جمعه/ 2 آذر / 1403
Search
Close this search box.
درس بیست و نهم دروس هیئت - دایره وسط سماء رؤیت، یا دایره عرض اقلیم رؤیت

مرداد 22, 1401

درس بیست و نهم دروس هیئت - دایره وسط سماء رؤیت، یا دایره عرض اقلیم رؤیت

دایره وسط سماء رؤیت یا دایره عرض اقلیم رؤیت

درس بیست و نهم دروس هیئت – دایره وسط سماء رؤیت، یا دایره عرض اقلیم رؤیت: در علم هیأت از هشت اقلیم بحث می شود: هفت اقلیم زمینی و یک اقلیم آسمانی. در صحف عرفانی نیز از هشت اقلیم سخن بمیان می آید: هفت اقلیم ارضی و یک اقلیم فوق طبیعت و ورای آن که آنرا عالم منفصل نیز می گویند.

دایره اول السموت، دایره مشرق و مغرب

دایره اول السموت، دایره مشرق و مغرب

درس بیست و هشتم دروس هیئت – دایره اول السموت، دایره مشرق و مغرب: جمع سمت سموت است مثل رخت و رخوت، و شرط و شروط و نظائر آنها. و دائره اول السموت مبدء سمت است که اوّل سموت است. در بسیاری از کتابها اول السموت به اوّل السموات تحریف شده است که کاتب یا حروف چین آنرا سماوات جمع سماء پنداشته است.

درس بیست و هفتم دروس هیئت - دایره ارتفاع

دایره ارتفاع

درس بیست و هفتم دروس هیئت – دایره ارتفاع: آن را بدین جهت دائره ارتفاع گویند که ارتفاع و انحطاط کوکب و اجزاء فلک یعنی اجزاء قبه جسم کل که بر سطح فلک اعلی برده میشوند، بدو معلووم شود.

درس بیست و ششم دروس هیئت - فلک هیوی و عرض بلد

فلک هیوی و عرض بلد

درس بیست و ششم دروس هیئت – فلک هیوی و عرض بلد: هیأت فلک -یعنی قبّه جسم کل- نسبت به زمین، از سخن سرایان به خیمه و کِلّه تشبیه و تعبیر شده است.

بخش دوم درس بیست و پنجم دروس هیئت - دلیل نامگذاری دایره نصف النهار

دلیل نامگذاری دایره نصف النهار

درس بیست و پنجم دروس هیئت – دلیل نامگذاری دایره نصف النهار: در شرع محمّدی -علی صادعه الصلوه والسلام- در تعیین مواقیت عبادات، مقدار یوم مابین طلوع فجر ثانی یعنی صبح صادق تا زوال حمره مشرقیه از قِمَّه الرأس که دالّ بر غروب شمس است، می باشد؛ و مقدار شب از غروب شمس تا طلوع فجر ثانی.

طالع و شرف و هبوط کواکب

طالع و شرف و هبوط کواکب

درس بیست و چهارم دروس هیئت – طالع و شرف و هبوط کواکب: دائره نصف النهار را بدین سبب دائره نصف النهار گویند که چون مرکز جرم شمس مثلاً، به حرکت اولی در فوق الارض با او موافات کند یعنی بدو رسد، زمان روز به تقریب نصف شود؛ و به بیان دیگر قوس نهار شمس در آن هنگام به تقریب نصف شود.

زندگینامه آلفرد هیچکاک

زندگینامه آلفرد هیچکاک معروف ترین کارگردان جهان

آلفرد هیچکاک کارگردان معروف آمریکایی در لندن و در خانواده ای کاتولیک وتولد شد. او در آغاز جوانی کار حرفه ای خود را با ساخت تیتراژ فیلم آغاز کرد و بعدها به دلیل استعدادی که داشت توانست دستیار کارگردان شود. هیچکاک در سال ۱۹۲۵ اولین فیلم خود با نام مستاجر را ساخت و پس از ساخت به چنان شهرتی رسید که همواره نام او هم رده فیلم سازان توانمند قرار گرفت.