شنبه/ 3 آذر / 1403
Search
Close this search box.
15 اسفند روز درختکاری و دوستی با طبیعت

۱۵ اسفند روز درختکاری و دوستی با طبیعت

روز درختکاری در کشور ما 15 اسفند برگزار می شود. ایرانی ها هر سال با کاشت درخت به استقبال سال نو رفته و در واقع با این کار نمادین در آستانه بهار زندگی را به زمین باز می گردانند.

تاریخچه روز درختکاری

برای اولین بار در سال ۱۸۷۲ و در ایالت نبراسکای آمریکا و توسط فردی به نام J.Sterling Morton روز درختکاری برگزار شد و گفته می شود که در آن روز بیش از ۱ میلیون درخت کاشته شد اما بعدها این تاریخ به آخرین جمعه ماه آوریل انتقال پیدا کرد.

در اکثر کشورهای دنیا روز درختکاری محترم شمرده می شود.

روز درختکاری در ایران

تاریخ نشان می ‌دهد که ایرانیان باستان جشن های خاصی داشتند و در این جشن ها به درختکاری پرداخته و به خاک و زراعت احترام می‌ گذاشتند.

روز درختکاری در کشور ما ۱۵ اسفند برگزار می شود. ایرانی ها هر سال با کاشت درخت به استقبال سال نو رفته و در واقع با این کار نمادین در آستانه بهار زندگی را به زمین باز می گردانند. در این روز در مقابل بیشتر پارک ها و فضاهای سبز و دیگر نقاط شهر نهال هایی به صورت رایگان در اختیار مردم قرار می گیرید.

اهمیت درختکاری در اسلام

در ادیان و فرهنگ های مختلف جهان درخت و درختکاری جایگاه خاصی دارد. دین اسلام نیز مردم را به کاشت درخت تشویق کرده است و بعضی از بزرگان دین به این امر اشتغال داشته اند. حضرت علی علیه السلام در مدینه باغ های خرمای فراوانی به وجود آورد.

در حدیثی از پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم آمده که در این باره می فرمایند: «اگر شخصی درختی بکارد یا مزرعه ای را به زیر کشت ببرد و انسان ها، حیوانات یا پرندگان از آن بخورند، این کار صدقه ای از طرف آن شخص شمرده می شود».

فواید درخت

درختان یکی از مهم ترین منابع طبیعی و ملی هر کشوری به شمار می روند و متعلق به محیط زیستی هستند که همه افراد در آن زندگی می کنند. تک تک افراد جامعه از هوای پاک و لطیفی که درختان به وجود می آورند، تنفس می کنند و می تواند زندگی سالمی داشته باشند.

این تنها یکی از سودهای بسیار درختان است که اکسیژن مورد نیاز انسان ها را فراهم می‌کند. علاوه بر این، هرگز نباید نقش درختان در جلوگیری از بروز سیل را نادیده گرفت. همچنین علاوه بر این نکات درختان فواید بسیاری دارند که همه ما باید در حفظ و نگهداری از آنها کوشا باشیم و به کاشت نهال روی بیاوریم.

 

برای مطالعه مطالب پرورش گل و گیاه کلیک کنید

 

مجله اینترنتی تحلیلک

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x