شنبه/ 3 آذر / 1403
Search
Close this search box.
۱۰ بازی برای کودکان خجالتی

۱۰ بازی برای کودکان خجالتی

رفع کم رویی و خجالت کودکان از مسائلی است که همواره ذهن والدین را به خود درگیر میکند چراکه ممکن است در صورت درمان نشدن در آینده کودک را دچار مشکلات زیادی کند. از نگاه پژوهشگران بهترین روش درمان برای کودکان خجالتی استفاده از بازی درمانی است. والدین یا مربیان کودک می توانند با استفاده از بازی هایی مثل تکمیل جملات، مسابقه گویندگی، معلم بازی و ... خجالتی بودن کودکان را درمان کنند.

۱۰ بازی برای کودکان خجالتی

خجالتی بودن، کم‌رویی و انزوای اجتماعی کودکان یک مشکل اساسی است که اگر از کودکی برطرف نشود ممکن است تغییر آن در بزرگسالی دشوار و غیرممکن باشد.

کم‌رویی معمولاً به دلیل کمبود اعتماد به نفس ایجاد می‌شود. کودک کم‌ رو مهارت‌ های ارتباط اجتماعی را به خوبی فرا نگرفته و توانایی ابراز وجود ندارد. اما این چیزی نیست که نتوانید اصلاحش کنید.

شما می‌توانید با یکسری بازی‌ها، هم او را سرگرم کنید، هم تجربه نقش‌های اجتماعی مختلف را به او بدهید و هم مهارت‌های اجتماعی و ابراز وجود را در او پرورش دهید.

بازی برای کودکان خجالتی

۱۰ بازی برای کودکان خجالتی
۱۰ بازی برای کودکان خجالتی

بازی برای کودکان خجالتی

درمان کودکان خجالتی با بازی

به عقیده روانشناسان بهترین راه حل ممکن برای حل خلق و خوی خجالتی بودن کودکان بهره‌مندی از اسباب بازی ها و انواع بازی های مناسب است. چرا که انتقال این خلق و خوی رفتاری به بزرگسالی می تواند مشکلات زیادی را برای کودکان به همراه داشته باشد.

در برخورد با کودکان خجالتی داشتن صبر و حوصله، ارزش دادن به آن‌ها و معاشرت مرحله به مرحله با آن‌ها بسیار مهم است. دقت کنید که هرکدام از این کودکان ریتم خاص خود را دارند و باید از اجبار در برخورد با آن‌ها تا حد ممکن خودداری کنید.

بیشتر بخوانید: نحوه برخورد با کودک خجالتی چگونه است؟

بازی برای کودکان خجالتی

۱۰ بازی برای کودکان خجالتی
۱۰ بازی برای کودکان خجالتی

۱۰ بازی برای کودکان خجالتی

این بازی‌ها را می‌توانید با توجه به سن و توانمندی‌های کودکان در فرصت‌هایی که تمایل به بازی کردن دارند، انجام دهید.

۱ – مسابقه گویندگی

در این بازی هر کودکی سعی می کند متنی را که از قبل تنظیم شده است بدون اشتباه بخواند. (به تقلید از گویندگان اخبار تلویزیون و رادیو) برنده کسی است که مسلط تر از دیگران بوده و کمتر اشتباه داشته باشد.

۲ – مصاحبه تلویزیونی

یکی از کودکان نقش فیلمبردار را با گذاشتن یک شی بر دوش ایفا می کند و فرد دیگر نقش مصاحبه گر را با گرفتن یک شی به عنوان میکروفن بازی می کند و از بچه های دیگر در رابطه با موضوعاتی که از قبل تنظیم شده است، سوالاتی می کند از جمله در زمینه بهداشت دهان و دندان، رفتار در خانواده، رفتار در مدرسه، اطلاعات عمومی و…

۳ – نقل خاطره، داستان، شعر، معما و لطیفه

از کودکان خواسته می شود با آرامش کامل، یکی از خاطرات خود یا داستان و شعری را که یاد دارند برای دیگر اعضای گروه تعریف کنند نتیجه گیری از خاطرات و داستان ها با هدایت بزرگ ترها و توسط اعضای گروه انجام می شود.

۴ – چه کسی می تواند دیگران را بخنداند

یکی از کودکان موظف می شود با انجام حرکات خنده دار، دیگر افراد را بخنداند. از دیگر افراد خواسته می شود در مقابل خندیدن مقاومت کنند چون برنده کسی است که افراد بیشتری را بخنداند.

بیشتر بخوانید: ۱۷ راهکار درمان خجالت کودکان

بازی برای کودکان خجالتی

۵ -کامل کردن یک داستان

یک نفر ابتدای یک داستان را تعریف می کند و از کودکان می خواهد که آن داستان را ادامه دهند. مثال: یک روز یک شکارچی در جنگل با یک شیر برخورد کرد… حالا بقیه داستان را یک نفر از کودکان ادامه می دهد و به همین ترتیب بقیه داستان را سایر کودکان ادامه می دهند.

۶ – کامل کردن یک شعر

یک مصرع از یک شعر خوانده می شود و از کودکان خواسته می شود که مصرع و بیت های بعد را به نحوی که وزن و قافیه به هم نخورد بگویند. برنده کسی است که شعرش نزدیک تر به مضمون اصلی باشد.

۷ – تکمیل جملات

برای کودکان یک سری جملات ناقص می خوانیم و آنها باید حدس بزنند که در جای خالی، چه کلمات و جملاتی را قرار دهند (این موارد می تواند در ابتدا، وسط یا آخر جمله باشد)

مثال:

… بارید و تمام لباس هایم خیس شد.

امروز با آنکه …. راه می رفتم به زمین خوردم.

هر کسی که دوست دارد موفق شود باید……

۸ – پاسخ به پرسش ها

– کودکان باید به سوالات مطرح شده پاسخ صحیح دهند.

مثال: – وقتی هوا سرد می شود چه می کنیم؟

– وقتی هوا گرم می شود چه کاری می کنیم؟

– وقتی بنزین خودرو تمام می شود چه باید کرد؟

– وقتی که هوا تاریک می شود چه باید کرد؟

-وقتی می خواهیم خط صاف رسم کنیم از چه وسیله ای باید استفاده کنیم؟ و سوالاتی از این قبیل.

۹ – داستان سازی با تصاویر

– یک سری از تصاویر مختلف را به کودکان نشان می دهیم و از هر کودک می خواهیم برای آن تصویر، یک داستان تعریف کند.

۱۰ – معلم بودن

این بازی با توجه به هدف های آن می تواند به شکل های مختلف اجرا شود ازجمله شیوه برخورد با بچه های تنبل و درس نخوان، روش های تشویق، روش های تنبیه، مشخصات یک معلم خوب، اخلاق و رفتار کلاسی و مواردی از این قبیل که همه به شکل نمایشی قابل اجراست.

کودکان باید نقش های مختلف را بازی کنند تا به درک احساسات دیگران نائل شوند.

 

مجله اینترنتی تحلیلک

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x