جمعه/ 15 فروردین / 1404

کسب و کار خانگی

کسب و کار خانگی به آن دسته از کسب و کارهایی گفته می شود که صرفا یک یا چند نفر از اعضای خانواده در آن به فعالیت اقتصادی مشغول باشند.

کسب و کار خانگی چیست؟

کسب و کار خانگی به آن دسته از کسب و کارهایی گفته می شود که صرفا یک یا چند نفر از اعضای خانواده در آن به فعالیت اقتصادی مشغول باشند.

کسب و کار خانگی شاید در نگاه اول درآمدزا نباشند، اما حقیقت این است که در تمام دنیا مشاغل خانگی مورد استقبال واقع شده و به سرعت در حال رواج است.

به گفته کارشناسان، کسب و کار خانگی یکی از بهترین و مطمئن ترین راه های درآمدزایی و کاهش نرخ بیکاری شناخته می شوند.

کسب و کار خانگی یک منبع مهم اشتغال به ویژه برای زنان بشمار می رود.

اهمیت مشاغل خانگی و نقش آن در کاهش بیکاری تا آنجاست که در سال ۱۳۸۹ قانون ساماندهی مشاغل خانگی به تصویب رسید و جهت اجرا به وزارت کار و اموراجتماعی وقت ابلاغ شد. بر اساس ماده یک این قانون، دولت موظف است به استناد اصول ۲۸ و ۴۳ قانون اساسی و با توجه به سند چشم‌انداز بیست ساله، مشاغل خانگی را مطابق این قانون ساماندهی و زمینه ایجاد اشتغال برای این گونه متقاضیان را فراهم کند.

در حال حاضر ایتالیا، استرالیا، انگلستان و چین از جمله کشورهای موفق در زمینه کسب و کار خانگی و کارآفرینی خانوادگی بشمار می روند.

گزارش ها نشان داده است که بیش از ۵۰ درصد مشاغل کوچک در انگلیس در خانه انجام می‌شود تا جایی که اشتغال به کسب و کارهای خانگی در سال ۲۰۱۴ حدود ۴۰۰ میلیون پوند در اقتصاد این کشور تاثیر داشته است. امروز اشتغال خانگی به دلیل ریسک‌پذیری پایین، کاهش مصرف انرژی، خلاقیت بیشتر و سرمایه‌گذاری کمتر مورد اقبال و توجه بسیار قرار گرفته است.

تایوانی ها یک شعار اقتصادی جالب دارند: هر خانه یک کارخانه و هرکارخانه یک خانه! این شعار را اولین بار با هدف توسعه کسب وکارهای کوچک انتخاب کردند.

کار کردن در خانه کیفیت زندگی افراد را بهبود می‌بخشد، چون وقت بیشتری برای خانواده و تربیت و پرورش فرزندان می‌گذارند و بدون اینکه اجباری به ترک منزل و ساعت ها ماندن در شلوغی خیابان ها و ترافیک داشته باشند، با خیالی آسوده و بدون دغدغه به فعالیت اقتصادی در خانه می‌پردازند.

با توجه به اهمیت کسب وکارهای خانگی و تاکید صاحب نظران بر درآمدزایی و اشتغال زایی بالای این مشاغل، اگر کمی وقت بگذارید و فرصت های شغلی منطقه خود را شناسایی کنید، حتما یک شغل خوب و پردرآمد برای خود درست خواهید کرد.

 

چند نمونه از کسب وکارهای خانگی

-بافته های داری و زیراندازها

-صنایع دستی چرمی

-ساخت عروسک

-صنایع غذایی (تولید و بسته بند ترشیجات، سبزی خشک و…)

-رو دوزی های سنتی

-شبه قالی

-نمد

-مکرومه بافی

-گلسازی

-ساخت جعبه های فانتزی

و…

مجله اینترنتی تحلیلک

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x