۸ نکته مهم برای داشتن یک رابطه سالم و پایدار
این روزها داشتن یک رابطه سالم و پایدار برای بسیاری از افراد جامعه به یک رویای دست نیافتنی تبدیل شده است، اما واقعاً دلیل این امر چیست؟ چرا درصد بالایی از جامعه برای داشتن یک رابطه سالم و پایدار دچار مشکل هستند و برای حل این مشکل باید چه کاری انجام داد؟ امروز در این مقاله قصد داریم تا ۸ نکته مهم برای داشتن یک رابطه سالم را برای شما عزیزان معرفی کنیم تا بتوانید درک درستی از یک رابطه داشته باشید تا در آینده احساسات شما از طرف دیگران به بازی گرفته نشود.
قبل از اینکه به سراغ ۸ نکته مهم برای داشتن یک رابطه سالم برویم، به شما پیشنهاد میکنیم همیشه لیست سوالاتی که باید قبل از رابطه از طرف مقابل بپرسید را همراه داشته باشید تا فرد اشتباهی را برای شروع رابطه انتخاب نکنید!
شناختن استعدادهای او و ارزش نهادن بر آن
یکی از مهمترین اصول داشتن یک رابطه سالم و پایدار شناختن استعدادهای فرد مقابل و تشویق کردن اون بابت تواناییهایش است. فرض کنید که طرف مقابل شما یک نقاش خوب باشد و دوست داشته باشد که لحظات خوب را با نقاشی ثبت کند. به جای اینکه از کار او ایراد بگیرید و یا او را به خاطر اتلاف وقت سرزنش کنید، به خاطر ارزشی که برای رابطهتان قائل شده است از او تشکر کنید و به او اجازه دهید که واقعاً حس کند که شما نه تنها او، بلکه تواناییهایش را نیز دوست دارید.
در نظر گرفتن شرایط فرد مقابل
یک رابطه متشکل از دو فرد است و هر تصمیمی که یکی از طرفین اتخاذ کند، صد در صد تاثیر مستقیم روی فرد دیگر رابطه دارد. از این رو، بسیار مهم است که هر تصمیمی که میخواهید بگیرید، در ابتدا با او مشورت کنید و خود را جای او بگذارید. با انجام این کار، شما میتوانید یک رابطه سالم و پایدار خوب داشته باشید.
فراموش نکنید، هیچکسی کامل نیست
این بحث فقط مختص به رابطههای عاشقانه و ازدواج نیست! هیچگاه این موضوع را فراموش نکنید که خداوند هیچ فردی را بدون عیب نیافریده است! همه ما ایرادهایی داریم که خودمان بهتر از هر کسی نسبت به آنها آگاه هستیم، پس نباید فراموش کنیم که فرد مقابل ما نیز شرایطی مشابه به ما دارد.
با دانستن این نکته، از دعوا و جر و بحثهای بیهوده ایمن میمانید. برای مثال، شاید شما بخواهید که به یک کنسرت موسیقی بروید ولی شریک عاطفی شما نسبت به مکانهای شلوغ و سقفبسته حساس است و نمیتواند زمان زیادی را در آنجا بماند. با دانستن این نکته شما میتوانید یک راه حل مناسب برای این مشکل پیدا کنید.
بعد از هر مشاجره، به خود کمی استراحت دهید
هیچ رابطهای وجود ندارد که در آن مشاجره و دعوا وجود نداشته باشد، اما باید به این نکته دقت کنیم که ما نباید اجازه دهیم که مشاجرههای بزرگ و کوچک بتوانند به راحتی امنیت روابط ما را تهدید کنند! پس چاره چیست؟ بهترین کار در مواجه با مشکلات خانوادگی این است که یک مدت کوتاهی به یکدیگر استراحت بدهید و زمانی که آرام شدید، در آرامش کامل به حل مشکل بپردازید.
