شیوع اضافه وزن و چاقی کودکان و نوجوانان در همهی جهان رو به افزایش است. کودکان و نوجوانان چاق بیشتر به ناراحتی های گوارشی – کبدی، قلبی و عروقی، غدد درون ریز و ارتوپدی مبتلا می شوند.
علاوه بر این، دختران چاق و دارای اضافه وزن، احتمالاً بیشتر به ناهنجاری های سیستم تولید مثل مانند بلوغ زودرس و اختلال قاعدگی و سندرم پلی کیستیک تخمدان مبتلا می شوند.
میزان شیوع عوامل خطرزای بیماری های قلبی عروقی به مرور زمان در کودکان چاق و دارای اضافه وزن افزایش می یابد.
اصول درمان چاقی کودکان و نوجوانان چیست؟
- تشویق کودکان و نوجوانان به افزایش فعالیت روزمره.
- عکسالعمل درست در مورد رفتار غذایی نادرست:
کودکان و نوجوانان باید بیاموزند که این عکسالعمل چگونه و چطور اتفاق می افتد و نباید آنها را سرزنش کرد بلکه باید آنها را با عادات صحیح غذایی آشنا نمود و در این راستا آنها را مورد تشویق و حمایت قرار داد.
- کاهش احساسات در رفتار غذایی:
کودکان و نوجوانان باید عادت کنند که مسائل را درک و نیازهای خود را بیان نموده و در زمان احساس ناراحتی و اضطراب به غذا خوردن رو نیاورند.
- تنظیم نحوه غذا خوردن هنگام گرسنگی و نشان دادن عکسالعمل به احساس سیری: برخی کودکان و نوجوانان، حتی اگر سیر شده باشند به غذا خوردن ادامه می دهند.
- تقویت اعتماد به نفس
- پیشگیری از بازگشت اضافه وزن (در صورت موفقیت در کاهش وزن)
- حمایت خانواده:
کودکان و نوجوانان نمی توانند به تنهایی عادت غذایی و فعالیت بدنی خود را تغییر دهند بلکه احتیاج به کمک و حمایت از طرف والدین و اطرافیان خود دارند، بنابراین حمایت و همکاری خانواده در درمان چاقی کودکان و نوجوانان ضروری بوده و یکی از اساسی ترین زمینه های موفقیت در پیشگیری و درمان چاقی به شمار می رود.
ادامه دارد…
با تشکر از پروفسور رویا کلیشادی
مجله اینترنتی تحلیلک