
مزاجی گرم و تر دارد، مفرح، مقوی قلب و دماغ و معده است و چون باعث تقویت قوه مدبره می شود؛ مقاومت بدن را بالا می برد و در این ایام کرونایی بسیار توصیه می شود.
همچنین در جمیع بیماری های بلغمی، سوداوی و دفع اخلاط سوخته موثر واقع می شود و برای ترفیع اثراتش آن را با گلاب ترکیب می کنند.
بالنگو در از بین بردن ترشحات پشت حلق و درمان زکام نیز موثر است.
بیشتر بخوانید: گل گاوزبان گیاهی با خواص زیاد / نکات مهم درباره مصرف آن
تخم بارهنگ چیست؟
تخم بارهنگ با مزاج سرد و خشک یکی از بخش های مفید گیاه بارهنگ یا لسان الحمل است که همچون تخم بالنگو با قرارگیری در آب لعاب داده و متورم می شود.
در تحقیقات صورت گرفته بر روی تاثیرات این گیاه اثبات شده است که بسیار موثر در رفع خونریزی ها و زخم های ریوی، خون موجود در اخلاط بدن، سل، تنگی نفس، سرفه، آسم برونشیتی، قطع خونریزی و اسهال خونی است.
همچنین در درمان بیماری های کلیوی، کولیک، بیماری کبدی و زردی و برگشت غذا موثر است.
اثرات تخم بارهنگ: قابض، محرک، تب بر، معرق و مدر است.
تهیه دمنوش بارهنگ و بالنگو
مواد مورد نیاز
- آب ۴/۳ لیوان
- گلاب ۴/۱ لیوان
- تخم بالنگو ۱ قاشق چای خوری
- تخم بارهنگ ۱ قاشق چای خوری
طرز تهیه دمنوش بارهنگ و بالنگو
مواد لازم را مخلوط کرده و هم بزنید.
نیم ساعت صبر کنید تا بالنگو و بارهنگ خوب لعاب دهند و سپس به اندازه سر قاشق چای خوری زعفران ساییده اضافه کنید. دوباره هم بزنید و سپس آرام آرام بنوشید.
این مقدار برای بزرگسالان ۲ الی ۳ بار در روز قابل تکرار است. افزودن کمی عسل طبیعی نیز مفید است.
بیشتر بخوانید: چند نوع دمنوش گیاهی مناسب سلامت ریه و مشکلات تنفسی
نکته مهم
هدف از اطلاع رسانی افزایش سطح سواد سلامت در جامعه است. برای مصرف داروهای گیاهی چه برای پیشگیری، چه درمان حتما با پزشک طب سنتی مشورت کنید.
مگر زمانی که دسترسی به پزشک مقدور نباشد در این صورت صرفا برای پیشگیری، پس از مطالعه دقیق موارد منع مصرف و عوارض، با کمترین مقدار ممکن از دستورات داده شده استفاده نمایید.
پیشگیری متفاوت از درمان است.
چنانچه نشانه های سرماخوردگی دارید، باید برای مصرف هر نوع دارویی حتما با پزشک مشورت نمایید.
با تشکر از دکتر علیرضا یارقلی
مجله اینترنتی تحلیلک