جمعه/ 2 آذر / 1403
Search
Close this search box.
خواص مواد مغذی سمنو

خواص سمنو اکسیر حیات بخش نوروزی

در این مطلب به بیان خواص سمنو پرداخته ایم. سمنو یکی از مواد غذایی با خاصیت فراوان است. مجموعه‌ای بزرگ از ویتامین ها و عناصر مفید و حیات‌‌ بخش در سمنو کنار هم گرد آمده اند. در این مطلب خواص و مواد مغذی سمنو را آورده ایم.

خواص سمنو اکسیر حیات بخش نوروزی

سمنو یکی از مواد غذایی با خاصیت فراوان است و طعم شیرین و لذیذ و رنگ زیبای آن به سفره هفت سین روحی تازه می بخشد. مجموعه‌ای بزرگ از ویتامین ها و عناصر مفید و حیات‌‌ بخش در سمنو کنار هم گرد آمده اند تا این ماده غذایی را به اکسیری انرژی‌ بخش تبدیل کنند. از دیرباز خواص درمانی و مواد مغذی سمنو مورد توجه عموم مردم بوده است.

سمنو اکسیر حیات بخش نوروزی

مواد مغذی سمنو

پتاسیم و کلسیم، آهن، پروتئین، کربوهیدرات، روی، مس، سلنیوم و… از مواد مغذی سمنو هستند. ویتامین E، ویتامین C، ویتامین A، ویتامین B سمنوی نوروز را تبدیل به اکسیر جوانی کرده‌اند.

از فوت های کوزه گری مهم در پخت سمنو این است که به گندم فرصت جوانه زدن می‌دهند و پیش از آن‌ که به سبزه تبدیل شود، از جوانه‌های تازه، این اکسیر را تهیه می‌کنند.

جوانه زدن باعث افزایش ویتامین‌ های این دسر گندم‌گون و مواد مغذی آن می‌شود. راز شیرینی دلنشین سمنو، وجود همین جوانه‌ های کوچک است‌.

طبع سمنو گرم و معتدل است.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه سمنو خانگی

خواص سمنو به عنوان اکسیر حیات بخش نوروزی

خواص درمانی سمنو

درمان بی خوابی، سوء هاضمه، تیروئید، سرگیجه های مداوم، پارکینسون، بیماری‌های ریوی، یبوست، واریس، ضعف حافظه، ضعف اعصاب، عوارض یائسگی، هپاتیت، کم خونی و … از جمله خواص بسیار مفید و حیات‌ بخش سمنو است. همچین سمنو برای درمان بیماری خود ایمنی پسوریازیس بسیار مفید عمل می‌کند.

استفاده از سمنو باعث کاهش کالری بدن و کلسترول خون می شود و استفاده از این ماده غذایی در درمان عوارضی مانند کمبود وزن، وجود فسفات در ادرار، پادرد، مخملک، تب برفکی، نامنظم شدن ضربان قلب و زخم های قرنیه مفید است.

بیشتر بخوانید: فلسفه و علت سین های سفره هفت سین چیست؟

شیرینی طبیعی این دسر برای بیماران دیابتی مضر نیست، اما مصرف بیش‌ از حد سمنو، به‌دلیل کالری آرد گندم موجود در مواد آن، برای این بیماران مشکل‌ساز خواهد شد.

سمنو برای درمان آکنه و جوش صورت و تقویت استخوان ها نیز مفید است.

فراموش نکنید که اعتدال در مصرف، شرط مفید بودن این ماده است. زیاده روی در مصرف سمنو باعث چاقی و افزایش وزن می شود و در برخی افراد باعث نفخ می شود.

افراد دارای مزاج سرد باید از خوردن سمنو پرهیز کنند.

برای آموزش تهیه این اکسیر حیات بخش به بخش آشپزی مراجعه کنید.

 

مجله اینترنتی تحلیلک

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x