معرفی کتاب «یک عاشقانه ی آرام»
درباره نویسنده
نادر ابراهیمی متولد ۱۴ فروردین ۱۳۱۵ در تهران است و در ۱۶ خرداد ۱۳۸۷ درگذشت.
نادر ابراهیمی داستاننویس معاصر ایرانی بود. او علاوه بر نوشتن رمان و داستان کوتاه در زمینههای فیلمسازی، ترانهسرایی، ترجمه و روزنامهنگاری نیز فعالیت کردهاست. ابراهیمی همراه بهرام بیضایی و ابراهیم گلستان از اندک سخنوران ایرانی بهشمار میرود که هم در سینما و هم در ادبیات کار کرده و شناخته شده بودهاند.
بیش از نود کتاب از ابراهیمی منتشر شده است.
معرفی کتاب «یک عاشقانه ی آرام»
یک عاشقانه ی آرام نوشته نادر ابراهیمی روایت زندگى گیله مرد، معلم ادبیات است که قبل از سال ۵٧ مشغول فعالیت سیاسی است و مدتى هم توسط ساواک دستگیر و ممنوع الکار شده است.
گیله مرد دلبسته دخترى آذرى به نام عسل می شود و با او ازدواج می کند.
به طور کلى داستان زندگى زوج جوانى را بازگو می کند که با مشکلات و فشار زندگى دست و پنجه نرم می کنند و با وجود همه مشکلات سعى می کنند زندگی شان همیشه عاشقانه باشد و دچار روزمرگی نشود.
در جاى جاى کتاب یک عاشقانه ی آرام جملات لطیف و عاشقانه دیده می شود. برخى معتقدند این کتاب داستان زندگى اصلى نویسنده است که به همسرش تقدیم کرده است.
مردم به واسطه علاقه اى که به این زوج دارند به آنها کمک می کنند.
گیله مرد در برهه اى از زمان قرار گرفته که مجبور است گاهى به گذشته سرک بکشد و جمله هایى ظریف و عاشقانه به کار ببرد.
از «بیست و سه روز اول» شکنجهاش در زندان بگوید و نامهای از زندان «تفرجگاه عاشقان؛ زندان قزلقلعه–بند سه» را بلندبلند برایمان بخواند.
از اینکه دلشکسته و سرگردان برای یافتن «عسل اصل» به آذربایجان رفته است بگوید و «برنامهی هفتگیای» را که با همسرش چون «دیدم محتاج برنامهای هستیم» گذاشته است را نشانمان بدهد.
نقطه قوت اصلى کتاب یک عاشقانه ی آرام همان لحن و بیان فوق العاده نادر ابراهیمى است.
کل کتاب روند و مراحل و برنامه ریزی زندگی مبتنی بر عشق این زوج است که نادر ابراهیمی با زبانی شاعرانه، عشقی شاعرانه و زیبا را بیان می کند.
عاشقانی که سعی می کنند در لحظه لحظه با هم بودن عاشق هم باشند و نگذارند عشقشان به رخوت و عادت کشیده شود و عاشقانی که با زمان مبارزه می کنند.
برشی از کتاب
مگذار که عشق، به عادت دوست داشتن تبدیل شود!
مگذار که حتی آب دادن گل های باغچه، به عادت آب دادن گل های باغچه تبدیل شود!
عشق، عادت به دوست داشتن و سخت دوست داشتن دیگری نیست، پیوسته نو کردن خواستنی ست که خود پیوسته خواهان نو شدن است و دیگرگون شدن.
تازگی، ذات عشق است و طراوت بافت عشق.
چگونه می شود تازگی و طراوت را از عشق گرفت و عشق همچنان عشق بماند؟
امیدواریم از خواندن کتاب یک عاشقانه ی آرام لذت ببرید. با سایر معرفی های کتاب با مجله اینترنتی تحلیلک همراه باشید.
مجله اینترنتی تحلیلک