جمعه/ 30 شهریور / 1403
Search
Close this search box.
اصول عکاسی معماری/ عکاسی معماری چیست

عکاسی معماری چیست؟ ۶ روش از انواع آن را بهتر بشناسیم

عکاسی معماری شاخه‌ای از عکاسی است که در آن از آثار معماری، ساختمان‌ها و فضای داخلی و خارجی ساختمان ها عکسبرداری می‌شود. سوژه اصلی این ژانر منظره، طبیعت بی‌جان و سایر موضوعات فاقد انسان است.

عکاسی معماری

اصول عکاسی معماری/ عکاسی معماری چیست
عکاسی معماری

نگاهی به تاریخچه عکاسی معماری

در واقع هیچکس دقیق نمی داند چه موقع عکاسی معماری رواج پیدا کرد اما بر طبق گمان هایی که وجود دارد قبل از سال ۱۸۶۰، زمانی که معماران یکی پس از دیگری آثار خارق العاده ای را خلق می کردنند، این موضوع توجه دیگران را به خود جلب کرد.

این کارهای بی نظیر، معمولا مکان هایی بودند که به طور پیچیده و سخاوتمندانه طراحی می شدند و از عکاسی برای ثبت کارشان استفاده می کردند. در قرن بیستم، تغییرات زیادی از جمله توجه بیشتر و تحسین معماران صورت گرفت. از این رو، نیاز برای ثبت و جاودانه کردن اثر آنها بر روی تصاویر، به امری بسیار مهم تبدیل شد.

عکاسی معماری
عکاسی معماری

تعریف عکاسی معماری

معماری یکی از اشکال هنریست که بسیار از آن تقدیر شده و قدمت آن به قبل از ساخت اهرام مصر نیز می رسد. در گذشته اشکال زیادی جزو معماری محسوب می شدند، حتی ساده ترین خطوط هندسی. با گذشت زمان معماران آثار پیچیده تری را به جهان نشان دادند تا به امروز که هر معمار کار خود را دارای هویت و ویژگی های خاص می داند.

بیشتر بخوانید: عکاسی خیابانی چیست؟ درباره آن بیشتر بدانیم

چه ساختمان معمولی و چه پیشرفته ترین شرکت، هر دو کار هنری هستند، مهم و قابل احترام. با همه این احوال همچنان اکثر مردم به چنین چیزهایی توجه ندارند اما تا وقتی که عکاسان حضور نداشته باشند! معمارها شاهکارهای هنری خود را خلق می کنند و این عکاسان معماری هستند که این شاهکار را به همگان نشان می دهند. حضورشان برای بقای همه کارها در عصر تکنولوژی ضروری است!

عکاسی معماری
عکاسی معماری

بیشتر بخوانید: بهترین عکاسان معماری ۲۰۲۰ جهان / بهترین عکس های معماری

اصول عکاسی معماری

عکاسی معماری
عکاسی معماری

عکاسی معماری روش های مختلف و اصول خاص خود را دارد:

عکاسی از نمای بیرون

در این نوع از عکاسی معماری از روشنایی روز و یا نورهای مکمل مانند چراغ های در شهر، نور مهتاب، نور پیرامون و یا چراغ های بیرونی ساختمان ها استفاده می شود.

یک عکاس معماری که می خواهد از نمای بیرونی ساختمان ها عکس بگیرد به دنبال زیبایی های بصری و چشم انداز های اطراف سوژه اش می گردد. او می خواهد زیبایی های آن جا را به رخ بکشد، برایش اهمیت دارد عکس هایی بگیرد که خطوط یک ساختمان یا بنا را به طور کامل و واضح نشان دهد.

بهترین روش برای انجام این کار آن است تا به سوی آسمان صاف عکسبرداری کنیم. ایجاد رغبت و کنجکاوی در میان مخاطبان، هدف اصلی یک عکاس معماری از نمای بیرون است.

