مقایسه آی او اس و اندروید / تاریخچه ios و Android
امروزه در بازار همه تنها رقابت بین دو مدل گوشی اندروید (Android) و آی او اس (ios) را میبینند. سهم Android از بازار گوشیهای هوشمند ۷۵ درصد و سهم آی او اس در حدود ۲۳ درصد است. سایر تلفنهای همراه تنها ۲ درصد از سهم کل بازار را دارند که گوشیهای چندان شناخته شدهای هم نیستند.
بنابراین میتوان گفت کاربران به دو دسته کلی تقسیم میشوند. طرفداران Android و طرفداران آی او اس (ios). این موضوع قابل انکار نیست که برخی حاضرند هزینه بیشتری را صرف خرید گوشی کنند تا گوشی آی او اس (ios) در دستشان باشد. برخی دیگر از کاربران از محدودیتهای آی او اس (ios) راضی نیستند و ترجیج میدهند Android را انتخاب کنند. در ادامه با مقایسه آی او اس و اندروید همراه ما باشید.
تاریخچه سیستم عامل اندروید (Android) و آی او اس (ios)
در سال ۲۰۰۳ اندی روبین (Andy Rubin) از سیستم عامل اندروزید (Android) رونمایی کرد. اندروید ابتدا برای دوربینها طراحی شده بود و بعد برای گوشی مورد استفاده قرار گرفت. مهم ترین دلیلی که اندروید برای گوشی طراحی شد، رقابت با ویندوز فون بود.
مشکل اساسی روبین نداشتن سرمایه برای رقابت بود. به همین دلیل به سمت گوگل رفت تا بتواند پشتوانه مالی خود را فراهم کند. بعد از آن همه چیز مثل یک راز نگه داشته شد تا چند سال بعد نصف بیشتر کاربران در جیبشان یک گوشی اندروید بود.
بیشتر بخوانید: کلاب هاوس چیست؟ / صفر تا صد ClubHouse
در سال ۲۰۰۷ آیفون کار خودش را شروع کرد. در این زمان اندروید هنوز کارش تمام نشده بود و سازندهها میگفتند هنوز تکمیل نشده است. اما از طرف دیگر آی او اس جایگاه خودش را در کشورهای مختلف پیدا کرده بود. سیستم عامل اندروید با همکاری شرکتهای مختلفی راه اندازی شد؛ موتورولا، گوگل، اچ تی سی و سامسونگ از جمله این شرکتها بودند.
اولین گوشی اندرویدی، اچ تی سی دریم (HTC Dream) بود. این گوشی با همکاری شرکت T-Moble ساخته شد. ظاهر اچ تی سی عجیب بود و از طرف مشتریان مورد استقبال خوبی قرار گرفت. البته همه میدانستند سیستم عامل این گوشی راه زیادی برای پیشرفت دارد.
مقایسه آی او اس و اندروید
در سال ۲۰۰۵ استیو جابز گفته بود اپل تصمیم دارد یک رایانه مک را کوچک کرده و در اختیار کاربران قرار دهد. در سال ۲۰۰۷ اولین نسخه آی او اس ساخته و در اختیار مشتریان قرار گرفت و فروش بسیار خوبی را به ثبت رساند. در آن زمان هیچ نقدی به آی او اس زده نشد و همه میدانستند این اسمارت فون چقدر بینظیر است. بزرگترین مشکل قیمت بسیار بالای آن بود که باعث میشد هر کسی نتواند آن را بخرد. قیمت این گوشی ۴۹۹ دلار بود. این قیمت را با اولین گوشی اندروید مقایسه کنید که قیمت ۱۷۹ دلار داشت. البته امروزه پرچمدارهای اندورید و آیفون قیمت مشابهی دارند.
آیا میدانید کدام گوشی آیفون توانست اندروید را چند سال عقب نشان دهد؟
آیفون ۶ و آیفون ۶ پلاس توانستند اندروید را چندین سال عقبتر نشان دهند. این گوشی توسط ۲۲۰ میلیون نفر خریداری شد و سومین گوشی پر فروش در جهان شناخته شد. این در حالی است که پرفروشترین گوشی اندروید گالکسی اس ۴ سامسونگ است که توانست تنها ۸۰ میلیون از آن را به فروش برساند.
در نهایت اینکه کدام سیستم عامل توسط کاربر ترجیح داده میشود عملا یک انتخاب کاملا شخصی و سلیقهای است. اما اگر به دنبال جوابی برای پرفروشتر بودن گوشیهای اندروید نسبت به آی او اس میگردید جواب آزادتر گذاشتن کاربر برای نصب برنامهها و رابط کاربری راحتتر است. در مقابل میتوان گفت گوشیهای آی او اس تا حد زیادی محدودتر هستند. برای گوشیهای اندوید ۳.۵ میلیون برنامه و برای گوشیهای آی او اس تنها ۲.۵ میلیون برنامه وجود دارد.
مقایسه آی او اس و اندروید
یکی دیگر از عواملی که در انتخاب سیستم عامل بسیار مهم است مصرف انرژی است. وقعا نمیشود باتری ۷۰۰۰ میلی آمپری را فقط با ۳۰۰۰ میلی آمپر مقایسه کرد؛ هر قدر هم که سیستم عامل آی او اس بهینه باشد و چند ساعتی هم بیشتر از محدوده ۳۰۰۰ میلی آمپر دوام بیاورد از نظر شخصی سازی کردن و چیدن ویجتها مختلف داخل صفحه باز هم اندروید برنده این رقابت میشود.
با تمام مزیتهایی که برای اندروید ذکر شد یک سوال مهم مطرح میشود.
اگر قصد فروش گوشی خود را دارید، گوشی اندروید (Android) سریعتر به فروش میرسد یا گوشی آی او اس (ios)؟
جواب آی او اس است. گوشی آیفون ارزش خود را در بلند مدت نیز حفظ میکند.
در نهایت میبینیم که هیچ سیستم عامل برتری وجود ندارد چون کارکرد هر سیستم عامل متفاوت است.
اگر به دنبال یک سیستم عامل جامع با کلی قابلیت جالب و شخصی سازی میگردید بهترین انتخاب اندروید است. اما اگر به دنبال یک گوشی خاص با طراحی فوقالعاده هستید که ارزش پول زیادی که پرداخت میکنید را برایتان حفظ کند انتخاب آیفون هرگز کار غلطی نیست.
نظر شما درباره این مقایسه آی او اس و اندروید چیست؟ خودتان طرفدار کدام سیستم عامل هستید و چه چیزی باعث مهم بودنش میشود؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید…
مجله اینترنتی تحلیلک