شنبه/ 3 آذر / 1403
Search
Close this search box.
خواص خرما

خواص خرما در طب سنتی و اثرات مفید آن بر بدن

خرما یکی از مهم‌ترین منابع تغذیه‌ای در کشورهای جنوب غرب آسیا و شمال آفریقا بوده و ایران نیز بعد از مصر دومین کشور تولید کننده خرما در جهان است. خواص خرما از دیرباز شناخته شده و جزو مواد غذایی اصلی در کشورهای ذکر شده بوده است.

خواص خرما در طب سنتی

خرما یکی از مهم‌ترین منابع تغذیه‌ای در کشورهای جنوب غرب آسیا و شمال آفریقا بوده و ایران نیز بعد از مصر دومین کشور تولید کننده خرما در جهان است. خواص خرما از دیرباز شناخته شده و جزو مواد غذایی اصلی در کشورهای ذکر شده بوده است.

از آنجایی که حدود ۷۰ درصد خرما از کربوهیدرات (قند) تشکیل شده است، این میوه دارای انرژی بالایی است و تقریباً ۱۰۰ گرم از آن حدود ۳۱۴ کیلوکالری انرژی دارد.

بطور متوسط میزان انرژی مورد نیاز هر مرد و زن بالغ به ترتیب بین ۲۳۰۰-۲۹۰۰ و ۱۹۰۰-۲۲۰۰ کیلوکالری در روز است که حدود ۱۰۰ گرم خرما تقریباً ۱۲- ۱۵ درصد از این میزان را تامین می‌نماید.

خواص خرما

خرما از منظر طب سنتی دارای مزاج گرم و تر است. مصرف مداوم آن برای کاهش میزان سرفه های خشک، کمک به درمان روماتیسم، مشکلات دستگاه ادراری، دستگاه گوارش و به خصوص التهابات معده، دستگاه تنفس (التهابات ریوی) و ناتوانی جنسی کاربرد دارد.

همچنین ویتامین A موجود در خرما تقویت کننده قوه بینایی است. بطور کلی خرما ماده‌ای مغذی، آرام ‌بخش، خلط آور، ملین و تقویت کننده قوای جنسی است و نیز برای رفع خستگی بسیار موثر است.

خواص خرما
خواص خرما در طب سنتی

‌برخی از اثرات خرما در جلوگیری از بیماری‌ها

از مهم ترین علل بیماری‌های قلبی، افزایش میزان کلسترول و لیپوپروتئین‌ها است که طبق مطالعات جدید خرما باعث کاهش کلسترول و لیپوپروتئین‌ها می‌شود و مصرف آن می‌تواند از بروز بیماری‌های قلبی و عروقی پیشگیری کند.

خرما دارای ترکیبات فنولیک است و بسیاری از ترکیبات فنولیک موجود در خرما خاصیت ضد توموری دارند. تصور بر این است که ترکیبات فنولیک در مراحل مختلف مانع از تشکیل تومورهای بدخیم می‌شوند و بنابراین می‌توان گفت که یکی دیگر از خواص این میوه‌ی با ارزش اثرات ضد سرطانی آن است.

عصاره‌ی خرما دارای اثرات ضد میکروبی شامل اثرات ضد باکتریایی، ضد ویروسی و ضد قارچی است. تحقیقات جدید نشان داده‌اند که عصاره‌ی خرما با تخریب دیواره سلولی، باعث مرگ کاندیدا آلبیکنز (عامل برفک دهان) می‌شود.

یکی از مهم‌ترین بیماری‌هایی که تا به امروز داروی چندان موثری برای آن ساخته نشده است و اکثر داروها بیشتر باعث کاهش عوارض آن می‌گردند، بیماری‌های کبدی هستند. مصرف خرما تحت نظر پزشک می تواند در بهبود بیماری های کبدی و یا پیشگیری از ایجاد آن ها موثر باشد.

نکته مهم

معرفی تمامی گیاهان دارویی و میوه ها صرفا جهت بالا بردن دانش عمومی جامعه است و توصیه برای مصرف نیست. برای بهره مندی درست از خواص دارویی گیاهان حتما با پزشک متخصص مشورت کنید.

برای سلامت خود جانب اعتدال را در مصرف تمامی مواد غذایی و گیاهی رعایت نماید.

 

امیدواریم مطلب خواص خرما در طب سنتی و اثرات مفید آن بر بدن برای شما مفید بوده باشد و از آن استفاده کرده باشید.

 

با تشکر از دکتر مرتضی مجاهدی

مجله اینترنتی تحلیلک

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x