با حداقل چه میزان سرمایه می توان در بورس سرمایه گذاری کرد؟
حداقل سرمایه گذاری در بورس
اغلب با افرادی مواجه می شویم که سوال آن ها این است که حداقل سرمایه گذاری در بورس چقدر است و یا حداقل سرمایه برای ورود به بورس چقدر است؟ یا حتی این سوال که اگر بخواهیم در بورس سرمایه گذاری کنیم چه مقدار از سرمایه را باید وارد بورس کنیم و…
ما در این مطلب قصد داریم اطلاعات مختصری راجع به حداقل سرمایه گذاری در بورس در اختیار شما قرار بدهیم.
حداقل مبلغ سرمایه گذاری برای ورود به بورس ۵۰۰ هزار تومان است.
حداقل پول مورد نیاز برای خرید واحدهای سرمایهگذاری در صندوق مشترک را باید در امیدنامه آن شرکت بخوانید. این عدد میتواند چیزی مثل یک یا ده واحد باشد. در نتیجه برای پولهای کمتر از پانصد هزار تومان، صندوق گزینه بهتری است.
در مورد عرضه های اولیه منع حداقل سرمایه وجود ندارد، در نتیجه عرضه اولیه موقعیت خوبی برای ثبت سفارش برای مبلغ پایین تر از ۵۰۰ هزار تومان است.
سود و ضرر در بورس چگونه است؟
شما میتوانید با هر میزان پولی که دارید، اقدام به سرمایهگذاری در بورس کنید. سود و زیان شما هم درصدی از همین سرمایه خواهد بود و برای هر مبلغی از سرمایه، این درصد سود یا زیان یکسان است.
بنابراین اینکه شما فکر کنید اگر پول کمتری دارید نسبت به فردی که پول بیشتری دارد؛ سود کمتری در بورس میکنید، یک ذهنیت اشتباه است؛ چرا که درصد سود یا زیان هر دو به یک اندازه است و تفاوت آنها فقط به دلیل تفاوت در میزان سرمایه اولیه است.
مثلا شما یک میلیون تومان سهام میخرید و فرد دیگری ۱۰ میلیون تومان. بعد از دو روز میبینید که شما ۱۰۰ هزار تومان و فرد دیگر یک میلیون تومان سود کرده است. هر دوی شما در واقع ۱۰درصد سود کردهاید و این تفاوت فقط به خاطر متفاوت بودن سرمایه اولیه شماست.
نکته دیگر اینکه فردی که سرمایه بیشتری دارد، لزوما سود بیشتری نمیکند و سود کردن در بورس یک مقوله کاملا متفاوت است.
چه مقدار از سرمایه را وارد بورس کنیم؟
نکتهای که باید در ابتدای ورود به بورس به آن توجه کرد این است که با حداکثر سرمایهی خود وارد نشویم و همگام با کسب تجربه و افزایش دانش، میزان سرمایهی خود را افزایش دهیم.
بدین ترتیب خود را از آسیبهای کم تجربگی حفظ خواهیم کرد. در کنار افزایش میزان سرمایه در بورس باید به این نکته توجه داشته باشیم که هر اندازه برای آموزش هزینه کنیم، صدها برابر آن را به دست خواهیم آورد و هر زمان که آموزش و یادگیری ما متوقف شود، رشد ما و سرمایهمان نیز متوقف خواهد شد.
اگر عملکرد افراد موفق حاضر در بازار بورس را به خوبی بررسی کنید، به وضوح میبینید که همگام با رشد سرمایهی آن ها، ابعاد علمی، تجربی و مهارتی آنان نیز رشد داشته اشت.
اینکه شما چه میزان سرمایه را برای سرمایه گذاری در بورس وارد نمایید به دو موضوع بستگی دارد:
نکته اول سطح دانش و مهارت شما در بازار بورس است. سرمایه گذاری در بورس علی رغم راحتی معاملات در آن مانند هر رشته دیگری نیاز به کسب دانش و مهارت ویژه ای دارد. در واقع شما بایستی تحلیل تکنیکال و بنیادی به عنوان ابزار اصلی معاملات موفق در بازار را در کنار مهارت هایی هم چون تابلو خوانی، فیلترنویسی و روانشناسی بازار فرا بگیرید تا درصد موفقیت خود را در معاملات افزایش دهید.
اگر برای یادگیری این مهارت ها اقدام نکنید، مجبور خواهید بود به تحلیل سایر تحلیلگران اکتفا کنید و بدون اینکه به درستی تحلیل آگاه باشید، اقدام به معامله کنید. در حالی که وقتی آموزش دیده باشید با اطمینان بیشتری سرمایه گذاری خواهید کرد.
نکته دوم میزان آورده ایده آل شما نسبت به سرمایه شخصی شما است. ممکن است ثروت شما چندین میلیارد تومان باشد و در نتیجه تخصیص ۳۰ تا ۵۰ میلیون تومان به بازار بورس برای شما مساله ای نباشد و در نقطه مقابل ممکن است کل ثروت شما چند میلیون تومان باشد، قطعا در این حالت تخصیص مبلغ ۱۰ میلیون تومان برای شما بسیار حساس باشد.
بنابراین اگر اشتیاق زیادی برای ورود به عرصه سرمایه گذاری در بازار بورس دارید، حتما در ابتدا به ثروت شخصی خود توجه فرمایید و متناسب با آن بخشی از آن را که نگران کاهش و یا از دست دادن آن نیستید به بازار بورس وارد نمایید.
در واقع آن بخش از سرمایه خود را در ابتدای کار به سرمایه گذاری در بازار بورس تخصیص دهید که اگر صفر شود زندگی شما با تهدید مواجه نگردد، حال این مبلغ برای عده ای در حد چند صد هزار تومان و برای برخی چندین میلیون تومان خواهد بود.
نکته آخر در خصوص حداقل سرمایه گذاری در بورس
شما از نظر مالی هیچ محدودیتی برای سرمایهگذاری در بورس ندارید و حداقل سرمایه برای ورود به بازار بورس بسیار کم است و سرمایهای که شما در بورس با آن فعالیت خود را شروع میکنید، میتواند ۵۰۰ هزار تومان یا چندین میلیون تومان باشد؛ اما توصیه میکنیم تا زمانی که تخصص و مهارتهای لازم را به دست نیاوردهاید، سرمایهگذاری مستقیم انجام ندهید و ابتدا اقدام به یادگیری اصول صحیح سرمایهگذاری در بورس کنید و بعد از آن، میزان اندکی از سرمایه خود را وارد بازار کرده و با گذشت زمان که آموزش خود را ادامه میدهید و همچنین تجربه بیشتری پیدا میکنید، به مرور این میزان سرمایه را افزایش دهید.
امیدواریم مطلب آموزشی حداقل سرمایه گذاری در بورس برای شما عزیزان مفید بوده باشد.
مجله اینترنتی تحلیلک