دمنوش نعناع
دمنوش نعناع (نعنا) طبعی گرم و خشک دارد و بخش های دارویی قابل مصرف گیاه نعناع شامل روغن فرار، بخش های هوایی گل دار، سرشاخه های گل دار خشک شده، گیاه گل دار تازه و گیاه کامل است. با ما همراه باشید تا با طرز تهیه و برخی از خواص و عوارض دمنوش نعناع آشنا شوید.
طرز تهیه دمنوش نعناع
۱ قاشق مرباخوری از برگ نعناع را در ۱۵۰ سی سی آب جوش بریزید و اجازه دهید ده دقیقه دم بکشد.
خواص دمنوش نعناع
دمنوشی با طبع گرم، باز کننده مجاری تنفسی، بهبود تنگی نفس، مقوی معده، ضد نفخ و برطرف کننده رطوبت معده، ضد افسردگی، ضد بلغم، تحلیل برنده رطوبات بدن، خوش بو کننده دهان، ضد اسهال و استفراغ، اشتهاآور، مفید برای کیسه صفرا و… است.
بیشتر بخوانید: چند نوع دمنوش گیاهی مناسب سلامت ریه و مشکلات تنفسی
عوارض دمنوش نعنا
باعث ایجاد قولنج در مبتلایان به سنگ صفرا، حملات آسم و نارسایی تنفسی در کودکان به ویژه کودکان زیر ۵ سال و به خصوص استنشاق آن می شود و همچنین قاعده آور است.
عوارض در طب سنتی: اکثار آن موجب خارش گلو می شود و مصلح آن کرفس است.
موارد منع مصرف
دمنوش نعناع (نعنا) برای افراد مبتلا به سنگ و بیماری های صفراوی، آسیب های کبدی شدید، اضطراب، کودکان زیر ۵ سال و افراد دارای فتق مری ممنوع است.
همچنین مصرف آن در اوایل بارداری ممنوع و پس از آن با احتیاط و با نظر پزشک متخصص باشد و در دوران شیردهی نیز با احتیاط مصرف شود.
نکته مهم
هدف از اطلاع رسانی (در اینجا در خصوص دمنوش نعناع) افزایش سطح سواد سلامت در جامعه است. برای مصرف داروهای گیاهی چه برای پیشگیری، چه درمان حتما با پزشک طب سنتی مشورت کنید.
مگر زمانی که دسترسی به پزشک مقدور نباشد در این صورت صرفا برای پیشگیری، پس از مطالعه دقیق موارد منع مصرف و عوارض، با کمترین مقدار ممکن از دستورات داده شده استفاده نمایید.
پیشگیری متفاوت از درمان است.
چنانچه نشانه های سرماخوردگی دارید، باید برای مصرف هر نوع دارویی حتما با پزشک مشورت نمایید.
با تشکر از دکتر علیرضا یارقلی
مجله اینترنتی تحلیلک