مراقبت از دندان در دوران بارداری
خانم های باردار باید توجه داشته باشند که در دوران حاملگی باید به صورت جدی و با وسواس بیشتر بهداشت دهان و دندان را رعایت کنند. زیرا در این دوران شرایطی به وجود می آید که احتمال پوسیدگی و بیماری لثه افزایش می یابد. بنابراین مراقبت از دندان در دوران بارداری از اهمیت زیادی برخوردار است.
خانم های حامله ممکن است به علت داشتن ویار به طور مکرر و زیاد از مواد قندی، شیرینی ها و یا مواد ترش استفاده کنند که این مواد یکی از عوامل اصلی پوسیدگی دندان ها به شمار می آیند.
بعد از هر بار مصرف مواد غذایی، به خصوص مواد قندی و ترشی ها (لواشک…) دندان هایتان را مسواک کنید.
مراقبت از دندان در دوران بارداری
برخی از خانم های باردار به علت داشتن تهوع در دوران بارداری نمی توانند از خمیر دندان استفاده کنند. در این صورت می توانند از مسواک بدون خمیر دندان استفاده نمایند و بعد از آن برای ضدعفونی کردن محیط دهان و دندان های خود از محلول آب و نمک (نصف قاشق چای خوری نمک در یک لیوان آب جوشیده سرد) به عنوان دهان شویه استفاده کنند.
بهتر است بعد از هر بار استفراغ به دقت دهان و دندان های خود را شسته و از جوش شیرین (نصف قاشق چای خوری جوش شیرین در یک لیوان آب جوشیده سرد شده) به عنوان دهان شویه استفاده کرده و غرغره کنید.
بعد از هر بار استفراغ دندان ها را مسواک کنید و یا حداقل دهان را به طور کامل با آب بشویید.
به این نکته توجه کنید که هرگز نباید با نمک خشک دندان هایتان را مسواک کنید زیرا به علت خاصیت سایندگی زیاد نمک، مینای دندان ساییده شده و ضعیف می گردد.
همچنین در دوران بارداری، مخصوصا در ماه های آخر ظرفیت معده کاهش می یابد. خانم های باردار در هنگام غذا خوردن حجم کمتری را میل می کنند اما تعداد دفعات غذا خوردن آن ها بیشتر می شود و بعد از هر بار غذا خوردن کمتر مسواک می زنند. بنابراین امکان تشکیل پلاک میکروبی که علت اصلی پوسیدگی است افزایش می یابد.
مجله اینترنتی تحلیلک