معرفی کرمانشاه و نقشه این استان
کرمانشاهان با مساحت ۲۴٬۶۴۰ کیلومتر مربع، هفدهمین استان ایران از نظر وسعت بهشمار میرود. تحلیلکی های عزیز با ما در معرفی این استان همراه باشید.
معرفی استان کرمانشاه
- جمعیت
۱٬۹۵۲٬۴۳۴ نفر (براساس سرشماری سال ۱۳۹۵)
- مساحت
۲۵٬۰۰۹ کیلومترمربع
جغرافیای استان کرمانشاه
کرمانشاه از دید گوناگونی آب و هوایی دارای تنوع زیادی است از لحاظ آب و هوایی دارای چهار فصل در یک زمان است برای نمونه قصر شیرین دارای آب و هوای گرم و سنقر و پاوه دارای آب و هوای سرد و معتدل و کرمانشاه و اسلامآباد غرب دارای آب و هوای معتدل و خشک هستند.
این استان از شمال به استان کردستان، از جنوب به استانهای لرستان و ایلام، از شرق به استان همدان و از غرب با کشور عراق همجوار است و بیش از ۳۳۰ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد.
مردم استان
زبانها و گویشهای گوناگون کُردی همچون کلهری، کرمانشاهی، جافی، لکی، کلیایی، کردی گورانی، سورانی، پاوهای، ژاو رودی، لهونی، بالاجوبی، اورامی، گوران و اقلیتیهایی از زبانهای دیگر همچون فارسی کرمانشاهی و ترکی سنقری از گونههای گویشی و زبانی در استان کرمانشاه هستند. این استان از دیدگاه مذهبی نیز دارای گوناگونی بسیار زیادی است.
ترکهای استان در کنار کردهای کلیایی در شهر سنقر زندگی میکنند. آنان به زبان ترکی سنقری سخن میگویند. زبان سنقری فرم انتقالی از زبان ترکی آذربایجانی به زبان ترکی خراسانی است. همچنین زبان سنقری به عنوان گویشی از زبان ترکی آذربایجانی یاد میشود.
در دو قرن گذشته عدهای از مردم مناطق مختلف به ویژه همدان، اراک، اصفهان، سمنان و… به این شهر مهاجرت کردند. تأثیر این مهاجرتها را میتوان در ایجاد لهجه فارسی کرمانشاهی مشاهده کرد. برخی از خاندانها از جمله خاندانهای آل آقا، خاندان نجومی، میبدی، جلیلی، فیض مهدوی، شهرستانی، صدوقی، محمّدی عراقی، کزازی، جابری، دزفولی و … نیز به دلایل مذهبی به این استان مهاجرت کردند.
بیشتر بخوانید: معرفی موزه عبرت / یکی از مکان های گردشگری سیاه پایتخت
نقشه شهرستان های استان کرمانشاه
بنا بر تقسیمات کشوری کنونی، این استان شامل ۱۴ شهرستان، ۳۱ مرکز شهری، ۸۶ دهستان و ۲۷۹۳ آبادی دارای سکنه است.
- اسلامآباد غرب
- پاوه
- ثلاث باباجانی
- جوانرود
- دالاهو
- روانسر
- سرپل ذهاب
- سنقر
- صحنه
- قصر شیرین
- کرمانشاه
- کنگاور
- گیلانغرب
- هرسین
مجله اینترنتی تحلیلک