شنبه/ 3 آذر / 1403
Search
Close this search box.
سالروز عملیات مرصاد

سالروز عملیات مرصاد و هرآنچه که باید درباره آن بدانید

همراهان محترم و همیشگی مجله اینترنتی تحلیلک، در این مطلب تاریخ دقیق سالروز عملیات مرصاد را به همراه هر آنچه که باید درباره این عملیات بدانید برای شما آورده ایم.

سالروز عملیات مرصاد

همراهان محترم و همیشگی مجله اینترنتی تحلیلک، در این مطلب تاریخ دقیق سالروز عملیات مرصاد را به همراه هر آنچه که باید درباره این عملیات بدانید برای شما آورده ایم.

سالروز عملیات مرصاد

سالروز عملیات مرصاد
سالروز عملیات مرصاد

سالروز عملیات مرصاد مصادف با ۵ مرداد است.

سالروز عملیات مرصاد ۱۴۰۱

سالروز عملیات مرصاد ۱۴۰۱ مصادف با چهارشنبه ۵ مرداد ۱۴۰۱، ۲۷ ذی الحجه ۱۴۴۳ و ۲۷ جولای ۲۰۲۲ است.

عملیات مرصاد یکی از بزرگترین افتخارات رزمندگان اسلام در تاریخ معاصر به شمار می‌رود. این عملیات که توسط منافقین طرح‌ریزی شد با مجاهدت و دلاوری‌های نیروهای مسلح و مردمی به شکست انجامید و در تاریخ مقاومت ایران اسلامی به عنوان صفحه درخشانی باقی ماند.

سالروز عملیات مرصاد

در ۲۷ تیر ۱۳۶۷خورشیدی امام (ره) قطعنامه ۵۹۸ شورای امنیت را پذیرفت اما ۶ روز پس از قبول قطعنامه، نیروهای عراقی توافقات خود را زیر پا گذاشته و دوباره به جنوب و حوالی خرمشهر حمله کردند و حتی توانستند تا آستانه تصرف آن پیش روند، این اقدام سبب شد تا نیروهای دفاعی ایران در جبهه‌های جنوبی مستقر شوند.

در این زمان گروهک مجاهدین، عملیاتی با نام فروغ جاویدان و با شعار از «مهران تا تهران» آغاز کرد و رژیم بعث نیز راه نفوذ را برای این گروهک تروریستی باز گذاشت. آنها با تصور این‌که پذیرش قطعنامه ۵۹۸ ناشی از جدایی ملت و دولت است، سعی در رسیدن به اهداف پلید خود کردند.

مسعود رجوی سردسته منافقین در آستانه این عملیات به نیروهای خود گفت: «هرجا پای بگذاریم، توده‌های مردم به ما خواهند پیوست و زندانیانی که آزاد می‌کنیم، همیار ما برای پیروزی خواهند بود… شما احتیاجی ندارید که چیزی با خود حمل کنید. ما مثل ماهی در دریای جمعیت شنا خواهیم کرد. آنها هر چه بخواهید به شما خواهند داد.»

وی همچینین در شب قبل از عملیات گفت: «بر اساس تقسیمات انجام شده، ۴۸ ساعته به تهران خواهیم رسید… کاری که ما می‌خواهیم انجام دهیم در حد توان و اشل یک ابرقدرت است؛ چون فقط یک ابرقدرت می‌تواند کشوری را ظرف این مدت تسخیر کند…»

در واقع  طولانی شدن جنگ و به‌گمان عده‌ای فرسایشی شدن آن سبب شد که دشمنان از جمله منافقان، صدام و حامیان خارجی او تحلیلی غلط و توهمی از وضعیت کشور داشته باشند. آنها تصور می‌کردند که با طولانی شدن جنگ توان نیروهای ارتش و سپاه تحلیل رفته و مردم به وضعیت موجود بدبین شده‌اند.

سالروز عملیات مرصاد

سالروز عملیات مرصاد
سالروز عملیات مرصاد

سالروز عملیات مرصاد

محمد کرمی‌راد فرمانده لشکر ۱۱ امیرالمؤمنین (ع) استان ایلام در عملیات مرصاد در خصوص ورود منفقین به غرب کشور گفت: منافقان با تجهیزات و امکانات گسترده که از طرف صدام به آن‌ها اهدا شده بود و سازماندهی منظم طرح حمله گسترده‌ای را از نقاط مختلف خوزستان، ایلام و کرمانشاه برنامه‌ریزی کرده بودند.