عکاسی معماری
عکاسی معماری
اصول عکاسی معماری
عکاسی معماری

عکاسی از نمای داخلی

برای عکاسی از نمای داخلی، باید توجه داشته باشید تنها نور محیط مثل نور خورشید برای عکاسی کامل نیست. باید از نورهای مصنوعی استفاده کنید که فلاش های عکاسی استفاده های رایج دارند. عکاس با تنظیم کردن نور می تواند شرایط را کنترل کند.

بهتر است از لنزهای باز استفاده کنید تا بتوانید همه چیز را در کادر جا دهید. با این روش می توانید عکس هایی با عناصر زیبایی شناسی بگیرید. می توانید عکس هایی واضح، خلوت و ساده بگیرید که توجه مخاطب بیشتر به نماها جذب شود.

عکاسی معماری
عکاسی معماری
عکاسی معماری
عکاسی معماری

بیشتر بخوانید: ژانرهای عکاسی (قسمت اول)

اصول عکاسی معماری

عکاسی معماری
اصول عکاسی معماری

۶ روش عکاسی معماری

یک نکته ای وجود دارد که در عکاسی معماری سوژه سر جای خود ایستاده است و فقط به دید عکاس بستگی دارد که می خواهد کدام قسمت از زیبایی های نماها را به رخ بکشد. بنابراین موقعیت یابی آن آسان تر است و دفعه بعد که آنجا بروید همچنان به همان شکل است. اما این بدین معنی نیست که عکاسی معماری کار ساده ای است. برای اینکه عکس های خوبی از معماری ساختمان ها گرفته شود به تمرین زیادی نیاز است.

۱: پل ها

پل ها در سراسر جهان وسیله عبور روزانه هستند. تمام پل ها با هر شکل و قیافه ای و هر قدمتی توانایی بالایی برای عکاسی دارند. عکاسی از یک پل دارای پس زمینه با جزییات بالا است، شهر را می توانید طوری نشان دهید که به عنوان مثال پل آن را کامل کرده است.

عکاسی معماری
عکاسی معماری
عکاسی معماری
عکاسی معماری

۲: منظره کارت پستالی

برای اینکه عکس متحیر کننده بگیرید باید منظره دید و فضا را با دقت بررسی کنید. بهترین نقطه دید نقطه ای است که صف گردشگران، علایم خیابان یا سایر عناصر نه چندان زیبا را نشان می دهد.

منظره وسیع تری از سوژه به مراتب بهتر است و مانند عکس های کارت پستال می شود. نور عامل مهم دیگریست که می تواند زیبایی بصری زیادی را به وجود بیاورد.

معماری1 4
عکاسی معماری
عکاسی معماری
عکاسی معماری

۳: روشنایی هنگام شب

نمای شهر در هنگام شب می تواند سوژه بسیار زیبایی برای عکاسان معماری باشد. فضایی که تنها نورهای ساختمان را پر کرده است. البته در هنگام روز، نور خورشید می تواند سایه های زیبایی روی ساختمان ها بیندازد اما در هنگام شب پالتی از رنگ را می توانید ثبت کنید. یکی از روش های داشتن عکس زیبا، عکاسی در هنگام غروب است یعنی زمانی که کمی از نور خورشید باقی مانده و هوا رو به تاریکی می رود.

در این زمان موازنه رنگ های آبی بر روی ساختمان تجلی می کند. بهتر است که از سه پایه استفاده کنید زیرا میزان نور کم است. توصیه می شود که نورپردازی های مختلف را امتحان کنید تا بهترین تنظیمات را پیدا کنید.

