معرفی کتاب آزادی حیوانات نوشته پیتر سینگر
درباره نویسنده
پیتر آلبرت دیوید سینگر (Peter Albert David Singer)، (زادهی ۶ ژوئیهی ۱۹۴۶) یکی از فیلسوفان معاصر استرالیا و استاد اخلاق زیستشناختی در دانشگاه پرینستون در ایالات متحدهی آمریکا و مرکز فلسفهی کاربردی و اخلاق دانشگاه ملبورن است.
کتاب آزادی حیوانات او، معروفترین اثر اوست.
سینگر بهویژه بهواسطهی کتاب (آزادی حیوانات) به شهرت رسید که در آن فواید گیاهخواری را بررسی و استدلال میکند. او در این کتاب به نقد دامداری صنعتی و گوشتخواری میپردازد. وی تبار یهودی دارد. در زمینهی گیاهخواری و حمایت از حیوانات مقالاتی نوشتهاست.
تخصص او اخلاق کاربردی است و از منظر یک سکولار و فایدهباور، مباحث اخلاقی را مطرح میکند. همچنین وی معتقد است به لحاظ اخلاقی، حمایت نکردن از کودکان فقیر در حال مرگ، با کشتن آدمها تفاوت چندانی ندارد. او با همین نوع نگرش از فقیران حمایت میکند و راهحلی نیز برای از میان بردن فقر جهانی ارایه دادهاست، که بر مبنای کمک افرادی است که درآمدی بیش از نیاز خود دارند. وی همچنین معتقد است، جلوگیری از اظهار نظر در مورد هولوکاست، نقض آزادی بیان است.
از آثار منتشرشدهی او میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
(دیگردوستی موثر)
(یک جهان، اخلاق جهانیشدن)
(هگل)
(مارکس، درآمدی بسیار کوتاه)
(چپ داروینی سیاست، تکامل و همکاری)
درباره کتاب آزادی حیوانات
نظر نویسنده درباره کتاب
مردم اغلب از من می پرسند که وقتی چهل سال قبل، کتاب آزادی حیوانات منتشر شد، انتظار وقوع چه اتفاقی را داشتم؟
چیزی که انتظار نداشتم این بود که کتاب به صورت پیوسته، طی چهل سال بعدی تجدید چاپ شود! البته انتشار نسخهی الکترونیکی آن را هم انتظار نداشتم، زیرا خیلی پیش از آنکه اینترنتی وجود داشته باشد یا کسی کامپیوتر شخصی داشته باشد، این کتاب با یک ماشین تحریر، تایپ شده بود.
برشهایی از کتاب آزادی حیوانات
نخست ضروری است نگرش مردم به حیوانات را تغییر دهیم، و این کار ویژه سخت خواهد بود، زیرا همانگونه که فصلهای پنجم و ششم کتاب نشان میدهد، مردم در دلیلتراشی برای انجام دادن آنچه خواهان انجام دادنش هستند بسیار خبرهاند.
در مقابل آن دسته از فرضهای واقعگرایانهتر، میتوانیم خوشحال باشیم از این که بهرغم موانع، پیشرفت معناداری هم کردهایم.
البته این واقعیت تاسفبار هم وجود دارد که امروزه، چهل سال بعد از انتشار اثر، حیوانات همچنان در مقیاسی کلان در معرض سوءرفتار قرار دارند، اما نباید از ایجاد تغییری مثبت در زندگی آنها نومید شویم.
در بسیاری از قسمتهای جهان، از جمله اروپا و ایالات متحده، تغییر شایان توجهی در نگاه به حیوانات رخ داده است.
جنبش نیرومند حمایت از حیوانات که آرزوی شکلگیریاش را داشتم اکنون وجود دارد، و اطلاعات بهدستآمده به پاس ویدئوهای مخفی و اینترنت نمیتواند انکار یا سرکوب گردد.
شاید رواج گیاهخواری یا وگن شدن و شمار همچنان بزرگتر کسانی که مصرف گوشت را بنا به دلایل اخلاقی و سلامتی، کاهش دادهاند حتی رضایتبخشتر باشد.
به رغم همهی اینها، احتمالا اکنون در مقایسه با قبل همچنان حیوانات بیشتری در دستان انسانها رنج میکشند. دلیلش آن است که در مقایسه با قبل، انسانهای ثروتمند بیشتری در جهان هستند و برآورده ساختن تقاضای آنها برای گوشت به معنای بسط گسترده دامداری صنعتی، خصوصا در چین، بوده است. اما بیان این واقعیت بهعنوان نشانهای بر این که حامیان حیوانات هیچ پیشرفتی نکردهاند مثل این است که بگوییم از آنجا که امروزه در مقایسه با سال ۱۸۰۰ بردههای بیشتری در جهان هستند، جنبش ضدبردهداری هیچ موفقیتی نداشتهاست.
امیدواریم از مطالعه کتاب آزادی حیوانات نوشته پیتر سینگر لذت ببرید و برای دیدن سایر معرفی کتاب ها به بخش معرفی کتاب مراجعه کنید.
مجله اینترنتی تحلیلک