همانطور که در پاراگرافهای قبلی به این موضوع اشاره کردیم، شما باید سعی کنید که در شرایط سخت، فرد مقابل و شرایط او را نیز در نظر بگیرید. شاید او در آن لحظه عصبانی بوده و حرفی را زده که واقعاً قصد و نیت بدی پشت آن نبوده است. شما وقتی بعد از گذشت چند دقیقه یا حتی چند ساعت دوباره در مورد آن موضوع باهم صحبت کنید، مطمئناً با روانی آرامتر به مکالمه خواهید پرداخت.
تفریحات مشترک پیدا کنید
هیچچیز جذابتر از این نیست که شما با فردی که دوست دارید، علایق و تفریحات مشترک داشته باشید. یک قلم و کاغذ بردارید و لیست کارهای مورد علاقه خودتان را روی آن بنویسید. سپس، با هم به بررسی این تفریحات بپردازید و ببینید کدام یک از آنها در هر دو شما مشترک است! البته به چالش کشیدن خودتان نیز میتواند جذاب باشد، پس گاهی کارهایی را انجام دهید که فرد مقابل آن را دوست دارد ولی شما تا به حال انجام ندادهاید. این کار باعث میشود که علاقه بین شما دو نفر بیشتر و بیشتر شود.
او مسئول کمبودهای مالی شما در گذشته نیست
شاید بزرگترین دلیل ناکامیهای ما در روابط این باشد که گاهی فراموش میکنیم که ما باید با هم به خواستههایمان برسیم و فرد مقابل ما مسئول خواسته و کمبودهای مالی ما در گذشته نیست! رابطه مانند یک دوچرخه سواری دونفره است، اگر فقط یک نفر در رابطه تمام کارها را انجام دهد و شما فقط در آنجا حضور داشته باشید، اتمام این رابطه دیگر یک اتفاق نخواهد بود، بلکه یک پیامد واضح است.
البته منظور ما این نیست که تمام رویاهای خود را کنار بگذارید، بلکه تلاش کنید تا با کمک یکدیگر به رویاهایتان برسید، او مسئول جبران کردن کمکاریهای گذشته از طرف خانواده شما نیست!
خوشحال باشید تا بتوانید خوشحالی را به او هدیه کنید
شما نمیتوانید با ناراحتی که در دل خود حمل میکنید یک رابطه شاد داشته باشید. برای اینکه بتوانید واقعا فرد مقابل را خوشحال کنید، لازم است که شما واقعاً شاد باشید و صرفاً تظاهر به خوشحال بودن نکنید! طبیعی است که گاهی اوقات حال روحی شما خوب نباشد، در این موقعیتها از شریک عاطفی خود کمک بخواهید و مشکل خود را با او بازگو کنید تا او نیز بتواند به بهبود حال شما کمک کند.
کارهای شما نباید از روی لطف یا وظیفه باشد
به عنوان آخرین نکته که شاید مهمترین نکته برای داشتن یک رابطه سالم و پایدار باشد، به ایستگاه “لطف یا وظیفه” میرسیم. شما در رابطه اگر کاری را از روی حس وظیفه و یا لطف انجام دهید، مطمئن باشید که کار شما به جای شاد کردن دل طرف مقابل، بیشتر به او ضربه خواهد زد! تکلیف خودتان را روشن کنید و تمام افکار کودکانه را کنار بگذارید و اگر میخواهید کاری را برای خوشحالی او انجام دهید، از ته دل و از روی عشق انجام دهید و نه چیز دیگر!
حرف آخر
در این مقاله سعی کردیم کاربردیترین نکات را برای داشتن یک رابطه عاطفی سالم و پایدار را برای شما عزیزان بازگو کنیم و امیدواریم که این نکات تاثیر مثبتی در روند زندگی عاطفی شما داشته باشند. اگر به نظر شما، نکتهای در مقاله ذکر نشده است که ارزش گفته شدن را دارد، لطفاً در بخش کامنتها برای ما بنویسید.
انتهای رپرتاژ آگهی