معرفی استان بوشهر و نقشه آن
از استانهای جنوبی ایران و هفدهمین استان بزرگ کشور به لحاظ مساحت است که در حاشیه خلیج فارس قرار دارد. مرکز این استان بندر بوشهر است. تحلیلکی های عزیز با ما در معرفی این استان همراه باشید.
معرفی استان بوشهر
- جمعیت
۱٬۱۶۳٬۴۰۰ نفر (براساس سرشماری سال ۱۳۹۵)
- مساحت
۲۲٬۷۴۲ کیلومترمربع
بیشتر بخوانید: مرمت عمارت تاریخی هنری بوشهر
جغرافیای استان بوشهر
این استان از شمال به قسمتی از استان خوزستان و استان کهگیلویه و بویراحمد، از شرق به استان فارس، از جنوب و غرب به خلیج فارس و از جنوب شرق به قسمتی از استان هرمزگان محدود است. این استان با مساحتی حدود ۲۷٬۶۵۳ کیلومتر مربع، جمعیتی برابر ۱٬۱۶۳٬۴۰۰ نفر دارد. بوشهر با خلیج فارس بیش از ۷۰۷ کیلومتر مرز دریایی دارد و میان ۲۷درجه و ۱۹دقیقه تا ۳۰درجه و ۱۶دقیقه عرض شمالی و ۵۰درجه و ۱دقیقه تا ۵۲درجه و ۵۹دقیقه طول شرقی از نصفالنهار گرینویچ قرار دارد.
این استان به علت قرارگیری در ساحل استراتژیک خلیج پارس، صادرات و واردات دریایی، صنعت صیادی، وجود ذخایر نفت و گاز (پارس جنوبی و شمالی)، کشاورزی، نخلداری و وجود نیروگاه هستهای از اهمیت راهبردی و اقتصادی برخوردار است؛ به گونهای که پایتخت انرژی ایران لقب گرفته است.
مردم استان
زبان مردم این استان در بیشتر مناطق فارسی است. مناطق شمالی این استان با گویشی از زبان لری تکلم میکنند. لهجهها و گویشها در روستاها بیشتر از شهرها تنوع دارد. برخی از اهالی جزیرهٔ شیف و بنادر کنگان و عسلویه نیز به زبان عربی صحبت میکنند. فارسی در منطقه با گویش بردستانی گفتگو میشود، هرچند زبان اچمی نیز گویش ور دارد. مردم سواحل خلیج فارس و جزایر آن به گویشی صحبت میکنند که رگههایی از گویشها و زبانهای شبانکارهای، بلوچی، ترکمنی، لری و برخی واژههای انگلیسی، هلندی، پرتغالی، هندی و عربی را داراست ولی استخوانبندی و ریشهٔ آن فارسی است.
بیشتر از ۹۹٪ از مردم این استان مسلمان شیعه هستند. همچنین در بعضی از مناطق جنوبی استان بوشهر (شهرستان کنگان و عسلویه در جنوب شرق استان و جزیرهٔ شیف) اقلیتی از اهل سنت زندگی مینمایند.
نقشه و شهرستان های استان بوشهر
- بوشهر
- تنگستان
- جم
- دشتستان
- دشتی
- دیر
- دیلم
- عسلویه
- کنگان
- گناوه
مجله اینترنتی تحلیلک