منافقین با جمع‌آوری دیگر ضد انقلابیون سرخورده، از کشورهای مختلف اروپایی، نیرویی به‌ استعداد تقریبی ۱۵ هزار نفر فراهم و با بهره‌گیری از جنگ‌افزارهای اهدایی صدام و دیگر اربابان خود، حمله خود را از غرب کشور به خاک جمهوری اسلامی ایران آغاز کردند. در این عملیات اعضای گروهک منافقین با ۲۵ تیپ شرکت داشتند و تجهیزات فراوانی از جمله ۱۲۰ دستگاه تانک سبک کاسکاول برزیلی، ۴۰ نفربر پی‌ام‌پی، ۳۰ عرابه توپ ۱۲۲میلی‌متری، حدود ۲۴۰ خمپاره‌انداز، ۱۰۰ موشک آرپی‌جی‌هفت، ۷۰۰ تیربار، ۲۰ تفنگ ۱۰۶ میلی‌متری، ۶۰ مسلسل دوشکا و حدود ۱۰۰۰ خودرو به‌همراه داشتند.

آنها این گونه وضعیت ایران اسلامی را برای اربابانشان ترسیم کرده بودند که نیروهای درون کشور و مردم آمادگی ملحق شدن به منافقان را دارند؛ لذا تیپ‌هایی که تشکیل داده بودند تا تیپ ۲۰۰نفره بود که وقتی بیایند داخل هر شهری تبدیل به لشکر ۱۰۰۰۰ نفری و ۵۰۰۰ نفری می‌شود اما به‌خلاف تصور آنها، مردم هیچ‌گونه همراهی با آنان نکردند، حتی پس از اطلاع از تجاوز مجاهدین خلق، درصدد مقابله برآمدند و به جبهه‌های جنگ اعزام شدند.

سالروز عملیات مرصاد

چگونگی ورود و شکست منافقین در مرزهای غربی کشور

در خصوص تاریخ و چگونگی ورود منافقین به مرزهای غربی باید اذعان داشت که در سوم مرداد ۱۳۶۷ خورشیدی آنها از مرز خسروی عملیات خود را آغاز کردند و  از آنجا که بیشتر نیروهای ایرانی در جبهه‌های جنوب حضور داشتند، عناصر این گروهک با کمترین درگیری ممکن، وارد کرند شدند، سپس شهر اسلام‌آباد نیز به تصرف نیروهای منافقین درآمد و به ۳۴کیلومتری کرمانشاه رسیدند اما خیلی زود منافقین در پشت ارتفاعات چهار زبر زمین‌گیر شدند و عملیات مرصاد با رمز «یا صاحب‌الزمان (عج)» در پنجم مرداد ۱۳۶۷خورشیدی آغاز شد، این عملیات برای مقابله با خیانت منافقین و مزدوران استکبار جهانی و بازپس‌گیری مناطق اشغال شده در خطوط جبهه میانی جنگ با اتحاد و همدلی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و ارتش، به‌ویژه پشتیبانی هوانیروز مقتدر ارتش جمهوری اسلامی ایران و هدایت و نقش بی‌بدیل سپهبد شهید علی صیاد شیرازی انجام گرفت و موجب پیروزی قاطع رزمندگان شد.

در این عملیات بیش از ۱۲۰ دستگاه تانک، ۴۰۰ دستگاه نفربر، ۹۰ قبضه خمپاره‌انداز ۸۰میلی‌متری، ۱۵۰ قبضه خمپاره‌انداز ۶۰میلی‌متری و ۳۰ قبضه توپ ۱۰۶میلی‌متری آنها توسط نیروهای ایرانی منهدم شدند، علاوه بر آن ده‌ها دستگاه تانک، نفربر، خودرو و نیز صدها قبضه سلاح سبک و نیز مقادیری تجهیزات پیشرفته الکترونیکی و مخابراتی به غنیمت نیروهای اسلامی درآمد.

در این عملیات، بیش از چهار هزار از منافقان نیز کشته یا زخمی شدند. در عملیات مرصاد ۳۰۴تَن از رزمندگان میهن به درجه رفیع شهادت نائل آمدند و بدین ترتیب این عملیات  با در هم کوبیدن منافقین و متلاشی کردن یگان‌های نظامی دشمنان به پایان رسید.

عملیات مرصاد، هفتادمین عملیات آفندی و به طور کلی یکصد و چهارمین عملیات ارتش جمهوری اسلامی ایران و آخرین درگیری بین ایران و عراق در هشت سال جنگ تحمیلی بود.

سالروز عملیات مرصاد

سالروز عملیات مرصاد
سالروز عملیات مرصاد

سالروز عملیات مرصاد

 

بیشتر بخوانید:

 

مجله اینترنتی تحلیلک

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x