عکاسی معماری

عکاسی معماری

بیشتر بخوانید: ژانرهای عکاسی (قسمت دوم)

۴: مناظر انتزاعی

گاهی عکاسی از یک ساختمان به طور کامل امکان پذیر نیست، فضایی وجود ندارد که تا حدی به عقب بروید تا بتوانید کل ساختمان را در کادر جا دهید، در این مواقع بهتر است به سوژه نزدیک شوید و از جزییات به طور دقیق عکاسی کنید. به این کار عکاسی انتزاعی گفته می شود و در تمام ژانرها بسیار جذاب و پرکاربرد است.

همچنین می توانید از تنظیمات زاویه وسیع برای عکاسی استفاده کنید و فقط از ارتفاع ساختمان عکس بگیرید.

عکاسی معماری

عکاسی معماری

۵: مکان های دیدنی شهر

وقتی از مکان های دیدنی شهر دیدن می کنیم همان گونه که آن جاها عکس برداری شده است، عکس می گیریم. بهتر است زاویه های مختلف را در نظر بگیریم تا فضای بیشتری را در کادر جا دهیم.

حتما آن مکان دیدنی در شهر سوژه ما نیست به جزییات دقت کنید.

عکاسی معماری

عکاسی معماری
عکاسی معماری

۶: مکان های برجسته جهانی

جهان به عنوان یک بستر وسیع دربردارنده جاهای دیدنی شناخته شده در سرتاسر سرزمین هاست.
به عنوان مثال تاج محل در آگرا هند یکی از نمادهای معماری برجسته در جهان است که با هر نوری فوق العاده به نظر می رسد.

وقتی از چنین مکانی عکس می گیرید بهتر است بزرگترین اندازه تصویر را برای دوربین تان تنظیم کنید و کیفیت بالای عکس را درنظر بگیرید تا بهترین عکس گرفته شود. اگر می توانید، از منظره در ساعات مختلفی از روز عکس بگیرید. تغییر نور باعث ایجاد ترکیب های جذاب می شود.

عکسبرداری در نور روز رنگ های درخشان، سایه های قوی و ابرها همگی جذابیت را بیشتر می کنند و نتیجه عکاسی در هنگام غروب عکس تاثیرگذارتری خواهد بود.

عکاسی معماری
عکاسی معماری
عکاسی معماری
عکاسی معماری

بیشتر بخوانید: عکاسی خیابانی چیست؟ درباره آن بیشتر بدانیم

شما را با ۶ روش از عکاسی معماری آشنا کردیم، در ادامه باید به تجهیزات خود توجه کنید پس با ما همراه باشید…

تجهیزات در عکاسی معماری

دوربین

اگر از دوربین های دیجیتال SLR استفاده می کنید، وضوح آن باید حداقل ۱۰ مگاپیکسل باشد. لنز باید چیزی بین ۱۲ تا ۱۸ میلی متر باشد. داشتن یک دوربین اضافی مانند Sinar Artec View که مخصوصا برای عکاسی معماری ساخته شده، خیلی خوب خواهد بود.

دوربین

فلاش

فلاش در عکاسی معماری پرکاربرد است. برای شروع حتما یک عدد همراه خود داشته باشید.

دوربین2 4

سه پایه

در صورتی که روی سه پایه دوربین خود را قرار دهید دست شما نمی لرزد در نتیجه می توانید خروجی بهتری داشته باشید.

دوربین1 4

هر چند هنوز عکاسی معماری به اندازه عکاسی پرتره طرفدار ندارد اما در اصل شما عکاسان هستید که می توانید با خلق اثر زیبایی های عکاسی معماری را به رخ بینندگان بکشانید. تنها کاری که لازم است انجام دهیم این است که مخاطب را تحت تاثیر قرار دهیم. خودی نشان دهیم و راه پر پیچ و خم یادگیری عکاسی خسته نشویم.

تحلیلکی های عزیز از این که در این مطلب ما را همراهی کردید متشکریم.

 

مجله اینترنتی تحلیلک

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
2 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
سحر
3 سال قبل

چقدر زیبا بود واقعا علاقه مند شدم ب این ژانر عکاسی

2
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x